Ansigtskameraer skal fange terrorister i Tyskland

13. juni 2017 kl. 11:307
Efter flere terrorangreb i Tyskland skal det denne sommer testes, om kameraer med ansigtsgenkendelse på togstationer kan hjælpe med at fange terrorister hurtigere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Denne sommer begynder Tyskland at teste ansigtskameraer, for at finde ud af, om de kan bruges som våben mod terrorisme. Det skriver det svenske teknologimedie Ny Teknik.

Hvis ansigtkameraerne virker efter hensigten, vil det betyde, at terrorister kan genkendes og lokaliseres langt hurtigere, end det er tilfældet i dag.

Kameraet skal kun kunne genkende ansigter, som er indlagt i et bestemt system, således at det ikke kommer på kant med loven.

Testene kommer til at foregå med frivillige på togstationen Südkreuz i Berlin. Hvis det går godt, vil forsøget blive udvidet til flere stationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forsøgene bliver igangsat på baggrund af flere terrorangreb i Tyskland, som for eksempel sidste jul til et julemarked, hvor en lastbil bragede ind i en folkemængde. Her lykkedes det først at finde frem til terroristen i Milano.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
14. juni 2017 kl. 11:30

Terroren vi oplever i Vesteuropa i disse år skyldes ikke for lidt overvågning men en forfejlet politik ift flygtninge og migranter. Det de "flygter" fra er primært alle de naturlige ubehagelige konsekvenser af den destruktive ideologi/kultur der dominerer i de områder de forlader. Som Pernille Vermund siger: "Med mellemøstlige mennesker medfølger mellemøstlige tilstande." Islam er ikke en fredelig religion men en ideologi der dyrker agression mod alle vantro / anderledes tænkende. Løsningen på deres problemer er ikke, at vi i Vesten importerer mennesker med den kultur der har skabt problemerne. Det udbreder bare problemerne. De må i stedet fortsætte med at bo hvor de kommer fra og leve med konsekvenserne af deres kultur eller ændre deres kultur.

Hvis masseovervågning skule være en effektiv problemløser ville Nazityskland og kommunistblokken have været velfungerende. Og det samme med Nordkorea i dag.

6
13. juni 2017 kl. 20:56

De danske franske tyske britiske efterretningstjenester har måske en kvart mio ekstreme i søgelyset, tilsammen. Kortlægger man så, med den her teknologi, så mange menneskers færden permanent? Nok ikke lovligt.

5
13. juni 2017 kl. 18:41

Det kræver vel, at man allerede har billeder af terroristerne, for at kunne genkende dem. Hvis de tyske myndigheder kender deres terrorister så godt, så må de vel også kunne gribe ind, før de begår terror. Planlægning af terror er vel også forbudt i tyskland?

4
13. juni 2017 kl. 15:19

Systemet er beregnet til at få dårligt begavede mennesker til at føle sig trygge og overvåge og logge alle menneskers færden.

3
13. juni 2017 kl. 14:36

Jeg forstår ikke hvad man vil bruge det til? Terroristerne springer jo sig selv i luften eller gør andre ting de dør af. Vil man komme rendende hver gang en "terrormistænkt" går ind i et tog og hvad vil man lige gøre ved dem?

2
13. juni 2017 kl. 13:20

Statistisk set er det også meget få terrorister der vælger at overleve. Jeg tror du har ret. I terrorens navn indfører man mere overvågning.

1
13. juni 2017 kl. 13:01

"Kameraet skal kun kunne genkende ansigter, som er indlagt i et bestemt system, således at det ikke kommer på kant med loven."

Når man indfører dette system i Danmark vil det med garanti blive med den lille forskel at det vil gemme alle ansigter som det ser i en database til "evig tid".

Altså totalt ligesom man idag gør med ANPG systemet og nummerplader, fordi det bare er en fordel lige at have en hel masse data man så bagefter teoretisk kan rode rundt i.

Heldigvis vil sådan et system virke helt vildt godt for alle ved at terrorister er pisse dårlige til at tilpasse sig og at de f.eks aldrig kunne finde på at barbere skægget af, tage en hat på, eller f.eks tage en styrthjelm på for at skjule deres ansigtstræk for disse kameraer.