Ansigtsgenkendelse i realtid kan plante dit ansigtsudtryk på Donald Trump

face2face ansigtsgenkendelse donald trump
Forskerholdet afprøver softwaren på YouTube-videoer.
Ny video-software kan plante et hvilket som helst ansigtsudtryk på en anden person.

Et internationalt forskerhold har udviklet videosoftware, der kan transplantere en hver persons ansigtsudtryk over på en person i en video.

Systemet udnytter ansigtsgenkendelse i realtid til at overføre bevægelser med kinder, mund og øjenbryn fra en person til en anden. På den måde kan man få Donald Trump til at ‘sige’ hvad som helst, viser forskernes demonstrationsvideo.

Læs også: Amazon overvejer 'selfie'-betaling online

Teknikken har fået navnet Face2Face og er resultatet af et samarbejde mellem Max Planch-instituttet ved universitetet i Erlangen-Nuremberg og Stanford University.

Vores mål er at animere ansigtudtrykket til den udvalgte video fra en skuespiller og genrendere det manipulerede output på en photorealistisk facon, lyder det i en præsentation af projektet.

Læs også: Apple pønser på at bruge ansigtsgenkendelse til at dele billeder

Systemet kan altså fange et ansigtsudtryk, indsætte det live i en video og animere ansigtet, så det ligner den person, der optræder i videoen. Alt sammen i realtid.

Se teknikken i aktion her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Ditlev Petersen

I en SF-roman, muligvis Øer i Nettet, benyttes netop den teknik til at få en upopulær præsident til at skabe sig på tv. Tilsat effekter med ild ud af munden. Hvilke vidunderlige muligheder. På den anden side kan en spindoktor få en politiker til at sige noget, der lyder fornuftigt ...

Morten Pedersen

Nu er der nok et stykke vej før denne teknik bliver helt almindeligt tilgængelig, men der er bestemt mulighed for noget sjov manipulation. Klippet med Varoufakis som giver fingeren til Tyskland er stadig i frisk erindring.
Men prøv at lægge mærke til baggrunden i videoerne. Folk går baglæns, og gør de samme bevægelser igen og igen i baggrunden.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017