Antivirusfirmaet AVG laver router med indbygget TOR og VPN – men tør du stole på den?

19. november 2015 kl. 23:1212
AVG forsøger sig med en crowfunding-kampagne for en ny router, men tør du overlade din internettrafik til et firma, der gladelig sælger din browserhistorik videre?
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

AVG vil ikke blot lave gratis antivirusprogrammer, men vil også ind på markedet for routere. Firmaet har netop igangsat en crowdfunding-kampagne på Indigogo.com for routeren Chime.

Chime er en relativt almindelig router med understøttelse for 802.11ac – det i forbrugerelektroniksammenhænge lidt usædvanlige er, at routeren benytter den såkaldte Mesh-teknologi: en teknologi, hvor wifi-signalerne fra flere routere overlapper og supplerer hinanden, og som sædvanligvis benyttes i indkøbscentre og lufthavne til at dække større områder med stabilt trådløst netværk.

Ifølge AVG kan en enkelt Chime dække en almindelig lejlighed, mens to routere er rigeligt til at dække et helt hus, og tre routere leverer rigelig wifi til at dække både hus og have.

Derudover har AVG sørget for, at implementere både TOR og VPN direkte i routeren, hvilket de på Indigogo.com hævder er med til at øge sikkerheden på routeren. Ligesom de selvfølgelig har lagt deres eget velkendte antivirusprogram ind i Chime.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med det in mente, og før nogen smider de cirka 875 kroner efter AVG's nye router, kan det være en god idé at tage et kig blot to måneder tilbage i tiden, hvor det kom frem, at netop AVG har et meget lemfældigt forhold til oplysninger om deres brugere.

I AVG's kundeinformation for deres antivirusprogram står der blandt andet:

»Vi indsamler upersonlige data for at skaffe penge, så vi fortsat kan være gratis, herunder: reklame-ID, som er associeret med din søgehistorik, metadata og information om det netværk, du befinder dig på (...).« Endvidere står der også, at AVG deler brugernes e-mailadresse med virksomheder, som AVG vurderer har noget at tilbyde brugeren som privatperson eller firma.

Så tør du stole på en router fra et firma med en sådan privacy policy?

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
25. november 2015 kl. 13:50

Hvis man er firma kan man registrere sig som importør og selv foretage fortoldningen, også er der ikke meget moms og told til eget forbrug, og ingen gebyr til Post Danmark. Men hvad en enhed koster når man udvikler er vel uvedkommende også udgiftet til lidt hardware. Har i et firma fået for over 100.000,- kr. dimser hjem til test, for at se hvad der var det rigtige. Det meste endte i en bunke.
Det er prisen på slut produktet som betyder noget.

11
21. november 2015 kl. 20:51

Banana Pi M3 72$ + 24$ shipping + moms + told + 160kr. Post Danmark gebyr. Derudover skal der købes et MicroSD kort samt strømforsyning.

Tjoo, men nu véd jeg jo ikke hvad killer-"aben" kræver af 'overarm'.

Det virker svært at finde noget til en rimelig pris, der har 2 Gigabit porte samt 64 megabyte flash (kræver tor).

Ja, - det er ærgerligt at man ikke kan få en "banana-split" med 8 kerner, 2 stk Gigabit-porte som ikke er via USB, og gerne også ECC og HWRNG.

Man kunne overveje at trunk'e vlans og så udvide med en billig switch. Men så forsvinder lidt af det elegante.

K

10
21. november 2015 kl. 16:22

Måske en octocore banana-pi ?

Der bliver hurtigt mange penge. Derudover kunne 2 ethernet porte sikkert være rart.Banana Pi M3 72$ + 24$ shipping + moms + told + 160kr. Post Danmark gebyr. Derudover skal der købes et MicroSD kort samt strømforsyning.

Det virker svært at finde noget til en rimelig pris, der har 2 Gigabit porte samt 64 megabyte flash (kræver tor).

Hjemme ved mig lader jeg ISPens router stå for DHCP og trådløs i noget af huset samt TL-WR841N som access point for at dække resten af huset.

Det ikke let.

8
21. november 2015 kl. 15:14

Den er i øjeblikket på prototype-stadiet men leder p.t. efter den ideelle router at basere den på (den vi bruger til prototype er ikke ideel), forslag modtages gerne...

Har en TP-Link TL-WR841N der kører OpenWRT. Valgte den, da det var den billigste router jeg kunne finde, der kunne køre OpenWRT. Men der er nok for svag til dit formål, kan se den kan køre OpenVPN, men med tor kniber det. Men for 64MB flash, skal man vist rimelig langt op i pris. En Raspberry + en lowend router vil jeg næsten koster det samme.

7
21. november 2015 kl. 12:09

Forsøger man at undgå masseovervågning fra mellemstore til store organisationer, hjælper det ikke at sende trafikken igennem Tor, hvis man fortsat blotter browserinformation o.l. Med andre ord giver en sådan router ikke mening, ligesom Tor-nætværket ikke giver mening, medmindre man benytter Tor browseren, der sikrer mod sådanne ting.

5
20. november 2015 kl. 14:32

Det er ingen hemmelighed, at min næste laptop nok bliver http://puri.sm. Hvis nogen leverede noget tilsvarende for accesspoints med 8 1 Gbps porte, USB, og passende mængde RAM, så var jeg nok moden til at udskifte min gamle ASUS WL-500 GP.

4
20. november 2015 kl. 14:25

Det er jo svært at give ideer til hardware, når du ikke kan fortælle hvad den skal kunne. Altså din "killer app"

Når den hardware i bruger nu, ikke er ideel, er det så fordi det i laver kræver så meget regnekraft at der ikke finde i standart routere, på grund af strømforbrug og pris ?

Ellers kan i jo selv "putte" noget standard hardware sammen, som kan hvad i vil. Også få lavet det i en chip eller print, hvis det er en forretning for det. Men det kan være svært at leve af, "kun en ny firmware version".

Ellers prøv et samarbejde med mindre firma som Draytek, de udsprang af også af et større firma, med deres egen ide om at lave noget bedre, de får meget af deres hardware lavet OEM, med deres egen kasse og firmware. Har på fornemmelsen af det marked de have er dødt, især inden for SIP telefoni, hvis det ikke er dødt, så ikke voksende. De satsede også på deres egen antivirus indbygget i hardware, men tror heller ikke det blev en success.

3
20. november 2015 kl. 12:44

Vi (CitizenVPN, mit firma) har faktisk en router i støbeskeen der kommer til at køre dd-wrt! Den er også tilsluttet vores VPN selvfølgelig men ikke Tor. Tilgengæld har den en anden 'killer' feature som jeg ikke kan røbe endnu.

En anden forskel, i forhold til AVGs, er at der ikke logges nogetsomhelst (udover logind/logud timestamp) og at vi respekterer/beskytter privatlivet.

Den er i øjeblikket på prototype-stadiet men leder p.t. efter den ideelle router at basere den på (den vi bruger til prototype er ikke ideel), forslag modtages gerne...

2
20. november 2015 kl. 12:15

Vi venter stadig på routere der bruger standard dd-wrt firmware...

1
20. november 2015 kl. 11:29

Hvem kan man stole på ?