Apple afviser Microsoft Office til iPad på grund af Office 365-betaling

Apple vil have 30 procent af alle indtægter fra apps til iOS, og det skal også gælde, hvis man betaler for Microsofts Office 365. Derfor har Apple afvist Microsofts Office-app til iOS.

Microsoft er nu på vej med en Microsoft Office-app til Apples iOS. Eller rettere, så var Microsoft på vej med den, men har fået den afvist af Apple. Det skriver All Things Digital.

Angiveligt har Apple afvist den app, som Microsoft havde indsendt til godkendelse hos Apples iTunes App Store, fordi Apple mente, at Microsofts app brød med reglerne.

Apple kræver nemlig 30 procent af alle indtægter fra en app, og Microsofts Office-app gav mulighed for, at brugerne kunne købe mere lagerplads på Microsofts cloud-tjeneste Skydrive.

Apple ville med andre ord have en bid af kagen, hvis en Office til iOS-bruger købte mere lagerplads af Microsoft. Ifølge All Things Digital ville Microsoft godt gå med til det, hvis købet skete gennem iOS-app'en.

Derimod ville Microsoft angiveligt ikke gå med til, at Apple også skulle have 30 procent af indtægterne fra de brugere, som betaler for et Office 365-abonnement til Microsoft.

Det kunne vise sig at blive en enorm indtægtskilde for Apple, fordi Microsoft ønsker at flytte flere brugere over på abonnementer for Office-tjenester frem for at skulle forsøge at sælge dem en ny version af Office hvert tredje år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Jens Beltofte

Hvis du køber adgang til Netflix gennem AppleTV, håndteres købet og den løbende betaling af Apple / iTunes. Vil tro det samme er gældende for Netflix apps til iPhone og iPad. Og her snupper Apple sikkert 30% af prisen.

Er ikke klar over om man kan købe adgang til YouBio gennem apps, eller om man skal ind på websitet og tilmelde sig.

 • 0
 • 0
#4 Thomas Jensen

Jeg har registreret mit Netflix abonnement online(via browser) og jeg har ikke noget problem med at bruge det via iPad/iPhone. Det samme er gældende med Youbio. Så der er åbenbart forskel på fisk :)

/Thomas

 • 3
 • 0
#6 Jakob Damkjær

Ville jeg købe et office 365 abbonemang når jeg har iWorks og B AppStore reglerne er således at hvis man køber noget via In App purchase så tar Apple 30%. Hvis jeg købte et 365 abbonemang på ms website så får Apple intet. Ie. Hvis det går via Apples kreditkort behandling så tar Apple sin del.

Men hvis jeg købte et 365 Abb via in App og så bruger det på en anden platform så ændre det jo ikke på at det er købt via in App purchase.

Og hvordan skulle det ellers håndteres ? Hvordan kan man enforce en anden politik end den Apple har nu uden at være sårbar overfor at miste al indtjening på alt in App purchase og App purchase.

Man har tre valg på App Storen (hvis man er intereseret i at tjene penge) giv Apple 30% eller vær reklame betalt... Eller stå selv for kreditkortstransaktioner, abbonemangsstyring, reklame og promovering af produktet til det mest købestærke segment online (jep det er iTunes og iOS App Store brugere med flere bådlængder) og alt hvad der ellers følger med. Der er ikke et fjerde valg.

Amazon fik ikke liv til gratis in App purchase i kindle appen men man kan fint tilgå de kindle bøger man har købt på amazon i kindle appen (og alle de andre platforme det virker på) hvorfor tror Microsoft at de vil få helst til at sælge office 365 Abb. uden omkostning ?

Er enig i at enten læste de ikke Dev. Kontrakten eller også forstod de den ikke. Eller måske troede de de ville få noget gratis i porten som ville fuldstændigt underminere Apples forhold til alle andre udviklere... Fat fucking chance...

 • 1
 • 5
#7 Jens Beltofte

Jeg kan skam fint også registrere mig online, men fik det gjort via AppleTV. Hvilket nu gør at Netflix betales med mine US iTunes gavekort, og abonnementet kan kun stoppes i iTunes - ikke på netflix.com.

 • 2
 • 0
#12 David Rechnagel Udsen

Som Ars Technica korrekt pointere, så giver tager det noget af det unikke væk fra Windows RT ved at give iOS Office-pakken. Det er hvad man kalder en 'killer app', som kun Windows RT havde, men ikke iOS; Microsoft Office.

At putte den på iOS ville sikkert have tjent Microsoft en masse kunder (der er nemlig mange der har en iPad), men det ville også fratage en væsentligt argument for at skulle skifte fra en iPad til en Surface.

Man kan sige at Apple bare følger de regler de selv har lavet, men det ville være en fordel for dem at have Office-pakken på iOS.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere