Anonymous hacker jihadist-side

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Hackere fra Anonymous hævder at de har hacket en jihadistside, som led i deres cyberkrig mod islamisme.

Hackerkollektivet Anonymous har erklæret krig mod islamiske ekstremister efter onsdagens angreb mod det franske satiremagasin, Charlie Hebdo. Det skriver Mashable.

Anonymous er en løst organisaeret gruppe af hackere uden ledere. De har offentliggjort en operation med kodenavnet #OpCharlieHebdo, samt en twitterkonto med navnet @OpCharligeHebdo, som delte en video med en hyldest til de dræbte efter angrebet. Videoen kan ses nederst.

Lørdag hævdede gruppen, at de havde hacket siden, ansar-alhaqq.net - en side, som franske medier beskriver som en fransk jihadistside. På twitterkontoen viste Anonymous et billede af siden med en fejlmeddelelse.

Siden var nede en times tid efter Anonymous' annoncering, men kom tilbage online efterfølgende.

Det er endnu uklart, hvordan hackerne fik siden ned, men oftest benytter gruppen sig af DDoS-angreb, som går ud på at oversvømme siden med trafik. Mashable betegner ikke angrebet som specielt sofistikeret, da der findes mange værktøjer, som betyder at næsten enhver kan stable et lignende angreb på benene.

De afviser dog ikke effekten af et sådan angreb, som kan få selv store websider, som MasterCrad og PayPal til at gå ned.

Det er ikke første gang at gruppen udfører operationer, som den lørdag. I sommer påstod nogle hackere, som hævdede de var med i Anonymous, at de kæmpede mod Islamisk Stats militante online. Gruppen udfører ofte operationer i ytringsfrihedens navn, og her adskiller lørdagens angreb sig ikke.

»Det er tydeligt, at nogle folk ikke vil have, i en fri verden, denne hellige ret til på nogen måde at udtrykke sine egne holdninger. Anonymous har altid kæmpet for denne ytringsfrihed, og vil aldrig lade denne ret blive besudlet af obskurantisme eller mysticisme,« siger gruppen #OpCharlieHebdo i en pressemeddelelse, hvor de samtidig skriver, at man kan forvente en massiv reaktion fra Anonymous, fordi det handler om ytringsfrihed, som de altid har kæmpet for.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Casper Olsen

Til at starte med var det en belgisk Anon gruppe som erklæret at de ville tage kampen op. Deres første video blev dog ikke taget godt imod af andre Anon grupperinger, fordi de omtalte at de bla. ville dræbe terrorister.

Anon Sverige fx tog stærk afstand fra det, da der efter den første video fra Belgien, var en del hærværk og brand attentater på moskeer i Sverige.

 • 2
 • 0
#2 Deleted User

Ville det ikke være mere relevant hvis de hackede sig adgang til hvem i Danmark som skrev ekstremistiske ting på ekstremistiske hjemmesider.

På den måde kunne man vide om ens nabo var potentiel terrorist.

Det lader jo til at efterretningstjenesterne godt ved hvem de er men ikke rigtigt gør noget.

Det så vi jo både med 9/11 og nu Charlie Hebdo sagen. I begge tilfælde kendte man til disse terrorister men valgte ikke at tage fat i dem før det var for sent.

 • 0
 • 1
#3 Rasmus nix

Populisme much? Tror ærlig talt ikke de stopper nogen terrorister ved at angribe udbyderens data center i 1 t. Tværtimod gør de livet surt for mange andre, og forhindre autoriteter i at intercepte kommunikationen. Er målet ikke bare opmærksomhed, så burde man måske genoverveje fremgangsmåden :)..

 • 2
 • 0
#4 Rasmus nix

Fordi det er frihedsberøvelse. Der findes titusindvis af sådanne fundamentalistiske individer, men MEGET få der rent faktisk har i sinde at gøre noget. Og hvad så? Vil du fængsle dem til evig tid? Du er nød til at kunne bevise, at de vil foretage terror, og hænger du dem ud, klapper de i?

Tbh. syntes jeg selv det var en ret dum udmelding.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere