Apple benytter sig nu af Googles cloudtjeneste

Apple er netop begyndt at bruge Googles cloudtjenester, men satser samtidig på egne kæmpedatacentre for netop at gøre sig uafhængig af eksterne løsninger

Datainfrastruktur-markedet oplever for tiden et par omrokeringer hos de store spillere.

Sidste år oplyste Apple, at man ville bygge tre store datacentre i Arizona, Irland og, som bekendt, i Viborg. Arizona-anlægget er udlagt til at blive ”hovedkommandoen”, hvorfra de øvrige datacentre styres fra.

Læs også: Apples danske datacenter skal bygges oven på 2.500 år gammel bronzealderby

Men trods Apples egen iver for at bygge egne datacentre og gøre sig mindre afhængige af tredjepartsleverandører, er man netop begyndt at benytte Googles cloudtjeneste. Det skriver siden recode.com.

Apple bruger i øjeblikket både Amazon og Microsoft's cloud-tjenester, men har oplyst, at man har til hensigt at afslutte afhængigheden af de to større rivaler de kommende år. Om Google-aftalen forpligtiger eller gradvist erstattes på længere sigt med de nye datacentre må tiden vise.

Ifølge it-magasinet CRN bruger Apple i øjeblikket et sted mellem 2,8 milliarder kroner og 4,2 milliarder kroner på Googles service. Det er dog ikke klart om beløbet dækker over en årlig udgift eller den samlede kapacitet.

Læs også: Google ejer nu kæmpe backbonenet: vil bytte datatrafik med konkurrent

CRN oplyser samtidig, at Apple allerede så småt er begyndt at afvikle flere af deres aktiviteter med Amazon, siden aftalen med Google kom i hus i efteråret.

Google har samtidig skubbet på for at få andel i det hurtigt voksende marked for cloudtjenester. Aftalen med Apple markerer et skift fra de nystartede og mindre virksomheder, Googles cloudservice ofte har appelleret til.

En udvikling, der blev understreget i sidste måned, da Google underskrev en anden aftale om at levere cloud-tjenester til streamingplatformen Spotify.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Jesper Hansen

Det har vel mere eller mindre været en offentlig hemmelighed, at Apple har benyttet sig af Microsoft Azure, til iCloud, i nogle år efterhånden.
Er der nogen der ved hvad de har liggende hos Amazon og Google?

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017