Gaza-konflikten rykker i cyberspace: Anonymous tæppebomber israelske hjemmesider

Ifølge israelsk talsmænd står hackerbevægelsen Anonymous bag 44 millioner forsøg på at angribe israelske hjemmesider. Angrebene er et led i den nuværende Gaza-konflikt.

44 millioner angreb på forskellige offentlige israelske hjemmesider. Og en hacket Facebook-profil tilhørende Israels vicepremierminister.

Det er foreløbigt hackerbevægelsen Anonymous’ bidrag til den voksende konflikt i Gaza-striben, hvor Israel og Palæstina kæmper på landjorden. Det skriver Informationweek.com.

Indtil videre har de israelske myndigheder ikke overblik over konsekvenserne af angrebene.

Men ifølge hjemmesiden Darkreading.com drejer det sig blandt andet om mere end 700 offentlige israelske hjemmesider, som er blevet udsat for DDoS-angreb, Distributed Denial of Service, som kort fortalt betyder, at en række computere og servere besøger en hjemmeside samtidig og dermed overbelaster den.

Læs også: Anonymous slår til i Danmark: Vi har hacket CPR.dk og Atea

Blandt hjemmesiderne skulle man ifølge Darkreading.com både finde det israelske forsvarsministerium, premierministerens hjemmeside og udenrigsministeriets hjemmeside.

Vicepremierminister i Facebook-problemer

Foruden angrebene mod de offentlige hjemmesider, har den israelske vicepremierminister, Silvan Shalom, fået hacket sin Facebook-profil af Anonymous.

Her har hackerbevægelsen angiveligt ændret vicepremierministerens cover-billede, så budskabet om et frit Palæstina nu toner frem på den magtfulde politikers profil. Det skriver Gizmodo.com.

Læs også: Anonymous lægger flere svenske offentlige sider ned

Læs også: Dansk Anonymous-celle: Vi har hacket statsforvaltningen.dk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Michael Peters

Jeg undre mig også derover, men yderligere synes jeg ikke de plejer at tage den ene part i forsvar når det er politik det gælder. Det undre mig - jeg mener - Anonymous er vel ikke muslimer alle sammen, eller har tilhørsforhold til beboerne i Gazastriben. Jeg forstår de er imod bomberne - men de kommer jo fra begge sider.

Nej - jeg forstår hverken dem eller krigen.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere