Anonymous kan gøre mere skade end gavn med #OpParis

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Anonymous har netop lagt en af ISIS' største kommunikationskanaler ned.

Hackerkollektivet Anonymous har netop haft held med at nedlægge et af de største fora, som ISIS bruger til at kommunikere internt. Men det kan vise sig at være en Pyrrhus-sejr. Det skriver neowin.com.

Nu da det forholdsvis åbne forum er taget ned, vil terrororganisationen søge andre græsgange og opsøge andre kommunikationsmetoder, som vil være endnu sværere at overvåge. Faktisk skulle ISIS efter sigende have flyttet endnu flere aktiviteter til det mørke net.

Læs også: Skrøner i ugens ophedede netdebatter om terror-krypteret kommunikation

Forsker hos Quillium Foundation Rachel Bryson udtaler til Neowin:

»De (ISIS, red.) bliver ved med at flytte mellem platforme, så jeg tror ikke, at man ved at lukke en kommunikationsvej ned kan tvinge IS i knæ. Det er simpelthen ikke måden at gøre det på.«

Den krypterede tjeneste Telegram, som tidligere blev anset som værende ISIS' foretrukne krypterede kommunikationsplatform, har netop lukket 78 kanaler, der mistænkes for at være blevet brugt til terror-kommunikation.

Læs også: Glem hacking: Anonymous trawler hashtags og anmelder konti i kampen mod ISIS på Twitter

På Reddit skriver brugeren GreyGreenBrownOakova:

»At tvinge dem (ISIS, red.) til at bruge flere krypterede tjenester gør det kun sværere for 'the good guys'. Til argumentet om, at det gjorde de allerede, så kan jeg bare sige, at folk er dovne og uforsigtige.«

En anden bruger sammenligner fremgangsmåden med de allieredes under anden verdenskrig. Dengang holdt man skjult for enhver pris, at tyskernes ENIGMA var blevet afkodet og at man derfor havde indblik i tyskernes gøren og laden.

Vedkommende mener altså, at Anonymous blot hjælper ISIS med at finde sikkerhedshuller, efterretningstjenesterne kunne have udnyttet i stilhed.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

Så er i princippet ligeglad med at deres arbejde er mere besværligt, når hovedformålet ikke er at forhindre et terrorangreb, men er industrispionage og indsamling af data om os alle sammen,

Og nu vil de så have mere overvågning og fjerne muligheden for privatlivet ved lov. Selvom dette ikke stopper et angreb.

De er sikkert glade for sådan et angreb, så skal de ikke bestille og betale for et selv. For at få flere penge og beføjelser.

  • 0
  • 3
#2 Kim Henriksen

De har vel deres egne IRC servere, som man kan forbinde til via Tor, lagt et blowfish krypterings plugin i sin IRC klient, og slået logging fra (med mindre man hedder Gottfrid Svartholm).

Hvorfor basere sin kommuniktation på en eller anden tilfældig internet-smart-i-fart social service, når det er nemmere at stå for det selv ?

  • 0
  • 1
#3 Martin Kirk

En lille detalje ved historien om enigma er jo at man lod fjenden få nogle sejre det meste af tiden så de ikke fattede mistanke...

Er det en strategi vi som civile kan leve med?

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere