Apple afviser 'naive' hackeres afpresningsplan: Kræver iTunes-gavekort i bytte for brugerdata

Illustration: BigStock
En 'uerfaren' gruppe it-kriminelle kræver iTunes-gavekort i bytte for flere hundrede millioner iPhone-konti.

En gruppe hackere, der kalder sig selv 'Turkish Crime Family', har angiveligt adgang til millioner af Apple-kundes iCloud-konti - og nu kræver de 100.000 dollars af Apple for dataene.

Det kunne Motherboard berette tidligere på ugen. Siden har Apple dog blankt afvist, at der skulle være tale om et læk.

»Der har ikke været nogen sikkerhedsbrud i nogen af Apples systemer, inklusive iCloud og Apple ID,« siger selskabet i en meddelelse ifølge Engadget.

Læs også: Hackere: Vi har snuppet al iCloud-indhold fra Clintons kampagnechef

Gruppen har umiddelbart haft svært ved at blive enige om antallet af Apple-brugere, hvis konti de mener at være i stand til at slette. I en mail til Apple skriver hackerne 'over 300 millioner' konti. Senere er tallet steget til 559 millioner. Til ZDNet har gruppen oplyst, at der er tale om 250 millioner konti.

Til gengæld er Turkish Crime Family villig til at give Apple en god pris for data-samlingen. Enten 75.000 dollar i Bitcoin eller Etherium (ca. 517.000 kroner) eller 100.000 dollars i iTunes-gavekort (ca. 690.000 kroner). Og Apple får også god tid til at overveje situationen - deadline for betaling er sat til den 7. april.

Efter at have kommunikeret med hackergruppen vurderer ZDNet, at der er tale om en 'uorganiseret' gruppe, der er både 'naiv og uerfaren'.

Læs også: Dansk journalist fortæller om at blive hacket og udsat for afpresning

»Jeg vil bare gerne have mine penge,« siger en af 'hackerne' meget rammende til Motherboard.

Til ZDNet har gruppen udleveret et sample af data på 54 personer - og heraf var 10 konti stadig gyldige.

Det data-sample stammer dog fra andre tidligere kendte læk, siger Apple.

»En angivne liste af email-adresser og kodeord ser ud til at være opsamlet fra tidligere kompromitterede tredjepartstjenester,« siger it-giganten.

Apple bruger dog meget passende lejligheden til at minde brugere om at anvende stærke kodeord og to-faktor-autentifikation.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Gert Agerholm

Jeg tror at de har taget nogle forbehold, selv om de ikke siger noget. Jeg var i går ude for at en kollega skulle logge på med sit AppleID for at hente en ny applikation på sin MAC. Han havde ét forsøg. Da Kodeordet første gang var forkert, var hans konto deaktiveret med meldingen om at den skulle genetableres. Og det kunne kun foregå ved først at modtage en kode på telefonen, efterfølgende skulle han genoprette kreditkort info. Og tilsidst var kontoen stadig ikke genetableret før han fik en vejledning på telefonen.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere