Apple afslører iPad: 9,7 tommer skærm-pc vejer kun 680 gram

En 9,7 tommers berøringsfølsom skærm, 10 timers batteritid, Wi-Fi og evnen til at spille moderne 3D-spil og Youtube-videoer i HD-kvalitet - og så vejer den kun 680 gram. Apple iPad er landet.

Apple satte onsdag aften et punktum for månedsvis af rygter, da selskabet løftede sløret for Apple iPad - en touchskærm-pc, der er en konkurrent til både smartphones og bærbare pc'er.

Ved lanceringen argumenterede Apples topchef Steve Jobs for, at iPad er en bedre løsning til en bred vifte af formål fra webbrowsing, e-mail og fotos til e-bøger og video.

Apple iPad har en berøringsfølsom skærm på 9,7 tommer, er 13,4 millimeter dyb og vejer blot 680 gram. Selskabet lover trods den lave vægt 10 timers batteritid.

Den nye tablet-pc drives af en 1 gigahertz Apple A4-chip og sælges i tre varianter med enten 16, 32 eller 64 gigabyte Flash-hukommelse. På forbindelsessiden understøtter Apples nye gadget både de trådløse standarder 802.11n og Bluetooth 2.1.

Kæmpe-galleri: Se alle funktioner i Apple iPad

Ligesom Apples iPhone indeholder den nye iPad en appstore, hvor firmaer kan sælge egenudviklede applikationer til brugerne. Allerede straks efter lanceringen vil en pakke med udviklingsværktøjer - et software developer kit (SDK) - være tilgængelig på apple.com.

Blandt de første applikationer blev præsenteret et 3D-skydespil og en applikation fra New York Times, hvis iPhone-applikation i forvejen er blevet downloadet flere end tre millioner gange.

Lever Apple iPad op til forventningerne? Giv din mening med i debatten herunder.

Se også denne video, hvor Apples selv præsenterer funktionerne i iPad:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Mads Westerback

Helt enig.

Hvordan kan Apple overhovedet tænke på at lave den uden multitasking? Det ville have været en perfekt måde at introducere denne teknologi i iPhone OS'et. Det virker som en joke at man ikke har tænkt på det. Og tilsyneladende bliver den ligeså lukket som iPhone hvad angår apps.

Man kan da håbe på at de finder ud af at integrere multitasking inden lanceringen om 2 måneder.

 • 0
 • 0
#6 Søren Pilgård

Jeg har svært ved at se mit eget behov for en iPad. Hvis jeg skal sidde og arbejde vil jeg hellere bruge en bærbar, hvis jeg lige hurtigt skal på nettet eller underholdes på farten bruger jeg min iPhone. iPaden er så stor at den rent pladsmæssigt er næsten lige så krævende at skulle have med dom en bærbar. I modsætning dertil er iphonen som man bare kan have i lommen, og som teknologisk er ret så tilsvarende, bare mindre.

Apple siger at den er genial til at surfe på nettet med samt se film og billeder på, men jeg mener bare at skærmen næsten er for lille til film og billeder og hvis ikke der kommer understøttelse af flash vil den heller ikke kunne overtage mit internetbehov.

Jeg synes ipaden er en sær størrelse, den er for "lille" til at dække behovet for en computer, og for stor til at fungere som lommepc/telefon.

 • 0
 • 0
#9 Torben Mogensen Blogger

iPad er nogenlunde som jeg havde forventet -- måske lidt større, for mit gæt var mellem 8 og 9 tommer skærm. Jeg havde heller ikke regnet med så bred en ramme omkring skærmen.

Det lukkede system, der forhindrer mig i at lægge software på, som ikke er godkendt af Apple, gør den uinteressant for mig.

Mere interessant er den såkaldte Apple A4 processor, der sider i hjertet af den. Det er utvivlsomt det, som Apple's indkøbte hardwarefirma (PA Semi) har arbejdet med i de sidste par år. Da den bruges i en forvokset iPhone, er det en ARM, men om det er Cortex A8 eller Cortex A9, ved jeg ikke. Grafikchippen er sandsynligvis PowerVR. Apple vil næppe sælge A4 til andre, men det kunne alligevel være sjovt at sammenligne specifikationerne med Snapdragon, Tegra, OMAP og Armada, som alle er ARM-baserede SoC'er beregnet til MID'er og netbooks.

 • 0
 • 0
#10 Ib Erik Söderblom

Ville den ikke opnå tilnærmelsesvis den mængde omtale.

Er jo ikke andet end en eBog, hvilket den da er nogenlunde ok. Men uden multitasking ???

Så er Asus altså noget længere fremme i skoene med deres dualdisplay idé.

Men intet slår Lenovos geniale iDeaPad U1. Så den venter jeg gerne på !

 • 0
 • 0
#11 Samir Lehaff

Jeg tror at Apple komme til at vinde stort i denne kategori, det kan endda overgå iPhonen! Jeg har længe savnet et velegnet content consumption platform, iPaden er det nærmeste man kan komme på, mangler som kamera og/ eller multitasking vil ikke være show stoppers. Jeg har selv en Kindle og kan sagtens se fordelen ved en bedre UI og bedre skærm.

 • 0
 • 0
#13 Per Erik Rønne

Ingen multitasking, spørges der om.

Jamen, iPhone OS /har/ multitasking, man vil blot ikke åbne op for at 3. parts applikationer kan sætte deres programmer op i baggrunden. Apples egne programmer multitasker i forvejen.

Om iPad skal multitaske eller ej ligger ikke i maskinen, men i operativsystemet, som i bund og grund er det gammelkendte [lettere opdateret]. Den store opdatering til iPhone OS 4.0 skulle ifølge rygterne komme om få måneder, og skulle ifølge samme rygter bl.a. indeholde de ønskede multitaskingmuligheder.

Af samme grund skulle iPhone OS 4.0 ikke kunne bruges på første generation iPhones, da disse anses som for langsomme.

Og tilsyneladende mener Steve Jobs at det vil forstyrre billedet, hvis man kommer frem med mere end én stor nyhed ad gangen ...

 • 0
 • 0
#15 Torben Mogensen Blogger

Samme pris ($499) for den mindste model. Specifikationer:

 • 1GHz Snapdragon
 • 10.1" 1280x720 display (HD Ready)
 • 20GB intern flash + 8GB på et miniSD kort
 • 2 USB porte
 • 1.3 MPixel kamera
 • 10 timer batteritid
 • Næsten full-size tastatur
 • Under 2 pund vægt
 • Linux
 • Flash 10 understøttelse fra dag 1.

O.K., den er en anelse tungere (men det er med tastatur) og den har ikke touch screen. Men ellers ser den på alle punkter bedre ud.

http://www.engadget.com/2010/01/05/lenovo-skylight-its-first-arm-snapdra...

http://itknowledgeexchange.techtarget.com/enterprise-linux/linux-inside-...

 • 0
 • 0
#20 Per Erik Rønne

Kindle låser mig bekendt en fast til Amazon, som i øvrigt finder det danske sprogområde for lille.

På tilsvarende vis som en Nook låser en fast til Bernes & Nobles.

Heldigvis er de begge kommet som gratis iPhone-applikationer [har begge kørende], hvorfor de også kan bruges på en iPad; til optimalt brug skal de dog opdateres med den netop frigivne SDK til iPhone OS 3.2, som iPad kører på indtil det hele senere i år opdateres til 4.0.

Der tales en del om at Kindle er mere venlig for øjnene at læse med, med dets eInk, men spørgsmålet er om det er rigtigt. Og i hvert fald om det er rigtigt indendørs, med et syn der med alderen vil kræve mere lys for at kunne læse. På en iPad er der det nødvendige lys, på en Kindle [uden danske bøger, med et upraktisk fysisk tastatur, der bare fylder op, og som ikke engang indeholder æ, ø og å] er man nødt til at bruge en arkitektlampe.

Når jeg ikke har besluttet mig endnu er det dels fordi jeg ikke ved om iPad uden 3G kan bruges sommen med en iPhone 3G til internetadgang, tethering, og fordi jeg har vanskeligt at overskue behovet. Med en iPad på 64 GB får man for kun 1500 kroner ekstra fire gange så meget plads, og hvor mange bøger og hvor meget musik har man brug for?

http://shop.humac.dk/pl/iPad_640.aspx

 • 0
 • 0
#22 Per Erik Rønne

De kan ikke slette bøger, lige såvel som de ikke kan slette dokumenter. Men de kan naturligvis slette e-bogslæsere som Kindle, Nook eller »Saxo«.

Ja, landet førende internetboghandel hedder jo Saxo, så hvis vi skal have en fælles portal til e-bøger med e-bogslæser kan vi jo foreløbig bruge det navn.

Hvad tror du i øvrigt sandsynligheden ville være for at Apple ville slette Kindle, Nook eller Saxo?

Og hvorfor skulle de dog overhovedet få den idé at ville slette eksempelvis Oehlenschlägers samlede skrifter på danskeres iPads?

Ja, jeg ved godt at der findes en del der er så fokuseret på Big Brother at det nærmer sig det rene paranoia ...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere