Anti-malware-virksomhed: Hackere stjæler betalingskort-oplysninger via falske betalingsportaler

27. november 2019 kl. 11:57
Anti-malware-virksomhed: Hackere stjæler betalingskort-oplysninger via falske betalingsportaler
Illustration: shmeljov/Bigstock.
Især små og mellemstore webshops anvender ofte tredjeparts-betalingsportaler. Hackere kan efterligne denne type eksterne betalingsportaler, hvortil kunder risikerer at levere betalingskortoplysninger til uønskede parter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kunder på diverse webshops risikerer at levere deres betalingskortoplysninger til svindlere, når den givne webshop anvender en tredjepart til at administrere deres betalingsportal.

Anti-malware-selskabet MalwareBytes fortæller, at hackere kan fabrikkere falske betalingsportaler, der aktiveres, når kunder på en webshop ønsker at betale for de varer, de har lagt i deres virtuelle indkøbskurve. Hvis alt går efter hackernes hensigt, vil den købeglade kunde blive omdirigeret til den falske betalingsportal og indtaste de nødvendige kort-, konto- og betalingsoplysninger i troen om, at alt er i skønneste orden, og at portalen er legitim.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fortæller [Arstechnica.com)(https://arstechnica.com/information-technology/2019/11/scammers-try-a-new-way-to-steal-online-shoppers-payment-card-data/)

Ifølge MalwareBytes er det især hos mindre virksomheder, der ikke har ressourcerne til at lave eller sikre deres egne betalingsportaler, som kan have interesse i at udlicitere opretholdelsen og vedligeholdelsen af en betalingsportal til en ekstern part, hvorfor det ikke er unormalt i e-handlens verden, at ganske almindelige webshops sender kunden videre til ganske legitime og sikre betalingsportaler via en tredjepart. Derfor kan denne praksis også være en gevinst for skimmer-glade hackere, fordi webshop-kunder ikke nødvendigvis skænker det en tanke, når man ved betaling videreføres til en ekstern hjemmeside.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger