Ansatte lærer hacker-metoder med nyt spil fra Aalborg Universitet

Illustration: Aalborg Universitet
Ny platform fra Aalborg Universitet uddanner folk til selv at blive en form for hackere, så de ved, hvordan de skal kunne modvirke angreb fra virkelighedens hackere.

En ny danskudviklet it-platform skal træne virksomhedsansatte i de metoder, som hackere udnytter. Eksempelvis kan man lære at stjæle et password, finde svagheder i computersystemer eller beskytte systemet mod angreb fra virtuelle hackere.

Aalborg Universitet, der står bag platformen og lektor Jens Myrup Pedersen fra Wireless Communication Networks ved Aalborg Universitet siger:

»Man kan sige, at platformen uddanner folk til selv at blive en form for hackere, så de ved, hvordan de skal kunne modvirke angreb fra virkelighedens hackere. Og sværhedsgraden kan øges afhængig af brugerens niveau. På den måde kan platformen udvikle kompetencerne hos skoleelever, der aldrig har arbejdet med cybersikkerhed før, men også blandt medarbejdere i danske virksomheder, som allerede arbejder med cybersikkerhed, men som har brug for at få opgraderet deres færdigheder. Derfor kan portalen bruges som uddannelsesværktøj langt ind i karrieren,« siger han ifølge en pressemeddelelse.

Platformen sikrer, at brugerne kan træne cybersikkerhed uden mulighed for at ødelægge noget for dem selv eller andre. Den omfatter også et pointsystem, så brugerne kan score point ved at løse forskellige opgaver. Det gør ifølge udviklerne, at platformen skaber samme engagement som ved et spil.

Ifølge projektchef Tim Sloth Jørgensen, Industriens Fond, som har bevilget penge til udviklingsarbejdet, er der et stort behov for at kvalificere mennesker til at kunne håndtere cybersikkerhed i fremtiden.

»Det gælder de mennesker, der allerede nu arbejder i virksomheder, som er potentielle mål for hackere, men også skole- og gymnasieelever, der kan blive fremtidens cybersikkerhedsmedarbejdere i forskellige dele af dansk erhvervsliv,« siger han ifølge meddelelsen.

Spillet rulles ud i hele Danmark

Den nye platform er ved at blive rullet ud nationalt, og planen er altså, at systemet tilbydes til så mange som muligt. Flere virksomheder, skoler og gymnasier har meldt sig på banen med en interesse for at prøve systemet af.

»Det er med det formål, at vi er gået sammen med Aalborg Universitet. Platformen skal videreudvikles og gøres relevant for endnu flere virksomheder og uddannelsesinstitutioner,« siger Tim Sloth Jørgensen fra Industriens Fond.

Ydermere er målsætningen, at platformen skal danne ramme om forskellige aktiviteter, der skal gøre Danmark til et mere sikkert land at bevæge sig rundt på internettet i, siger Jens Myrup Pedersen.

»Vi kommer til at afholde mange forskellige former for events. Først og fremmest DM i cybersikkerhed for gymnasieelever, første gang den 5.-6. oktober i år, men også eftermiddagsarrangementer på uddannelsesinstitutioner og uddannelsesforløb i virksomheder. Og vi kommer til at styrke vores eksisterende faglige communities. Der har været meget fokus på at gøre unge interesserede i cybersikkerhed, og det sættes der nu endnu mere tryk på, samtidig med at vi sikrer, at vi har nogle gode faglige tilbud på højt niveau til dem, der får interesse for området.«

Industriens fond har har bevilliget 1,5 mio. kroner, så Aalborg Universitet kan videreudvikle platformen og gøre den relevant for endnu flere brugere – og gøre den klar til at huse DM i cybersikkerhed.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize