Anonymous: Vi har hacket FBI

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Hackergruppen Anonymous’ gruppe i Slovenien hævder at have hacket FBI-servere og delt personlige oplysninger fra serverne på nettet.

68 FBI-agenter har fået deres mailadresser og passwords offentliggjort på nettet sammen med personlige oplysninger om FBI-direktøren, James Brian Comey Jr., skriver International Business Times.

Oplysningerne er blevet offentliggjort på fildelingstjenesten Pastebin og indeholder blandt andet en kort biografi af FBI-direktøren, som blandt andet indeholder hans fødselsdato, hans kones navn, datoen for deres bryllup og koordinaterne på deres hus. Derudover indeholder opslaget fra hackergruppen oplysninger om to interne FBI-websites.

Historien er ikke bekræftet af FBI, som ikke ønsker at kommentere på påstanden om, at Anonymous skulle have hacket deres servere. Anonymous Slovenien har heller ikke valgt at kommentere hacket udover den korte facebookbesked, der ledsager linket til oplysningerne på gruppens facebookside:

»//Laughing at your security ^^«

I opslaget på Pastebin skriver gruppen, at ikke alle 68 mailadresser og passwords er ”deres” uden at uddybe det. Ifølge oplysninger fra Anonymous har hackerne fundet syv åbne porte på navneserverne for FBI-siden fbi.gov, hvilket har været deres vej ind til oplyningerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Casper Olsen

Og selv FBI ser ud til at have et issue med at forklare de ansatte hvad sikre password er. Der må virkelig sidde nogle sikkerhedsansvarlige og hive sig i skægget hvis de password er korrekte.

 • 0
 • 0
#5 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

I det store hele synes jeg da det er nogle fornuftige passwords, ifht. hvad man ellers har set og hørt om.

Jo, enkelte af dem er tåbelige, men jeg har set værre.

Synes du?

Jeg synes de virker mistænkeligt dårlige, så dårlige at jeg mistror det lidt.

1) De er relativt lange, så enten er de fundet på et system med en ringe hashing, eller i clear-text 2) De indeholder ikke specialtegn - nogle gør - så det er stik imod selv en ringe kodeordspolitik 3) Selv dem med punktum midt i virker malplacerede, ligner ikke noget en bruger selv ville sætte

Så det ligner ikke deres centrale directory, hvadenten det er AD eller noget andet.

og ja, der hackes formentlig både FBI og NSA systemer jævnligt.

 • 0
 • 0
#8 Henrik Christian Grove

Version2 er vist ikke de eneste der burde gøre deres research lidt bedre.

Hvis Johnny have kigget på kommentarerne til den version2-artikel han selv henviser til, ville han have set at han selv gav at oplysningerne var fra "primo/medio 2012".

For at citere Johhny:

Det er faktisk så åbenlyst at version2 burde have fanget den, istedet for at bidrage til en endeløs cirkulær rapportering.

 • 0
 • 0
#10 Henrik Christian Grove

Min pointe var bare at det så ud som om du ikke have kigget på det link du selv gav - hvilket jeg så sidestillede med ikke at gøre sin research, hvis du bare nøjedes med at nævne januar 2013 fordi du hurtigt kunne finde dokumentation for det, er det selvfølgelig ikke helt fair af mig.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere