Anonymous hacker IT-Branchens hjemmeside

Illustration: Virrage Images/Bigstock
IT-Branchens hjemmmeside er lagt ned af hackere og kommer sandsynligvis ikke op idag. Hackergruppen truer med at udgive følsomme oplysninger.

En dansk hackergruppe, som går under navnet UN1M4TR1X0, har hacket foreningen IT-Branchens hjemmeside.

Siden er i øjeblikket offline, fordi brancheforeningen selv har taget den ned som konsekvens af hackingen. Ifølge kommunikationskonsulent Simon Tolstrup Holmegaard bliver der arbejdet på at få siden op igen, men foreningen regner med at den ikke kommer op i dag.

Gruppen har tidligere hacket Ritzau, hvor de skaffede sig adgang til log ind oplysninger til ftp-servere hos en lang række store danske mediehuse.

Læs også: Anonymous har hacket Ritzau: Flere danske mediehuse ramt

Tilsyneladende har hackergruppen set sig sure på ITB, for at være såkaldte ”whitehat hackers”, som arbejder med hacking i den gode sags tjeneste.

På Twitter truer gruppen med at udgive følsomme oplysninger:

»itb.dk er nede i øjeblikket og trust us, vi har releases klar hvis i fucker med os. Så chill folks, det her r kun begyndelsen. Whitehats Die.«

Simon Tolstrup Holmegaard er dog umiddelbart ikke bekymret for at få lækket følsomme oplysninger:

»Der er kun tale om hjemmesiden, og det er begrænset, hvad der ligger af følsomme oplysninger der,« siger han til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jan Gundtofte-Bruun

Diverse afskygninger af "Anonymous" har i tidens løb gået efter mål med mere eller mere åbenlys retfærdighed. Jeg må indrømme at jeg ikke har skyggen af idé om IT Branchens virke, og det er ærligt talt overraskende hvor lidt Wayback Machine viser om itb.dk.

Om denne gruppe er associeret med Anonymous ved eller insinuerer jeg intet om. Men at de nu erklærer white hats helt generelt for "fjenden" tyder på at de ikke er ude i "den gode sags tjeneste. Eller måske har jeg ikke forstået dem.

  • 8
  • 0
#2 Hans-Michael Varbæk

Det lyder som en flok små unger som har fået storhedsvanvid. Men det kan da være at vi endelig får meget mere fokus på især hjemmeside-sikkerheden i Danmark, ved at vi har fået en hacktivist "supporter gruppe" til Anonymous, som har tænkt sig at hacke en hel masse af de danske hjemmesider, måske lidt i stil med de tidligere angreb der var under Muhammed-krisen, og højst sandsynligt ligesom Team Gilmore Girls, som de her drenge måske ikke kender til da det nok var før deres tid.

Men om et års tid kommer det vel nok i nyhederne at de er blevet sporet og kommet for retten, pga. manglende viden om at være helt anonym på Internettet. (En proxy er kun en lille del af hele "pakken".)

Jeg glæder mig dog til at se hvilke tilfældige mål bliver hacket, og som så bliver fremhævet som at det var et "målrettet angreb", og at medierne så kalder dem for super hackere med deres Havij script kiddie værktøj, som i øvrigt betyder gulerod på Farsi og som er slang for p*k.

  • 11
  • 0
#3 Hans-Michael Varbæk

De fleste blackhats, script kiddies og hacktivister hader whitehats og ethical hackers. Det er dog ikke alle de typer af ulovlige hackere som hader dem på "den gode side", da de egentlig bare holder deres etik for dem selv, og så kun diskuterer den tekniske del.

Lidt ligesom til Kemi og Fysik, kan du lære at lave en bombe, men det betyder ikke, at du rent faktisk gør det.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere