Ny rapport: Jo mindre piratkopiering, desto større økonomisk vækst

BSA, der arbejder for softwareproducenterne, peger i ny rapport på, hvordan flere penge brugt på software giver økonomisk vækst. I Danmark er knap en fjerdedel af al software piratkopieret.

Hvis du køber og betaler for al din software, får du ikke bare selv økonomiske fordele - du hjælper også samfundsøkonomien.

Sådan lyder det i et nyt fremstød fra BSA, den internationale organisation af softwareproducenter, som arbejder på at begrænse piratkopiering af medlemmernes produkter.

I en rapport, som BSA har fået hjælp fra universitetet Insead til, er konklusionen, at de økonomiske fordele ved en stigning i brugen af betalt software er meget større end en stigning i piratsoftware.

Således fremgår det, at økonomien vil blive boostet med 20 milliarder dollars globalt, hvis brugen af piratsoftware stiger med én procent, mens det tilsvarende tal er 73 milliarder dollars, hvis det var brugen af betalt software, som steg.

Ser man på Danmark isoleret, er de tilsvarende tal 100 millioner dollars og 432 millioner dollars, altså cirka 600 millioner kroner og 2,5 milliarder kroner.

Tallene bruger BSA til at konkludere, at man som virksomhed får langt mere værdi ud af software, der er betalt og licenseret korrekt. Det er en ’økonomisk motor både for virksomheder og samfundsøkonomien,’ skriver BSA.

I Danmark er 24 procent af al software piratversioner, fremgår det af tal fra 2011 i BSA-rapporten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Maciej Szeliga

...bliver det meste piratkopierede software leveret af virksomheder som gør alt for ikke at betale skat i Danmark og derfor ville disse 600 mill. kr udelukkende gavne disse skattefuskende virksomheder selv.

 • 17
 • 1
Thomas Christensen

In other news: Medicinalbranchen bag rapport, der fastlår, at jo mere medicin, vi indtager, jo sundere bliver vi.

Den eneste substantielle kilde er en Microsoft rapport, der viser, at licenseret MS-software giver højere driftstabilitet og yada yada end "piratkopieret". Herfra extrapoleres der helt ud i tovene. Underholdende. Men måske en kritisk vinkel fra journalisten ville have været på sin plads.

 • 23
 • 0
Martin Bøgelund

Tallene bruger BSA til at konkludere, at man som virksomhed får langt mere værdi ud af software, der er betalt og licenseret korrekt. Det er en ’økonomisk motor både for virksomheder og samfundsøkonomien,’ skriver BSA.

Open source software kombinerer det bedste fra 2 verdener:
Piratsoftwarens lave pris og fleksible distribution, sammen med overholdelsen af licensernes betingelser.

Jeg er ekstra glad for at jeg betaler den konkurrencedygtige pris på 0 kr og overholder licensbetingelserne for open source software, når BSA nu siger at jeg hjælper samfundsøkonomien på den måde.

Og alligevel er kan jeg ikke finde termen "open source" i rapporten.

Mystisk...

 • 22
 • 0
Martin Bøgelund

http://www.version2.dk/blog/nedbrydning-af-den-binaere-graense-52015

Den søgemaskine kan blive en slem hovedpine for folk der "glemmer" at læse det med småt i Open Source licenser.

Jeg synes det er flot at BSA nu bakker op om, at bl.a. open source licenser skal overholdes.

Store udbydere af closed source software kan jo en gang i mellem "glemme" at overholde open source licensbetingelser. Med BSAs rapport har vi nu atter et argument at slå glemsomme closed source udbydere i hovedet med.

 • 7
 • 0
Martin Bøgelund

Når jeg læser om sådan nogle undersøgelser, undre jeg mig altid over hvor pengene kommer fra.

Fra værdiforøgelse og forbedret produktivitet - typisk gennem menneskelig arbejdskraft, men også maskiner (bl.a. computere).
Hvis du investerer i en maskine eller noget software, der fordobler din produktivitet uden at fordoble din omkostning, siger det sig selv at det ikke giver mening at spørge hvor pengene kommer fra - din investering gør dig i stand til at forøge værdien af dit arbejde, og den værdi er ækvivalent med en pengesum, der er større end den investerede pengesum.

 • 0
 • 0
s_ mejlhede

"Således fremgår det, at økonomien vil blive boostet med 20 milliarder dollars globalt, hvis brugen af piratsoftware stiger med én procent, mens det tilsvarende tal er 73 milliarder dollars, hvis det var brugen af betalt software, som steg."

Det koster jo et firma at købe 1% flere licenser men ikke at piratkopiere. Så hvis man piratkopiere 10 % mere får man en gratis en vækst på 200 milliarder. LAD OS KOMME IGANG.

 • 5
 • 0
s_ mejlhede

Det vil være interessant, hvis rapporten kunne dokumentere en sammenhæng, imellem piratkopiering og landendes økonomiske vækst


Tror du bare ikke at rapporten dokumentere at hvis man køber mere software, så tjener producenterne af dem flere penge. = Vækst for software producenter. .-)
Der mangler i rapporten en pris for denne 1% mere software. Hvis det koster 20 milliarder eller mere at købe denne software, så kan det jo ikke betale sig. Det kan altid betale sig at piratkopier, i følge rapporten, da der ingen udgift er til dette, og det vil stadig give en vækst, som så ikke har kostet noget.
Men ikke det næsmere er sådan at når man har vækst, køber man flere arbejdstationer, altså også mere software.
Det kan jo ikke betale sig at lave en arbejdsplads, for et firma hvis der ikke skal side nogen på pinden, men det kan det jo for PC, software og møbelproducenterne.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize