Ansigtskameraer skal fange terrorister i Tyskland

Illustration: leowolfert/Bigstock
Efter flere terrorangreb i Tyskland skal det denne sommer testes, om kameraer med ansigtsgenkendelse på togstationer kan hjælpe med at fange terrorister hurtigere.

Denne sommer begynder Tyskland at teste ansigtskameraer, for at finde ud af, om de kan bruges som våben mod terrorisme. Det skriver det svenske teknologimedie Ny Teknik.

Hvis ansigtkameraerne virker efter hensigten, vil det betyde, at terrorister kan genkendes og lokaliseres langt hurtigere, end det er tilfældet i dag.

Læs også: New Yorks politi tilbageholder, hvordan deres ansigtsgenkendelse fungerer

Kameraet skal kun kunne genkende ansigter, som er indlagt i et bestemt system, således at det ikke kommer på kant med loven.

Testene kommer til at foregå med frivillige på togstationen Südkreuz i Berlin. Hvis det går godt, vil forsøget blive udvidet til flere stationer.

Læs også: Anklaget kokain-dealer afslørede omfattende ansigtsgenkendelsessystem

Forsøgene bliver igangsat på baggrund af flere terrorangreb i Tyskland, som for eksempel sidste jul til et julemarked, hvor en lastbil bragede ind i en folkemængde. Her lykkedes det først at finde frem til terroristen i Milano.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Deleted User

"Kameraet skal kun kunne genkende ansigter, som er indlagt i et bestemt system, således at det ikke kommer på kant med loven."

Når man indfører dette system i Danmark vil det med garanti blive med den lille forskel at det vil gemme alle ansigter som det ser i en database til "evig tid".

Altså totalt ligesom man idag gør med ANPG systemet og nummerplader, fordi det bare er en fordel lige at have en hel masse data man så bagefter teoretisk kan rode rundt i.

Heldigvis vil sådan et system virke helt vildt godt for alle ved at terrorister er pisse dårlige til at tilpasse sig og at de f.eks aldrig kunne finde på at barbere skægget af, tage en hat på, eller f.eks tage en styrthjelm på for at skjule deres ansigtstræk for disse kameraer.

  • 0
  • 0
Steffen Sølling

Terroren vi oplever i Vesteuropa i disse år skyldes ikke for lidt overvågning men en forfejlet politik ift flygtninge og migranter. Det de "flygter" fra er primært alle de naturlige ubehagelige konsekvenser af den destruktive ideologi/kultur der dominerer i de områder de forlader. Som Pernille Vermund siger: "Med mellemøstlige mennesker medfølger mellemøstlige tilstande." Islam er ikke en fredelig religion men en ideologi der dyrker agression mod alle vantro / anderledes tænkende. Løsningen på deres problemer er ikke, at vi i Vesten importerer mennesker med den kultur der har skabt problemerne. Det udbreder bare problemerne. De må i stedet fortsætte med at bo hvor de kommer fra og leve med konsekvenserne af deres kultur eller ændre deres kultur.

Hvis masseovervågning skule være en effektiv problemløser ville Nazityskland og kommunistblokken have været velfungerende. Og det samme med Nordkorea i dag.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere