Antallet af it-job i Danmark tæt på ny rekord

Ballerup, Aarhus og København er de kommuner i Danmark, som for alvor bidrager til it-beskæftigelsen og væksten i branchen, lyder det fra analysehus.

It-branchen i Danmark er tæt på at nå samme volumen i antal ansatte som før finanskrisen. Antallet af it-job er nu ifølge Estatistik oppe på 86.026 i andet kvartal 2017 mod 87.954 medarbejdere i 2008.

Bundniveauet blev ramt i tredje kvartal 2013, hvor antallet af beskæftigede i it-branchen lå på 78.981.

Konsulenthusene i branchen er dem, der særligt driver væksten.

»Fremgangen fra 2013 skal særligt tilskrives it-konsulenter, mens de resterende it-brancher (it-engros, it-industri og telekommunikation) under ét fortsætter den negative beskæftigelsesudvikling fra finanskrisens første år. Fremgangen blandt it-konsulenter er så markant, at konsulenterne løber fra de øvrige videnstunge serviceerhverv,« skriver Estatistik på analysehusets hjemmeside.

Ballerup er landets mest it-tunge kommune, målt på antal beskæftigede i it-sektoren i forhold til den samlede beskæftigelse i det private. It-branchen udgør mere end 20 procent af Ballerup Kommunes samlede private beskæftigelse.

Generelt ligger ni ud af ti af landets kommuner med størst it-specialisering i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden tegner sig således for 6 ud af 10 fuldtidsstillinger i it-sektoren i 2015, mens Region Midtjylland med 20 procent er den næststørste region.

Med knap en fjerdedel af beskæftigelsen i it-sektoren er Københavns Kommune den suverænt største it-kommune ved udgangen af 2015. Aarhus og Ballerup følger efter.

Tallene i gennemgangen af it-branchen er bl.a. baseret på en specialkørsel fra Danmarks Statistiks LBESK samt beregninger foretaget af Estatistik.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere