Anvender du kun cloudtjenester til kortsigtet besparelse? Så er du som de fleste

26. november 2015 kl. 16:15
Mere end to ud af tre virksomheder ligger på et grundlæggende niveau og mangler en tydelig definition af og strategi for anvendelsen af cloudtjenester.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kun hver 10. virksomhed er tilstrækkeligt moden til at gøre brug af cloudtjenester. Det konkluderer en ny undersøgelse, som samtidig indikerer, at mange virksomheder langtfra får det ud af cloudtjenester, som de kunne - men altså er ret ineffektive i deres tilgang til cloud.

Problemet er, at det at gå i skyen ofte ikke er et led i en samlet forretningsstrategi, men alene anvendes til at reducere omkostninger på kort sigt.

Det viser en rapport om cloudmodenhed i Finland, Sverige og Norge, som er udarbejdet af analyseselskabet Radar. Danmarks erhvervsvirksomheder er præget af mange mindre virksomheder, så intet tyder på, at vi skulle være mere cloudmodne herhjemme.

Eksempler på en mere strategisk anvendelse af cloudtjenester kan være at øge sin konkurrencekraft, hvis man f.eks. som entreprenør er i stand til at etablere et byggesite på kortere tid end konkurrenterne. Den opgave vil med traditionel in-house (on premises) it-understøttelse med egne servere, egen sikkerhedsteknologi og egne applikationer ofte være mere tidskrævende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet eksempel er, hvis man ved hjælp af cloudbaserede løsninger hurtigere end konkurrenter kan få adgang til relevante HR-data i opkøbte virksomheder og således hurtigere udnytte de nye humane ressourcer.

Men cloud er altså langtfra en modnet teknologi i virksomhederne. Mere end to ud af tre virksomheder (69 procent) ligger på et grundlæggende niveau og mangler en tydelig definition af og strategi for anvendelsen af cloudtjenester.

Finans fører i anvendelsen af cloud

Finanssektoren viser sig at være den mest cloudmodne branche inden for både operationel- og strategisk anvendelse af cloud.

Mens den offentlige sektor og produktionsvirksomhederne ligger lavest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inden for produktionssektoren skulle den stigende udbredelse af industrispecifikke cloudbaserede forretningsapplikationer ellers give mulighed for eksempelvis en langt mere præcis styring af ens underleverandører og supply chain, således at man bedre kan kompensere for forsinkede eller manglende leverancer af komponenter.

I gennemsnit har cloudbaserede virksomheder 34 procent lavere it-driftsomkostninger end andre virksomheder.

Samtidig evner de at allokere en dobbelt så andel af deres budget til innovation og udvikling.

Rapporten kan downloades her

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger