Anonymous erklærer cyberkrig mod Islamisk Stat efter terror i Paris

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Den anonyme hackergruppe har erklæret krig mod Islamisk Stat og vil udstille dens medlemmer på nettet.

Den kontroversielle hackergruppe med maske-symbolet har erklæret krig mod Islamisk Stat, eller Daesh, efter fredagens terroraktion i Paris, hvor 129 mennesker blev dræbt. Det skriver Ekstra Bladet.

»I skal vide, at vi finder jer, og at vi ikke lader dig slippe,« siger en talsmand for organisationen i en Youtube-video ifølge Ekstra Bladet.

»Vi igangsætter den største operation imod jer. Forvent massive hackerangreb. Dette er en krigserklæring. Forbered jer,« siger han.

Hackergruppen Anonymous har også tidligere gået til cyberangreb på Daesh, blandt andet i februar, hvor den lukkede flere af terrorgruppens konti på de sociale medier. Kort før terrorangrebet i Paris lukkede Facebook en Anonymous-relateret gruppe på det social medie, som blev brugt til at udstille Daesh-sympatisører. Det tog dog mindre end et døgn, før gruppen var oppe igen.

I skrivende stund er Anonymous ved at offentliggøre lister over de konti på de sociale medier, som spreder propaganda for Daesh.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Gert G. Larsen

Det er ok at beskrive "anonymous" som komplet enhed i populærmedierne, men herinde kan vi måske komme det lidt nærmere? Der er jo enorm forskel på om det er en enkelt ny fyr der kalder sig anon, eller om det er "besluttet" på tværs af irc-netværket og der er flere hundrede der bakker op.

 • 7
 • 0
#2 Bjarne Nielsen

På mig virker det som om, at den ild som driver de formodede bagmænd bag fredagens uhyrligheder i Paris, er en af dem påstået konflikt imellem religioner og regioner. Deres handling er sandsynligvis ment som en provokation, for at puste til netop denne ild.

Hvis vi lader os provokere til uovervejede og uoverlagte overreaktioner ud fra et - bevares, forståeligt - behov for at handle, så har vi gjort præcist hvad de ønskede at opnå. Og her tænker jeg ikke kun på "Anonymous", men på alle der lige nu prøver at udvise handlekraft.

 • 5
 • 0
#7 Malcolm Xander

I hvilket omfang hjælper det? Hvis de udelukkende gik efter de enkelte personer, som stod for rekruttering ved hjælp af de sociale medier, så ville jeg godt kunne se idéen med det. Men når de crawler Twitter for specifikke hashtags, ord og sætninger, og derefter får disse brugere slettet, så forsvinder de jo også fra efterretningstjenesterne, som rent faktisk kan bruge brugernes forbindelser til noget.

 • 1
 • 0
#9 Frithiof Andreas Jensen

..., som rent faktisk kan bruge brugernes forbindelser til noget

Men kan de så det? Det kräver jo at efterretningstjenesten lettede deres röv(e) og rent faktisk gjorde noget synligt politiarbejde. Indtil videre får man desvärre det indtryk at der er så mange klovner i manegen at de falder over hinanden og konstant taber alle boldene på jorden - men - vi skal have flere klovner, bolde, et par akrobater og måske en elefant for SÅ skal det nok blive sikkert.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere