Ansigtsgenkendelse i realtid kan plante dit ansigtsudtryk på Donald Trump

22. marts 2016 kl. 11:483
Ny video-software kan plante et hvilket som helst ansigtsudtryk på en anden person.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et internationalt forskerhold har udviklet videosoftware, der kan transplantere en hver persons ansigtsudtryk over på en person i en video.

Systemet udnytter ansigtsgenkendelse i realtid til at overføre bevægelser med kinder, mund og øjenbryn fra en person til en anden. På den måde kan man få Donald Trump til at ‘sige’ hvad som helst, viser forskernes demonstrationsvideo.

Teknikken har fået navnet Face2Face og er resultatet af et samarbejde mellem Max Planch-instituttet ved universitetet i Erlangen-Nuremberg og Stanford University.

Vores mål er at animere ansigtudtrykket til den udvalgte video fra en skuespiller og genrendere det manipulerede output på en photorealistisk facon, lyder det i en præsentation af projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet kan altså fange et ansigtsudtryk, indsætte det live i en video og animere ansigtet, så det ligner den person, der optræder i videoen. Alt sammen i realtid.

Se teknikken i aktion her:

Remote video URL

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
23. marts 2016 kl. 02:15

I et afsnit af Kriminal Minds for nylig satte de en afdød forbryders ansigt på en video for at narre en medskyldig :-)

2
22. marts 2016 kl. 21:42

Nu er der nok et stykke vej før denne teknik bliver helt almindeligt tilgængelig, men der er bestemt mulighed for noget sjov manipulation. Klippet med Varoufakis som giver fingeren til Tyskland er stadig i frisk erindring. Men prøv at lægge mærke til baggrunden i videoerne. Folk går baglæns, og gør de samme bevægelser igen og igen i baggrunden.

1
22. marts 2016 kl. 12:15

I en SF-roman, muligvis Øer i Nettet, benyttes netop den teknik til at få en upopulær præsident til at skabe sig på tv. Tilsat effekter med ild ud af munden. Hvilke vidunderlige muligheder. På den anden side kan en spindoktor få en politiker til at sige noget, der lyder fornuftigt ...