Antallet af it-job i Danmark tæt på ny rekord

19. september 2017 kl. 09:10
Ballerup, Aarhus og København er de kommuner i Danmark, som for alvor bidrager til it-beskæftigelsen og væksten i branchen, lyder det fra analysehus.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

It-branchen i Danmark er tæt på at nå samme volumen i antal ansatte som før finanskrisen. Antallet af it-job er nu ifølge Estatistik oppe på 86.026 i andet kvartal 2017 mod 87.954 medarbejdere i 2008.

Bundniveauet blev ramt i tredje kvartal 2013, hvor antallet af beskæftigede i it-branchen lå på 78.981.

Konsulenthusene i branchen er dem, der særligt driver væksten.

»Fremgangen fra 2013 skal særligt tilskrives it-konsulenter, mens de resterende it-brancher (it-engros, it-industri og telekommunikation) under ét fortsætter den negative beskæftigelsesudvikling fra finanskrisens første år. Fremgangen blandt it-konsulenter er så markant, at konsulenterne løber fra de øvrige videnstunge serviceerhverv,« skriver Estatistik på analysehusets hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ballerup er landets mest it-tunge kommune, målt på antal beskæftigede i it-sektoren i forhold til den samlede beskæftigelse i det private. It-branchen udgør mere end 20 procent af Ballerup Kommunes samlede private beskæftigelse.

Generelt ligger ni ud af ti af landets kommuner med størst it-specialisering i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden tegner sig således for 6 ud af 10 fuldtidsstillinger i it-sektoren i 2015, mens Region Midtjylland med 20 procent er den næststørste region.

Med knap en fjerdedel af beskæftigelsen i it-sektoren er Københavns Kommune den suverænt største it-kommune ved udgangen af 2015. Aarhus og Ballerup følger efter.

Tallene i gennemgangen af it-branchen er bl.a. baseret på en specialkørsel fra Danmarks Statistiks LBESK samt beregninger foretaget af Estatistik.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger