Antivirusfirma vil udvikle sit eget, sikre styresystem

16. oktober 2012 kl. 11:503
Stuxnet-ormen demonstrerede, at kontrolsystemerne til produktionsanlæg er sårbare over for malware. Derfor vil Kaspersky Labs nu udvikle et nyt styresystem.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Industrielle kontrolsystemer kører ofte spartanske versioner af styresystemer, som er baseret på eksempelvis Windows eller Linux, men det gør også systemerne sårbare over for malware.

Det demonstrerede Stuxnet-ormen i 2010, da den både angreb iranske uranforarbejdningsanlæg og spredte sig til flere andre store industrivirksomheder rundt om i verden.

Nu vil sikkerhedsfirmaet Kaspersky Labs udvikle et nyt styresystem til industrisystemer, som skal være designet til at være immunt over for malware af Stuxnet-typen. Det skriver The Next Web.

Ifølge stifter Eugene Kaspersky vil det være uoverkommeligt at skulle omskrive al den software, som bruges i systemerne i dag til at leve op til de standarder, der findes for sikker software. Derfor vil Kaspersky Labs altså i stedet udvikle et nyt styresystem, som softwaren kan afvikles på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkerheden vil ligge i, at styresystemet vil være endnu mere minimalt og tilpasset kontrolsoftwaren, så det ikke er muligt at afvikle tredjepartssoftware på systemet.

Firmaet vil dog ikke ud med mere specifikke detaljer om styresystemet, og ifølge Eugene Kaspersky vil der være dele af det, som formentligt vil blive holdt hemmeligt for alle andre end udvalgte leverandører af kontrolsoftware.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
17. oktober 2012 kl. 13:30

er at gøre den open source, så kan alle se hvordan det virker, enkelt og ligetil

2
17. oktober 2012 kl. 13:00

"Firmaet vil dog ikke ud med mere specifikke detaljer om styresystemet, og ifølge Eugene Kaspersky vil der være dele af det, som formentligt vil blive holdt hemmeligt for alle andre end udvalgte leverandører af kontrolsoftware."

  • Samt naturligvis CIA, KGB, Kaspersky selv samt enhver med checkhæftet og forbindelserne i orden.

Goddaw mand økseskaft.

1
17. oktober 2012 kl. 11:47

De andre virusfirmaer vil sikkert stå i kø for at sælge antivirus til det nye styresystem :-P