Apple advarer tvillinger og børn under 13 mod FaceID

Er du i farezonen for, at FaceID ikke fungerer efter hensigten i dit tilfælde, bør du slå funktionen fra, lyder anbefalingen fra Apple selv.

Apples nyeste IphoneX kommer med endnu en biometrisk sikkerhedsmekanisme, FaceID, der ifølge hardwaregiganten selv har en række problemer med at skille børn under 13 og tvillinger fra hinanden.

Det skriver TheGuardian.

Læs også: iPhone 8 kan muligvis kende dit ansigt, selv når du lægger den fra dig

Børnene kan dermed blive låst ude af telefonen, og tvillinger kan risikere, at deres vellignende søskende låser sig ind i deres smartphone, som ofte er koblet op til diverse sociale medier, mails og så videre.

Blot ved at kigge ind i kameraet.

FaceID’s biometriske forgænger, TouchID, blev knækket blot to dage efter lanceringen af en falsk fingerprofil trukket ind over en finger, og der vil uden tvivl ske adskillige forsøg på at knække denne nyere biometriske sikkerhedsmekanisme.

Læs også: Appeldomstol: Egen oplåsning af telefon kan være brud på USA's forfatning

Den nye ansigtsgenkendelse skulle ifølge Apple selv være op mod 20 gange mere sikker end TouchID, men det tyder på, at heller ikke denne software er fejlfri.

Med FaceID kommer til gengæld også en ny machine learning-algoritme, der ifølge Apple selv er designet til at opdage og afværge forsøg på at misbruge den nye loginmetode.

Læs også: Er Face ID overhovedet sikker når 2D-ansigtsbilleder kan omdannes til 3D-masker? Måske

Apple er ganske selvsikker omkring denne algoritme på trods af, at det tidligere har vist sig at det er ganske svært at bruge machine learning i stor skala. Eksempelvis mente en ord-associeringsalgoritme, at mænd uden undtagelser var lig computerprogrammører, og at kvinder var husmødre.

En anden algoritme taggede konsekvent mørke mennesker som gorillaer.

Læs også: iOS lækker brugers lokations-historik gennem billeders metadata

Præcis hvor store ligheder der skal til, før softwaren bliver snydt, vides ikke, og det fremgår heller ikke tydeligt, om tvillinger, der ikke er enæggede, skal slå FaceID fra.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bjarke I. Pedersen

Interessant, at præcist de to punkter de nævner har Intel og Microsoft ikke problemer med i deres ansigtsgenkendelses teknologi fra 2015 (Windows Hello).

Se her: https://www.youtube.com/watch?v=PNJDKouF8Wk Her er både børn og enæggede tvillinger, som ikke giver den problemer.

Spørgsmål er, hvorfor det er at Apple har problemer med det - det er så vidt jeg ved en ret ens måde de to systemer virker?

  • 2
  • 0
#4 Sune Foldager

Spørgsmål er, hvorfor det er at Apple har problemer med det - det er så vidt jeg ved en ret ens måde de to systemer virker?

Er det? FaceID er noget med at projicere en masse prikker op på ansigtet og aflæse dem (og andet) med et infrarødt kamera. Det er jo heller ikke sikkert det fejler helt ved enæggede tvillinger, men risikoen er der bare. Nogle gange ligner de hinanden absurd meget, jo. (Vi har i flere omgang haft et par ansat hvor jeg arbejder.)

  • 0
  • 0
#5 Deleted User

Dælme godt jeg lige læste at apple ikke mener det er en god ide at give mit barn på 12 år eller yngre en mobiltelefon til 10.000+ Kr.

Var ellers lige på vej ud og købe til alle ungerne som alle er under 13.

  • 4
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere