Apple begraver PowerPC med Mac OS X 10.7 Lion

Næste version af Apples Mac OS X, 10.7 Lion, skrotter support for gamle PowerPC-programmer fuldstændigt.

Når Apple lancerer version 10.7 af styresystemet Mac OS X til sommer, er det endegyldigt slut med at understøtte Apple-programmer skrevet til PowerPC-processorer, skriver Appleinsider.com.

Apple dropper nemlig fuldstændig at understøtte Rosetta ? programmet, der gør det muligt at afvikle programmer til PowerPC-arkitekturen på Intel-baserede Apple-computere.

Dermed ser sidste søm ud til at være banket i kisten for PowerPC-arkitekturen, som Apple har brugt de seneste fem år på at udskifte.

Apple besluttede i midten af 00'erne at afslutte sit mangeårige ægteskab med PowerPC-processorerne og i stedet satse på Intels x86-arkitektur.

De første Intel-baserede Apple-maskiner så dagens lys i begyndelsen af 2006.

Læs også: Se de nye funktioner: Mac OS X 10.7 Lion smelter sammen med iOS

Den nuværende version af styresystemet, Mac OS X 10.6 Snow Leopard, blev ikke lanceret i en PowerPC-version som forgængerne.

Men brugerne kan stadig installere Rosetta ved siden af og på den måde afvikle ældre PowerPC-programmer på Intel-Macs med Mac OS X 10.6.

Det er altså den mulighed, der slukkes for i Mac OS X 10.7.

Ifølge Appleinsider.com lanceres Mac OS X 10.7 også uden Oracles Java-runtime, hvilket dog skulle blive relativt smertefrit for brugeren at installere på egen hånd.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere