Antallet af mobilenheder med annonceblokering fordoblet på fem år

4. maj 2021 kl. 10:403
mennesker med mobil
Illustration: franz12/Bigstock.
En ny rapport fra virksomheden Blockthrough viser, at antallet af reklameblokerings-brugere på mobilenheder er fordoblet de seneste fem år. Det kan gå ud over virksomheder som Facebook, hvis forretning er afhængig af onlinereklamer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Antallet af folk, som bruger annonceblokering til mobilenheder, er fordoblet over de seneste fem år fra 282 millioner til 586 millioner brugere, viser en ny rapport fra tech-virksomheden Blockthrough.

Det skriver Cnet.

Virksomheden, som tjener penge på at rådgive annoncører om annonceblokering, har også spurgt 5423 voksne amerikanere om deres brug af funktionen, hvor 40 procent svarer, at man blokerer reklamer på sine enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den største årsag til reklameblokeringen er, at de forstyrrer og gør en irriteret svarer 81 procent af de adspurgte. 62 procent vil undgå malware og 58 procent går op i privacy.

Blokeringerne kan skade virksomheder som Facebook, hvis forretningsmodel er bygget op om at tjene penge på reklamer. Facebook er dog ikke den eneste virksomhed, der bruger forretningsmodellen - flere onlinesider er afhængige af, at forbrugerne ser reklamer for at sikre en indtægt.

Den største reklameblokeringsbrowser i verden er, ifølge mediet, UC browser, som har omkring 310 millioner brugere. Dog har man blokeret for den i Kina og indien.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
5. maj 2021 kl. 09:35

Jeg bruger newpipe, som er en OS frontend for YouTube. Den er fri for google frameworks og henter data via web. Som browser duckduckgo.

2
4. maj 2021 kl. 19:43

Firefox på mobilen understøtter extensions som på en almindelig desktop.

µBlock Origin samt flere andre er understøttet.

1
4. maj 2021 kl. 11:57

I den sammenhæng vil jeg gerne slå et slag for "Blokada" som kan kører på Android enheder. Det virker super fint og er oven i købet også open source.

Den fanger dog ikke reklamerne på YouTube, men der kan man så hente "Youtube Vanced" som også har andre funktioner end "bare" reklameblokering.