Antivirusprogram: Vi kan og vil sælge oplysninger om dig og din færden

AVG sælger dine oplysninger til tredjeparts-virksomheder.

Det gratis antivirusprogram AVG indsamler data om din færden på internettet samt din placering, og sælger informationerne. Det står sort på hvidt i AVGs kundeinformation.

»Vi indsamler upersonlige data for at skaffe penge, så vi fortsat kan være gratis herunder: Reklame-ID som er associeret med din søgehistorik, metadata og information om det netværk, du befinder dig på(...),« fremgår det af AVG's Privacy Policy, der også anfører, at AVG deler din e-mailadresse til virksomheder, AVG vurderer har noget at tilbyde dig som privatperson eller dit firma.

Antivirusgiganten skriver, at hvis de opdager at de sælger data, der kan identificere dig, så vil de fjerne de pågældende data, men som en redditbruger også påpeger, så kræver det, at AVG opdager, at det er muligt.

Do you share my data?

»Ja, men om eller hvordan vi gør det afhænger af, om det er personlige eller upersonlige data. AVG kan dele upersonlige data med tredjeparter og kan vise indsamlet, anonyme informationer offentligt,« står der i AVG's Privacy Policy.

AVG er ikke alene om den forretningsform. Ifølge Reddit sælger Avast også ud af dine oplysninger

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Frithiof Andreas Jensen

Spørgsmålet er så, i hvor stort omfang de ikke-gratis AV programmer ikke også samler og sælger dine data.

Selvfölgeligt gör de det!

Et antivirus program muliggör, allerede i den mindst "patologiske" implementering hvor man kun leder efter virus i filer, en database med milliarder af fil-signaturer fordelt på millioner af computere, med nästen real-time tracking af hvordan filsignaturerne udspredes mellem enhederne. - d.v.s. man altid ved hvem som sender hvad til hinanden og hvor det startede!

De fleste antivirus programmer har så også lige tentaklerne ned i: NNTP, HTTP(S?), FTP, SMTP, IRC, et cetera ... for vores egen sikkerheds skyld, eller noget.

Antivirus kommer endda med en bruger-accepteret back-channel til leverandören(?) og indbygget logik til at "injecte" nye funktioner automatisk.

Hvis jeg var en TLA hvis mission var "To collect it all" så ville jeg så absolut sende ressourcer og placere et par folk i ledelsen hos udvalgte antivirus-producenter så de kan göre min "collect it all 4-me softwäre" både visuelt läkker, velfungerende samt nästen gratis. Jeg ville også have nogle kommunikations-nisser og tech-journalister til at pushe en fortälling om hvorfor anti-virus altid er nödvendigt.

  • 3
  • 0
#6 Bent Jensen

og det er nemt :-)

Når - Et program som kun bruger halvdelen af ens CPU kræfter. - Aldrig på at finde noget som ikke er aktuel. - Sløver PC som man har haft windows installere i flere år, eller er tæt på der kommer en ny windows version. - Blokere eller spørger om blokering af helt legitime programmer. - Ikke finder de sårbarheder, der alligevel rammer dig. - Ikke er til at afinstallere. - Kommer med så mange add on, programmer som vil pil rode rage i alt, så man får fornemmelsen at det dem som er virus eller malware. - -......... Bare forsæt

Mens man ved bare at fjerne Flash og kun tillade dele Java er mere beskyttet, hvis man afholder sig fra exe file fra bestemte lande. Med indhold som et antivirus program alligevel ikke vil finde problematisk. Eller bruger et andet OS med omtanke.

JOHN MCAFEE How To Uninstall McAfee Antivirus

https://www.youtube.com/watch?v=YpRvaQsGIY8

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere