Antallet af netbankindbrud falder drastisk

2014 har været et godt år for bankerne, som kun har tabt 69.450 kroner på netbankindbrud. Det er et voldsomt fald i forhold til 2012 og 2013.

Danske netbanker har haft et fredeligt første kvartal i år. Kun seks indbrud blev det til, og kun fire med tab. Det viser den seneste statistik fra Finansrådet, som er bankernes fælles organisation.

De fire succesfulde netbankindbrud gav et tab for bankerne på i alt 69.450 kroner, og det er markant fald i forhold til de to år før, hvor tabene hvert kvartal typisk blev talt i millioner. I 2012 og 2013 blev der således stjålet henholdsvis 6,3 millioner og 5,3 millioner kroner, mens 2014 vil ende på et tab i nærheden af 280.000 kroner i alt, hvis tallene fra første kvartal gælder for hele året.

Set over en længere årrække har der været store udsving. I 2010 og 2011 var tabene således også meget lave, hvilket til dels er blevet tilskrevet introduktionen af NemID i netbankerne i efteråret 2010. Men første halvår af 2010 var ligeledes meget fredelige, med absolut ingen netbankindbrud i seks måneder, så NemID kan næppe være hele forklaringen.

Se tallene for de seneste otte års angreb mod danske netbanker herunder:

Netbankindbrud 2006-2014 | Create Infographics

Læs også: 49 netbankindbrud har kostet 2,9 millioner i 2013

Læs også: Dansk ’muldyr’ skal betale 390.000 kroner for at hjælpe netbank-hackere

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Martin Nyhjem

Uden at vide det, så tænker jeg at dette skyldes at både mobilbank og tabletbank forbruget er steget voldsomt. De som ikke tidligere brugte netbank gør det stadigt ikke og kan altså ikke rammes. De som tidligere faktisk brugte netbank, bruger I dag ofte mobilbank eller tabletbank (jvf. diverse statistik fra bankerne selv), og der findes pt ingen metoder til at snyde disse.. Mod netbanken var det jo ofte en email som åbnede browseren med en kopi af bankens hjemmeside, men med tabletbank eller mobilbank virker dette ikke :)

 • 2
 • 0
#5 Carsten Stenstrøm

Efter jeg skiftede fra finanssektoren med sikkerhed i 2006 eksploderede angrebene :) Jeg håber at også fremtidige løsninger fortsat vil være brugervenlige. "Det bedste er det godes værste fjende" frit efter Voltaire. Men jeg savner reelle analyser

 • 0
 • 0
#6 North Anderson

Hej Martin,

Det er desværre ikke helt korrekt, at fordi man ikke har netbank, så kan man ikke bestjæles via netbank.

Jeg har siddet med en sag, hvor en person ikke havde og aldrig havde haft netbank, men det lykkedes alligevel 'andre' at oprette i hans navn og derefter tømme konti, oprette lån og sælge aktier.

Intet er øjensynligt umuligt i den verden

 • 2
 • 0
#8 North Anderson

Hej Lars,

Det er korrekt.

Mit svar var ikke som sådant angående netbank indbrud, men omkring kommentaren fra Martin "De som ikke tidligere brugte netbank gør det stadigt ikke og kan altså ikke rammes".

Man kan godt rammes via netbanken selvom man ikke har netbank. Og du har ret, det er ikke teknisk set netbanksindbrud men identitets tyveri, hvorved nogen via netbank betjæler forurettede gennem den netbank, som han var bange for at oprette i første omgang.

Så nej, det er ikke indbrud i netbank.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere