Ant 1.8 sætter fut i kompilering af store Java-projekter

Ant 1.8 kan sætte fart på build-processen i meget store projekter ved at skanne mapper hurtigere end før.

XML-buildsystemet Ant, som benyttes til at compile og samle Java-programmer, kan nu med version 1.8 kompilere store projekter væsentligt hurtigere end tidligere, når store mappe-hierakier er involveret. Det skriver SDTimes.

Den nye version kommer også med forbedringer til "if" og "unless-attributter," som nu er omskrevet så den gør det forventede i udtryk som if="${foo}," som betyder ok, hvis ${foo} evalueres til 'sand', står der i udgivelsesnoterne.

I den forrige version 1.7.1 ville udtrykket betyde 'falsk', med mindre der fandtes en property med navnet "true."

Importfunktionen er nu ændret, således at import-mærket kan importere fra alle fil- og URL-resurser, inklusive javaresource.

Ant 1.8 kræver Java 1.4 som minimum.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Flemming Frandsen

Nej, jeg vil ikke blive overrasket:)

Vi har stadig masser af systemer ude at køre på 1.4, også selv om mange kunder har opgraderet til 1.6.

... men ant kører jo ikke ude på kundernes gamle systemer, ant kører på udviklernes maskiner og i Hudson hvor vi udvikler det nye software der alt sammen er 1.6.

Jeg tvivler stadig på at der er ret mange udviklere som er helt vilde efter at flytte deres gamle releases (som kører java 1.4) over på en ny ant version:)

  • 0
  • 0
#4 Jeppe Cramon

Det har du i princippet ret i - men nu er logik ikke altid det der styrer store virksomheder - one size fits all - samme version over alt, etc. :)

Spørgsmålet er om antikverede projekter på Java 1.4 er interesseret i at skifte til Ant 1.8 - Java verdenen trænger i den grad til oprydning - så set i det lys burde de nok have satset på version 5 som mindste version ;)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere