Apple-appel til Australien: Lovgiv ikke om smuthuller i kryptering

Illustration: boggy/Bigstock
Den Australske Regering behandler lov om svækkelse af Apples kryptering, for lettere at kunne retsforfølge kriminelle. Apple modsætter sig.

Den Australske regering behandler netop nu en lovpakke, kaldet Assistance and Access Bill 2018, som skal give ordensmagten en bagdør til Apple enheder. Apple har netop appeleret til den Australske Regering, i håb om at de trækker forslaget tilbage.

Det skriver Ars Technica

»Dette er ikke tiden til at svække kryptering,« skriver Apple i deres appel »Der er en decideret risiko for at gøre kriminelles arbejde lettere, ikke og ikke sværere. Stadig stærkere – ikke svagere kryptering er den bedste måde at beskytte mod disse trusler,« skriver Apple.

Det australske forslag skulle give ordensmagten muligheden for, med en dommerkendelse i hånden, at benytte en specielt designet bagdør i Apple-enheder. Regeringen mener, at der som teknologien er nu, er alt for god beskyttelse for kriminelle. Idet Politiet ikke kan få adgang til data på deres Apple enheder.

Lovforslaget minder meget om et lignende lovforslag i USA, hvor det amerikanske Justitsministerium og FBI ville have bagdøre til Apple enheder. Under processen om det amerikanske lovforslag havde Apple samme holdning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere