Apple afslører projekter: En AI skal styre andre AI-algoritmer

Illustration: Google Deepmind
I en række nye forskningsartikler fra Apple kan vi få et sjældent indblik i deres kommende AI-projekter.

I anledning af, at Apple deltager i verdens største konference for spoken language processing, Interspeech, har firmaet netop udgivet en masse forskningsartikler, der viser nogle af deres AI-projekter.

Det fortæller det amerikanske medie ComputerWorld.

Spoken language processing handler om at bruge, hvad mennesker siger, som input i softwaresystemer. Det er derfor ikke blot stemmegenkendelse, men også hensyn til forskellige nuancer såsom dialekt.

Et af de nye projekter handler om Detect Expression, der skal lade digitale assistenter som Siri, der forventes at få en stor opdatering med næste udgave af iOS, ikke blot fokusere på, hvad brugeren siger, men også, hvordan brugeren siger det.

En AI er over dem alle

Apple lancerer også en nyt system med navnet Overton. Det har til formål at styre andre algoritmer, så vi kan spare det menneskelige led, når der skal rettes i andre AI-algoritmer.

Formålet er, at det skal blive en bedre oplevelse for brugeren af f.eks. Siri, så den i fremtiden ikke blot vil kunne give simple svar på simple spørgsmål, men kunne give komplekse svar på svære spørgsmål – og endda muligvis kunne forudsige ting.

ComputerWorld mener desuden, at når algoritmerne i højere grad passer sig selv, så vil det faktisk hjælpe på brugernes privatliv, da Apples folk formentlig ikke vil få adgang til data på individuelle brugere.

Læs også: Microsoft vil gøre dit sprog mere inkluderende

Læs også: Forsker: Data-profilering af arbejdsløse kan ikke både være effektiv og gennemsigtig

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Gert Agerholm

Vi skal bare indføre en lov og sikre os at disse AI enheder ikke får adgang til at gå med ring (One Ring to rule them all, Ringenes Herre), så går det nok.

Spøg til side. Udviklingen er på en måde lidt skræmmende, men hvis man kan kontrollere Overtone, så burde det have en nedarvende efekt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere