Antivirusfirma vil udvikle sit eget, sikre styresystem

Stuxnet-ormen demonstrerede, at kontrolsystemerne til produktionsanlæg er sårbare over for malware. Derfor vil Kaspersky Labs nu udvikle et nyt styresystem.

Industrielle kontrolsystemer kører ofte spartanske versioner af styresystemer, som er baseret på eksempelvis Windows eller Linux, men det gør også systemerne sårbare over for malware.

Det demonstrerede Stuxnet-ormen i 2010, da den både angreb iranske uranforarbejdningsanlæg og spredte sig til flere andre store industrivirksomheder rundt om i verden.

Læs også: Mystik om 3 ukendte brødre i Stuxnet-Flame-familien

Nu vil sikkerhedsfirmaet Kaspersky Labs udvikle et nyt styresystem til industrisystemer, som skal være designet til at være immunt over for malware af Stuxnet-typen. Det skriver The Next Web.

Ifølge stifter Eugene Kaspersky vil det være uoverkommeligt at skulle omskrive al den software, som bruges i systemerne i dag til at leve op til de standarder, der findes for sikker software. Derfor vil Kaspersky Labs altså i stedet udvikle et nyt styresystem, som softwaren kan afvikles på.

Sikkerheden vil ligge i, at styresystemet vil være endnu mere minimalt og tilpasset kontrolsoftwaren, så det ikke er muligt at afvikle tredjepartssoftware på systemet.

Firmaet vil dog ikke ud med mere specifikke detaljer om styresystemet, og ifølge Eugene Kaspersky vil der være dele af det, som formentligt vil blive holdt hemmeligt for alle andre end udvalgte leverandører af kontrolsoftware.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Per Tolbøll

"Firmaet vil dog ikke ud med mere specifikke detaljer om styresystemet, og ifølge Eugene Kaspersky vil der være dele af det, som formentligt vil blive holdt hemmeligt for alle andre end udvalgte leverandører af kontrolsoftware."

  • Samt naturligvis CIA, KGB, Kaspersky selv samt enhver med checkhæftet og forbindelserne i orden.

Goddaw mand økseskaft.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere