Antallet af it-job i Danmark tæt på ny rekord

Ballerup, Aarhus og København er de kommuner i Danmark, som for alvor bidrager til it-beskæftigelsen og væksten i branchen, lyder det fra analysehus.

It-branchen i Danmark er tæt på at nå samme volumen i antal ansatte som før finanskrisen. Antallet af it-job er nu ifølge Estatistik oppe på 86.026 i andet kvartal 2017 mod 87.954 medarbejdere i 2008.

Bundniveauet blev ramt i tredje kvartal 2013, hvor antallet af beskæftigede i it-branchen lå på 78.981.

Konsulenthusene i branchen er dem, der særligt driver væksten.

»Fremgangen fra 2013 skal særligt tilskrives it-konsulenter, mens de resterende it-brancher (it-engros, it-industri og telekommunikation) under ét fortsætter den negative beskæftigelsesudvikling fra finanskrisens første år. Fremgangen blandt it-konsulenter er så markant, at konsulenterne løber fra de øvrige videnstunge serviceerhverv,« skriver Estatistik på analysehusets hjemmeside.

Ballerup er landets mest it-tunge kommune, målt på antal beskæftigede i it-sektoren i forhold til den samlede beskæftigelse i det private. It-branchen udgør mere end 20 procent af Ballerup Kommunes samlede private beskæftigelse.

Generelt ligger ni ud af ti af landets kommuner med størst it-specialisering i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden tegner sig således for 6 ud af 10 fuldtidsstillinger i it-sektoren i 2015, mens Region Midtjylland med 20 procent er den næststørste region.

Med knap en fjerdedel af beskæftigelsen i it-sektoren er Københavns Kommune den suverænt største it-kommune ved udgangen af 2015. Aarhus og Ballerup følger efter.

Tallene i gennemgangen af it-branchen er bl.a. baseret på en specialkørsel fra Danmarks Statistiks LBESK samt beregninger foretaget af Estatistik.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder