App-udviklere til iOS får nye muligheder for at give tilbud på abonnementer

Illustration: alexey_boldin / bigstock
Som et led i en strategi om at få flere app-udviklere til at tilbyde abonnementer giver Apple nu udviklere til iOS mulighed for at give tilbud på billigere abonnementer til tidligere kunder.

Apple vil have flere app-udviklere til at sælge deres apps som services. I den nye udgave af StoreKit-API’et, som udviklere kan bruge til at facilitere betaling i apps, har Apple nu givet udviklerne mulighed for at give tilbud på abonnementer til kunder, som overvejer at lukke deres abonnement, eller kunder, som tidligere var abonnenter.

Det skriver Ars Technica.

deres side om de nye tilbud beskriver Apple tre måder, hvorpå udviklerne kan lokke brugere til at genoptage eller vedligeholde et abonnement:

  • Tilbyde et gratis abonnement i en begrænset periode
  • Tilbyde en nedsat pris per abonnementsperiode i en række perioder
  • Tilbyde en nedsat pris for et engangskøb i en periode

Apples andel af abonnementet er 30 procent i det første år, men beløbet falder til 15 procent for abonnenter, som har abonneret i mere end et år.

Abonnementsstrategi

De nye tilbud kommer som et led i en strategi om, at Apple vil have flere apps til at bruge abonnementer som en indtjeningskilde.

På deres udviklerside giver Apple tips om, hvordan udviklere bedst kan holde på deres abonnenter, blandt andet ved jævnligt at udgive opdateringer og sende påmindelser om, at et abonnement er ved at udløbe.

Apples fokus på abonnenter kan ses som et skift mod, at mere software på deres platforme skal køre via et software as a service-paradigme, hvor brugerne ikke køber permanent adgang til et program, men betaler for en licens i en begrænset periode.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere