Apple afslører iPad: 9,7 tommer skærm-pc vejer kun 680 gram

27. januar 2010 kl. 19:1020
En 9,7 tommers berøringsfølsom skærm, 10 timers batteritid, Wi-Fi og evnen til at spille moderne 3D-spil og Youtube-videoer i HD-kvalitet - og så vejer den kun 680 gram. Apple iPad er landet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple satte onsdag aften et punktum for månedsvis af rygter, da selskabet løftede sløret for Apple iPad - en touchskærm-pc, der er en konkurrent til både smartphones og bærbare pc'er.

Ved lanceringen argumenterede Apples topchef Steve Jobs for, at iPad er en bedre løsning til en bred vifte af formål fra webbrowsing, e-mail og fotos til e-bøger og video.

Apple iPad har en berøringsfølsom skærm på 9,7 tommer, er 13,4 millimeter dyb og vejer blot 680 gram. Selskabet lover trods den lave vægt 10 timers batteritid.

Den nye tablet-pc drives af en 1 gigahertz Apple A4-chip og sælges i tre varianter med enten 16, 32 eller 64 gigabyte Flash-hukommelse. På forbindelsessiden understøtter Apples nye gadget både de trådløse standarder 802.11n og Bluetooth 2.1.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ligesom Apples iPhone indeholder den nye iPad en appstore, hvor firmaer kan sælge egenudviklede applikationer til brugerne. Allerede straks efter lanceringen vil en pakke med udviklingsværktøjer - et software developer kit (SDK) - være tilgængelig på apple.com.

Blandt de første applikationer blev præsenteret et 3D-skydespil og en applikation fra New York Times, hvis iPhone-applikation i forvejen er blevet downloadet flere end tre millioner gange.

Lever Apple iPad op til forventningerne? Giv din mening med i debatten herunder.

Se også denne video, hvor Apples selv præsenterer funktionerne i iPad:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=_JNMJ12fr3s&hl]

20 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
27. januar 2010 kl. 21:27

Og der er åbentbart ikke noget dansk tastatur.

Som iphone til at starte med.

3
27. januar 2010 kl. 21:31

Ingen multitasking, og intet kamera. Nej den lever ikke op til mine forventninger. Jeg ser derimod frem til hvilke produkter der kan komme ud af pixel qi skærmen. http://www.pixelqi.com/home

4
27. januar 2010 kl. 21:41

Helt enig.

Hvordan kan Apple overhovedet tænke på at lave den uden multitasking? Det ville have været en perfekt måde at introducere denne teknologi i iPhone OS'et. Det virker som en joke at man ikke har tænkt på det. Og tilsyneladende bliver den ligeså lukket som iPhone hvad angår apps.

Man kan da håbe på at de finder ud af at integrere multitasking inden lanceringen om 2 måneder.

13
28. januar 2010 kl. 14:39

Ingen multitasking, spørges der om.

Jamen, iPhone OS /har/ multitasking, man vil blot ikke åbne op for at 3. parts applikationer kan sætte deres programmer op i baggrunden. Apples egne programmer multitasker i forvejen.

Om iPad skal multitaske eller ej ligger ikke i maskinen, men i operativsystemet, som i bund og grund er det gammelkendte [lettere opdateret]. Den store opdatering til iPhone OS 4.0 skulle ifølge rygterne komme om få måneder, og skulle ifølge samme rygter bl.a. indeholde de ønskede multitaskingmuligheder.

Af samme grund skulle iPhone OS 4.0 ikke kunne bruges på første generation iPhones, da disse anses som for langsomme.

Og tilsyneladende mener Steve Jobs at det vil forstyrre billedet, hvis man kommer frem med mere end én stor nyhed ad gangen ...

5
27. januar 2010 kl. 22:32

Kan man også bruge den når man tager karbad?

6
27. januar 2010 kl. 23:09

Jeg har svært ved at se mit eget behov for en iPad. Hvis jeg skal sidde og arbejde vil jeg hellere bruge en bærbar, hvis jeg lige hurtigt skal på nettet eller underholdes på farten bruger jeg min iPhone. iPaden er så stor at den rent pladsmæssigt er næsten lige så krævende at skulle have med dom en bærbar. I modsætning dertil er iphonen som man bare kan have i lommen, og som teknologisk er ret så tilsvarende, bare mindre.

Apple siger at den er genial til at surfe på nettet med samt se film og billeder på, men jeg mener bare at skærmen næsten er for lille til film og billeder og hvis ikke der kommer understøttelse af flash vil den heller ikke kunne overtage mit internetbehov.

Jeg synes ipaden er en sær størrelse, den er for "lille" til at dække behovet for en computer, og for stor til at fungere som lommepc/telefon.

14
28. januar 2010 kl. 14:41

Ja, men den er lige nøjagtig den rigtige størrelse, hvis man vil bruge de til at læse bøger på.

15
28. januar 2010 kl. 16:20

Samme pris ($499) for den mindste model. Specifikationer:

  • 1GHz Snapdragon
  • 10.1" 1280x720 display (HD Ready)
  • 20GB intern flash + 8GB på et miniSD kort
  • 2 USB porte
  • 1.3 MPixel kamera
  • 10 timer batteritid
  • Næsten full-size tastatur
  • Under 2 pund vægt
  • Linux
  • Flash 10 understøttelse fra dag 1.

O.K., den er en anelse tungere (men det er med tastatur) og den har ikke touch screen. Men ellers ser den på alle punkter bedre ud.

http://www.engadget.com/2010/01/05/lenovo-skylight-its-first-arm-snapdragon-based-smartbook-com/

http://itknowledgeexchange.techtarget.com/enterprise-linux/linux-inside-at-ces-2010/

16
28. januar 2010 kl. 18:55

Alene det forhold at den er i besiddelse af et fysisk tastatur gør den da ubrugelig til det, iPad vil være bedst til.

At ligge i sengen og læse på ...

17
29. januar 2010 kl. 10:22

Alene det forhold at den er i besiddelse af et fysisk tastatur gør den da ubrugelig til det, iPad vil være bedst til.</p>
<p>At ligge i sengen og læse på ...

Til det formål foretrækker jeg alligevel en gammeldags paperbackbog.

7
28. januar 2010 kl. 08:05

TV2 beep har oversat en artikel om en del ting den ikke kan [1]. Det holder da ikke den mangler ting som multi-tasking, HDMI, Flash, og man så skal have adaptere til alt, om så bare det er et usb stik..

[1] http://beep.tv2.dk/entry.php/id-357938.html

8
28. januar 2010 kl. 08:22

Det er det der er humlen, ikke tekniske specifikationer, multitasking og kamera.

Jeg er heller ikke umiddelbart køber til den, men jeg tror faktisk at Apple som sædvanlig har fat i noget.

9
28. januar 2010 kl. 09:51

iPad er nogenlunde som jeg havde forventet -- måske lidt større, for mit gæt var mellem 8 og 9 tommer skærm. Jeg havde heller ikke regnet med så bred en ramme omkring skærmen.

Det lukkede system, der forhindrer mig i at lægge software på, som ikke er godkendt af Apple, gør den uinteressant for mig.

Mere interessant er den såkaldte Apple A4 processor, der sider i hjertet af den. Det er utvivlsomt det, som Apple's indkøbte hardwarefirma (PA Semi) har arbejdet med i de sidste par år. Da den bruges i en forvokset iPhone, er det en ARM, men om det er Cortex A8 eller Cortex A9, ved jeg ikke. Grafikchippen er sandsynligvis PowerVR. Apple vil næppe sælge A4 til andre, men det kunne alligevel være sjovt at sammenligne specifikationerne med Snapdragon, Tegra, OMAP og Armada, som alle er ARM-baserede SoC'er beregnet til MID'er og netbooks.

10
28. januar 2010 kl. 11:02

Ville den ikke opnå tilnærmelsesvis den mængde omtale.

Er jo ikke andet end en eBog, hvilket den da er nogenlunde ok. Men uden multitasking ???

Så er Asus altså noget længere fremme i skoene med deres dualdisplay idé.

Men intet slår Lenovos geniale iDeaPad U1. Så den venter jeg gerne på !

11
28. januar 2010 kl. 11:46

Jeg tror at Apple komme til at vinde stort i denne kategori, det kan endda overgå iPhonen! Jeg har længe savnet et velegnet content consumption platform, iPaden er det nærmeste man kan komme på, mangler som kamera og/ eller multitasking vil ikke være show stoppers. Jeg har selv en Kindle og kan sagtens se fordelen ved en bedre UI og bedre skærm.

12
28. januar 2010 kl. 13:41

Bare et tip til deres promotionafdeling: Kig ind i kameraet næste gang ! Mvh hector