Antallet af mobilenheder med annonceblokering fordoblet på fem år

Verdens største reklameblokeringsbrowser er, ifølge mediet, UC browser. Illustration: franz12/Bigstock
En ny rapport fra virksomheden Blockthrough viser, at antallet af reklameblokerings-brugere på mobilenheder er fordoblet de seneste fem år. Det kan gå ud over virksomheder som Facebook, hvis forretning er afhængig af onlinereklamer.

Antallet af folk, som bruger annonceblokering til mobilenheder, er fordoblet over de seneste fem år fra 282 millioner til 586 millioner brugere, viser en ny rapport fra tech-virksomheden Blockthrough.

Det skriver Cnet.

Virksomheden, som tjener penge på at rådgive annoncører om annonceblokering, har også spurgt 5423 voksne amerikanere om deres brug af funktionen, hvor 40 procent svarer, at man blokerer reklamer på sine enheder.

Læs også: Facebook til brugerne: Lad jer tracke og hold tjenesten gratis

Den største årsag til reklameblokeringen er, at de forstyrrer og gør en irriteret svarer 81 procent af de adspurgte. 62 procent vil undgå malware og 58 procent går op i privacy.

Blokeringerne kan skade virksomheder som Facebook, hvis forretningsmodel er bygget op om at tjene penge på reklamer. Facebook er dog ikke den eneste virksomhed, der bruger forretningsmodellen - flere onlinesider er afhængige af, at forbrugerne ser reklamer for at sikre en indtægt.

Den største reklameblokeringsbrowser i verden er, ifølge mediet, UC browser, som har omkring 310 millioner brugere. Dog har man blokeret for den i Kina og indien.

Læs også: Hackere har kompromitteret 120 annonce-servere: Kan nå millioner med 'malvertising'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anders Matthiassen

I den sammenhæng vil jeg gerne slå et slag for "Blokada" som kan kører på Android enheder. Det virker super fint og er oven i købet også open source.

Den fanger dog ikke reklamerne på YouTube, men der kan man så hente "Youtube Vanced" som også har andre funktioner end "bare" reklameblokering.

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere