Apple benytter sig nu af Googles cloudtjeneste

Apple er netop begyndt at bruge Googles cloudtjenester, men satser samtidig på egne kæmpedatacentre for netop at gøre sig uafhængig af eksterne løsninger

Datainfrastruktur-markedet oplever for tiden et par omrokeringer hos de store spillere.

Sidste år oplyste Apple, at man ville bygge tre store datacentre i Arizona, Irland og, som bekendt, i Viborg. Arizona-anlægget er udlagt til at blive ”hovedkommandoen”, hvorfra de øvrige datacentre styres fra.

Læs også: Apples danske datacenter skal bygges oven på 2.500 år gammel bronzealderby

Men trods Apples egen iver for at bygge egne datacentre og gøre sig mindre afhængige af tredjepartsleverandører, er man netop begyndt at benytte Googles cloudtjeneste. Det skriver siden recode.com.

Apple bruger i øjeblikket både Amazon og Microsoft's cloud-tjenester, men har oplyst, at man har til hensigt at afslutte afhængigheden af de to større rivaler de kommende år. Om Google-aftalen forpligtiger eller gradvist erstattes på længere sigt med de nye datacentre må tiden vise.

Ifølge it-magasinet CRN bruger Apple i øjeblikket et sted mellem 2,8 milliarder kroner og 4,2 milliarder kroner på Googles service. Det er dog ikke klart om beløbet dækker over en årlig udgift eller den samlede kapacitet.

Læs også: Google ejer nu kæmpe backbonenet: vil bytte datatrafik med konkurrent

CRN oplyser samtidig, at Apple allerede så småt er begyndt at afvikle flere af deres aktiviteter med Amazon, siden aftalen med Google kom i hus i efteråret.

Google har samtidig skubbet på for at få andel i det hurtigt voksende marked for cloudtjenester. Aftalen med Apple markerer et skift fra de nystartede og mindre virksomheder, Googles cloudservice ofte har appelleret til.

En udvikling, der blev understreget i sidste måned, da Google underskrev en anden aftale om at levere cloud-tjenester til streamingplatformen Spotify.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017