Apple beskyldes for at slå ned på jailbreak

Illustration: ra2studio/Bigstock
It-kæmpen påstår, at softwarevirksomheden Corellium krænker ophavsretten.

Apple har taget første skridt til en retssag imod firmaet Corellium, der til gengæld beskylder it-kæmpen for at slå ned på jailbreak.

Det skriver BBC.

Corellium udtaler, at Apples påstand er 'dybt skuffende'.

»Apple hævder, at enhver, der leverer et værktøj, der giver andre mennesker mulighed for at jailbreake telefoner, og enhver, der hjælper med at oprette et sådant værktøj, krænker ophavsretten,« udtaler en repræsentant fra Corellium.

DMCA

Ophavsretsloven i USA er kendt under navnet DMCA - Digital Millennium Copyright Act - og beskriver blandt andet, at det er »ulovligt at omgå teknologiske foranstaltninger, der bruges til at forhindre uautoriseret adgang til emner, der er beskyttet af ophavretten«.

Dette punkt er i flere omgange blevet brugt af fabrikanter til at forhindre brugere i at skille produkter ad eller reparere dem.

Brugerne overtræder ophavsretsloven, når softwarelåsen på deres produkter brydes i forbindelse med, at der eksempelvis udskiftes dele, har det lydt fra fabrikanterne.

Loven ændret i 2018

Men loven blev ændret i oktober 2018, så det er lovligt for brugerne at foretage en række indgreb og reparationer uden at krænke ophavsretten.

Læs også: USA: Fabrikanters ophavsret krænkes ikke ved reparation eller jailbreaking

Det er for eksempel tilladt at jailbreake og modificere de stemmestyrede assistenter fra blandt andet Google og Amazon. Desuden må brugere gerne unlocke telefoner, der oprindeligt er bundet til en bestemt netværksudbyder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere