I Danmark har Danske Banks MobilePay taget verden af mobile betalingsløsninger med storm, men snart kan der være udsigt til konkurrence fra en af verdens største virksomheder.
Apple er nemlig klar til at sprede deres betalingsløsning, Apple Pay, til flere markeder. I dag er tjenesten kun søsat i seks lande - USA, Canada, England, Kina, Singapore og Australien - men chefen for Apple Pay, Jennifer Bailey, fortæller i et interview til TechCrunch, at der er store planer om at indtage især det europæiske og asiatiske marked i langt højere grad.
»Vi arbejder på højtryk i Asien og i Europa. Vores mål er at have Apple Pay i ethvert marked af betydning, som Apple er i,« fortæller hun til TechCrunch
Så sent som i april måned blev det sjette og seneste marked, Singapore, indtaget. Her er betalingsløsningen blevet en øjeblikkelig succes, hvor hele 80 pct. af landets banker støtter op om Apple Pay. I USA dækker Apple Pay hele 2.500 banker.
Frankrig kan være næste land i køen
Tilbage i februar afslørede en lækage, at Hong Kong, Brasilien og Frankrig blandt andre er på Apple Pays liste for 2016, og planerne for en udrulning i Hong Kong er allerede annonceret. Apple-CEO Tim Cook har ligeledes tidligere indikeret, at Indien kunne tilføjes til den liste. Men Jennifer Bailey vil ikke fortælle om konkrete planer i interviewet med TechCrunch.
Dog løfter hun sløret for, hvad Apple kigger på, når de udvælger deres markeder.
»Først kigger vi på størrelsen af markedet for Apple-produkter. Men vi kigger også på andelen af kredit- og debitkort, ligesom vi kigger på allerede eksisterende kontaktløse betalingsmodeller,« siger Jennifer Bailey.
Dermed ligger det danske marked måske ikke lige til højrebenet. En opgørelse fra efteråret 2015 viste, at MobilePay har 2,5 millioner brugere i Danmark, hvorfor Apple Pay måske vil tøve med at tage kampen op med den populære app.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.