Antallet af ubesatte it-stillinger i kraftig vækst

14 kommentarer.  Hop til debatten
Manglen på it-faglige tordner frem. It- og kommunikationserhverv savner kvalificeret arbejdskraft, og det hæmmer væksten, mener brancheforening.
8. september 2014 kl. 11:48
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det danske erhvervsliv har 25.000 ledige stillinger, og andelen af ubesatte jobs i it- og kommunikationserhvervet er dobbelt så stort som resten af erhvervslivet, viser tal fra Danmarks Statistik. Antallet af ledige såkaldte IKT-stillinger er siden sidste sommer vokset fra 2.469 til 3.859. Det svarer til en stigning på 56 procent, og det bekymrer brancheforeningen IT-Branchen.

»Mangel på højtkvalificeret arbejdskraft er et af de største problemer for danske it-virksomheder lige nu. Knap 4.000 ubesatte jobs er en stor barriere, der direkte risikerer at bremse den spirende vækst,« lyder det fra Mette Lundberg, direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen i en meddelelse.

De fleste ledige stillinger kan findes i mindre virksomheder med under 50 ansatte. Og de små virksomheder kan få svært ved at vokse uden den nødvendige arbejdskraft, mener Mette Lundberg.

»Især mange virksomheder, der udvikler software oplever vækst i øjeblikket. Her ser vi flere eksempler på, at de bliver bremset i deres udvikling, fordi de har svært ved at få fat i de rette kompetencer,« meddeler direktøren i brancheforeningen, der har omkring 300 medlemmer.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
15. september 2014 kl. 11:11

Bemærk hvem det er som melder ud. Hvis en direktør i en brancheforening siger at der er arbejdskraft nok inden for det relevante område, kommer vedkommende til at finde sig et nyt job dagen efter. Der findes meget mere elegante måder at sige op på!

Men derfor kan vi da godt diskutere hjemmearbejdspladser osv. :-)

10
15. september 2014 kl. 10:20

Har i prøvet at se på job annoncerne? De er meget specifikke, og kræver man har udviklet i et helt specifikt sprog, og i et specifikt domæne. Der er selvfølgelig en langsom start når det er f.eks. et nyt sprog, men en alm. god ingeniør er ikke bundet til et sprog men kender principperne i udvikling, og kan derfor hurtigt lære et nyt sprog eller domæne. Jeg vil vove at påstå, at en med 10 års erfaring i f.eks. C++, hurtigt kan lære C#, men en arbejdsgiver siger bare "C++, det er sådan noget gammeldaws no'et, det skal være C#!". Især web-programmerings job, svinger om sig med buzz words om diverse teknologier man skal kende til. I længden mener jeg klar at det vigtigste er en god og intelligent ingeniør, detaljer som specifikke sprog skal han/hun nok hurtigt lære. Jeg er selv i fast job, og kigger på job annoncer for sjov, og har set vores egne opslag, og er blevet helt forpustet af alle de krav der står, selvom det bare en ny kollega der skal lave det samme som os andre i afdelingen! Og så siger de får for få ansøgninger.....

11
15. september 2014 kl. 10:34

Kvalifikationer i jobannoncer er generelt at betragte som en ønskeliste og ikke som en kravliste (med mindre andet er angivet). Mange arbejdsgivere er udmærket klar over at den ideelle kandidat sandsynligvis ikke findes, men billedet af den ideelle kandidat giver et godt udgangspunkt for vurdering af de faktiske kandidater.

9
11. september 2014 kl. 00:54

Og samtidîgt stiger arbejdsløsheden iblandt nyuddannede.

7
10. september 2014 kl. 08:24

Min oplevelse er at arbejdsgiverne heller ikke er for gode til at tage et ansvar i forhold til at finde de rette medarbejdere.

Når en arbejdsgiver giver afslag på en ansøgning, efterlades ansøgeren ofte med en standard melding a la "Tak for din ansøgning. Vi har desværre valgt at gå med en anden kandidat."

Hvis vi nu tilsidesætter de irrelevante ansøgninger (ansøgninger som udelukkende sendes for at modtage sin dagpenge - det er de fleste ansøgere heldigvis ærlige om indledningsvis) og kun kigger på ansøgere som anser sig for ar være kvalificeret til de jobs de søger; hvorfor ikke bruge bare et øjeblik på at fortælle dem hvad afslaget er baseret på? Hvor skal ansøgeren sætte ind henne? Eller er ansøgeren overkvalificeret?

Jeg er klar over det giver ekstra arbejde til arbejdsgiverne, men omvendt må der også være en fælles interesse i at gøre de ledige so mangler få kompetencer i stand til at forstå hvordan de kan gøre sig egnede til de jobs de er interesserede i.

Hvis man bare tog tre af de relevante ansøgninger og gjorde det med, så hat de hjulpet ansøgeren videre og sig selv indenfor samme sektor.

8
10. september 2014 kl. 20:09

Mit seneste svar fra omkring en måned siden:

Vi har nu vurderet indtrykket fra samtalen samt ansøgning og anbefaling. Vi er generelt ganske positivt stemt, men har alligevel valgt at gå videre med andre kandidater og må i dette tilfælde således oplyse dig om at du ikke går videre i ansættelsesforløbet.</p>
<p>Held og lykke med din videre jobsøgen.

Det er ikke nemt at blive klog på :)

4
9. september 2014 kl. 13:36

Det er også helt vildt at et område som IT ikke vrimler med hjemmearbejdspladser. Om du laver telefonsupport eller drifter hjemmefra er da lige fedt.

5
9. september 2014 kl. 15:01

Det er ikke meget sjovt i at sidde alene hjemme. Der er forstyrrende elementer ( opvask og andres børn ). Samtidig er man for langt fra kollegaerne.

Jeg så hellere at man lavede nogle decentrale kontorer udenfor storbyen. Han kan man så sidde sammen med kollegaerne selvom det måske ikke lige er dem man arbejder sammen med. Det kan være at man kan lære noget af dem alligevel. Samtidig er det også lettere at få plads til nogle ordentlige kontorer og parkeringsforhold fordi grundpriser en billigere. Det er også billigere at grave, når der skal fiber ind.

Samtidig er offentlig transport ikke nødvendigvis dårligere. Der ligger også trafikknudepunkter udenfor stor København.

14
15. september 2014 kl. 12:13

Ja sikke noget sludder.

Evt kone/børn er jo som regel selv på arbejde/i skole i den tid man arbejder.

Jeg synes også sagtens man kunne sprede mange funktioner i hele landet, især når det er IT-branchen!

6
9. september 2014 kl. 21:19

Det er ikke meget sjovt i at sidde alene hjemme.

Jeg har ikke rigtig brug for sjov når jeg arbejder. Det er selvfølgelig fint at kune have det sjovt, men det klare jeg fint uden at side sammen med andre 7½t i døgnet.

Der er forstyrrende elementer ( opvask og andres børn ). Samtidig er man for langt fra kollegaerne.

Det styrer du selv. Jeg syntes selvfølgelig ikke man skal side inde i stuen og arbejde, hvis ungerne har fri osv.

Nu behøver det jo hellere ikke at være 5 dage om ugen man skal arbejde hjemme, men at give muligheden vil da været optimalt.

3
8. september 2014 kl. 14:52

Kbhs kommune er tilsyneladende, i mod biltrafik i indre by, så rigtig mange udefra, er tvunget til at sidde i et tog, to timer hver dag bare for at komme på arbejde.

Mit gæt er, at de prøver at besværliggøre al biltrafik, mest muligt, ved at begrænse tilladelse til at bygge ordentlige parkeringsanlæg. For så at tvinge folk over i de offentlige.

Konsekvensen er, at alle gader er fyldt til randen, af parkerede biler som tager et spor i hver retning. Dette begrænser afvikling af trafikken endnu mere. Plus alle dem der spærrer, i mens de kører i cirkler efter en parkeringsplads.

Det er min egen konklusion fra observationer, gennem alle de år jeg har boet her. Jeg søger derfor efterhånden kun steder hvor der er ordentlig parkering.

Jeg gætter på at hvis andre tænker ligeledes, så skabes der vel en tendens, til ikke at søge arbejde herinde, med mindre man kan cykle eller virksomheden har egen parkeringskælder.

2
8. september 2014 kl. 13:58

Nej Brian, i disse centraliseringstider skal man enten bo i de få større byer eller bruge masser af tid på at sidde i kø på indfaldsveje og ringveje. Det er sådan en selvforstærkende effekt, virksomheder flytter til danmarks få stor-byer (Kbh., Aarhus, Aalborg) for at kunne få medarbejdere og medarbejdere flytter til dem for at kunne få arbejde.

Snart kan man ikke få en lejlighed for under 3mio. kr i Kbh. og det er desværre en seriøs skævvridning i et land der allerede kun overgås af Norge i pristryk.

1
8. september 2014 kl. 12:08

Det er ikke nævnt hvor i landet den fordeling er. Her i det meget mørke Sønderjyske er der ikke meget at vælge imellem, hvis overhovedet. Og så er der vel det evindelige krav om 20års erfaring, 20år gammel og frisk fra skolen :)