App-konflikt om Fortnite spidser til: »Apple vil slette alle vores udvikler-konti«

Illustration: Fortnite
Om ti dage står samtlige udviklerkonti hos Epic Games til at blive slettet fra Apples udvikler-miljøer. Spiludviklerne er selv ude om det, lyder det fra Apple.

En konflikt mellem techgiganten Apple og spiludviklerne fra Epic Games spidser til, og nu oplyser spilvirksomheden, at de står til at få slettet samtlige udviklerkonti fra Apples digitale app-butik ved navn App store.

»Apple fjernede Fortnite fra App Store og har informeret Epic om, at Apple vil slette alle vores udviklerkonti og afskære Epic fra udviklerværktøjerne til iOS og Mac på fredag den 28. august,« skriver Epic Games i et opslag på Twitter.

Epic Games står bag det populære computerspil Fortnite, og det er også det spil, som striden mellem Apple og spiludviklerne handler om.

Konflikten startede i sidste uge, hvor både Apple og Google valgte at fjerne Fortnite fra deres app-butikker. Ifølge techgiganterne skyldes det, at Epic Games ikke har fulgt reglerne for in-app-betalinger.

Normalt foregår betalinger i App Store gennem Apple, som tager mellem 15 og 30 procent af app-betalingerne. Fjernelsen af spillet kom efter, at Epic Games indførte sit eget betalingssystem, som gik udenom gebyrerne fra Apples App Store.

I kølvandet på at Fortnite blev fjernet fra app-butikkerne, har Epic Games valgt at sagsøge Apple.

Fra Apple selv lyder det, at Epics situation er selvforskyldt.

»Det problem, som Epic har skabt for sig selv, kan let afhjælpes, hvis de opdaterer deres app, så den vender tilbage til en version, der overholder de retningslinjer, som de har aftalt, og som gælder for alle udviklere,« lyder det fra Apple i en meddelelse til mediet The Verge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Thomas Due

Man kan mene hvad man vil om Apple, og jeg er personligt absolut ikke fan, men et eller andet sted er det vel selvforskyldt i Epic Games tilfælde?

For at udgive apps via Apple og Google's respektive app stores, så tilslutter man sig nogle spilleregler. Dem vælger Epic Games så at omgå ved at indføre deres eget betalingssystem.

Jeg forstår dem som sådan godt, for at skulle aflevere op imod 30% af indtjeningen til Apple/Google må svide. Men det er nok ikke den rigtige måde at angribe det system på.

Man kan vel dårligt tillade sig at omgå reglerne, og så råbe op, når man bliver straffet for det...

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere