Ansigtsgenkendelse kan afløse boardingpass: Sammenligner billede i gaten med database

Illustration: artoleshko, BigStock
Flyselskaber eksperimenterer med at bruge ansigtsgenkendelse i stedet for papirlapper i lufthavnens gates.

Amerikanske flyselskaber tester muligheden for at droppe idéen om boardingpasses i fremtiden. I stedet skal ansigtsgenkendelse sørge for, at de rigtige passagerer havner om bord på de rigtige fly.

Både flyselskaberne JetBlue og Delta Airlines har allerede ansigtsgenkendelse på prøve, skriver CBS News.

Læs også: Facebook: I bytte for dit ansigt bliver du advaret, når folk uploader et billede af dig

Det tager ikke mange sekunder for en algoritme at sammenligne et billede, der tages af passageren ved gate, med myndighedernes database af pasfotos.

Smart - men lovligt?

To amerikanske senatorer sætter dog midlertidigt en stopper for udviklingen, da de beder Customs and Border Protection om ikke at udvide forsøgene, før de er sikre på, at alt foregår efter bogen.

Og de to senatorer er ikke de eneste, der løfter et øjenbryn over udviklingen. For udover loven handler det også folks privatliv og datasikkerhed.

Læs også: Tredjeparters adgang til iPhone X's ansigtsgenkendelse vækker bekymring

»I takt med, at vi i højere grad smider biometrisk data ind i store databaser, så vil de blive oplagte mål, og risikoen for et datalæk stiger voldsomt,« siger Jeramie Scott fra Electronic Privacy Information Center.

Udover ansigtsgenkendelse arbejdes der også med fingeraftryk, der skal kunne verificere dig, så du kan gå om bord på et fly uden at interagere med et eneste menneske på vejen.

Ansigtsgenkendelse har tidligere vist sig sårbart på en række områder, hvor algoritmer ikke kan skelne mellem familiemedlemmer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Hansen

Det er tager ikke mange sekunder for en algoritme at sammenligne et billede, der tages af passageren ved gaten med myndighedernes database af pasfotos.

Hvad er det for en "database af pasfotos"? Det lyder rimeligt sygt.

Er det den database, som kineserne tog en "sikkerhedskopi" af forleden?

https://www.wired.com/2016/10/inside-cyberattack-shocked-us-government/

Eller er det den database, som amerikanerne har genereret ved at tage billeder af pasfotoet for alle rejsende til USA, UK, Canada og Australien og udveksle oplysningerne via FIVEEYES-samarbejdet?

https://www.dhs.gov/publication/five-country-joint-enrollment-and-inform...

  • 0
  • 1
Peter Hansen

Det er tager ikke mange sekunder for en algoritme at sammenligne et billede, der tages af passageren ved gaten med myndighedernes database af pasfotos.

Der står intet i den oprindelige artikel fra CBS om, at det er myndighedernes FIVE EYES-database med massive mængder af pasfoto og fingeraftryk på danskere og andre rejsende til USA/UK/Canada/NZ/Australien, der bruges som grundlag for forsøgene hos JetBlue og Delta.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere