Ansigtsgenkendelse på Brøndby Stadion snupper én person på første dag

Illustration: viewapart / Bigstock
Brøndby Stadions ansigtsgenkendelsessystem snuppede en enkelt person, første dag det var i brug. Det er en succes, mener Brøndbys risiko- og sikkerhedschef.

Brøndby Stadion har søndag for første gang taget et nyt system i brug, som ved hjælp af ansigtsgenkendelse skal fange personer med karantæne, der forsøger at snige sig ind på stadion.

Det skriver dr.dk.

Det nye ansigtsgenkendelsessystem fangede én person på første dag. Det betragter risiko- og sikkerhedschef Mickel Lauritsen som en succes.

Læs også: Overvågningskameraer med ansigtsgenkendelse skal afsløre dømte Brøndbyfans

Ingen internetforbindelse

Brøndby IF har fået godkendt brugen af den kontroversielle teknologi af Datatilsynet, men valget om at indføre ansigtsgenkendelse har ført til kritik, blandt andet fra IT-politisk forening, som har opfordret fodboldfans til at klage.

Version2 har tidligere rapporteret, at det ifølge Brøndby IF kun er autoriseret personale, der har adgang til serveren, hvor karantænelisten findes. Desuden vil al data, der bliver indsamlet med de nye kameraer, blive gemt i op til 30 dage efter gældende lovgivning.

Varierende træfsikkerhed

Brugen af ansigtsgenkendelse generelt har været omdiskuteret i de seneste par måneder.

Læs også: 81 procent af mistænke udpeget af ansigtsgenkendelsesalgoritme er uskyldige

Teknologien er nemlig ikke altid lige træfsikker, og den har ofte vist sig at fungere mindre præcist for folk med mørkere hudfarve.

Det har blandt andet ført til, at San Francisco – lige ved siden af det amerikanske teknologi-mekka Silicon Valley – har valgt at forbyde teknologien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Jönsson

Det nye ansigtsgenkendelsessystem fangede én person på første dag. Det betragter risiko- og sikkerhedschef Mickel Lauritsen som en succes.

Tja, hvis det så var en falsk positiv, så blev personen da godt nok fanget, men......

Desværre melder historien intet om, hvor mange falske positiver den fangede (Den historie vil man vel sjovt nok ikke ud med).

Bliver spændende og se om systemet en dag bliver kompromitteret, eller fodboldklubben formår at holde "hackere" væk.

  • 1
  • 1
#3 Per Larsen

Ganske tåbeligt udsagn.

Det er vel kun de der ikke har "rent mel i posen" der klager. Som almindelig lovlydig tilskuer, har man angiveligt intet at frygte. Vi blir' overvåget overalt, hvor vi bevæger os i dag i det offentlige rum. Butikker, gader - veje, tog og busser, taxaer, museer osv. Sågar også på arbejdspladsen.

Mvh.

  • 0
  • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere