Anonym Tor Browser er - næsten - klar til Android

Anonym Tor Browser er - næsten - klar til Android
Illustration: Tor Project.
Den første alpha-version af Tor Browser til Android er klar til at erstatte Orfox til anonym browsing på mobilen.
10. september 2018 kl. 14:36
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu kan du hente en selvstændig Tor Browser til din mobil, hvis du bruger Android som styresystem på mobilen.

Tor Browser for Android er den første officielle mobilbrowser der er understøttet af Tor Project.

The Tor Browser er baseret på Firfox version 60 og vil blokere trackers og hjælpe med at skjule din identitet, når du browser online. I den nye Tor browser kan du også tilgå sider og services der er blokeret i traditionelle browsere på grund af de geografiske lokation.

Det har dog ikke været helt umuligt at bruge Tor på en Android-telefon frem til i dag, men det har været uden en særlig browser. Det sker via proxyværktøjet Orbot, som kan sættes op som VPN på telefonen.

Slører browser-fingeraftryk

Når Tor Project alligevel har prioriteret udviklingen af en selvstændig webbrowser til Android, så skyldes det blandt andet at almindelige browsere som Chrome og Firefox kan afgive en stribe oplysninger ved besøg på en hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kan være oplysninger om fonts, skærmstørrelse, og i hvilket tempo en bruger trykker på tastaturet. Når disse oplysninger bliver kombineret, kan de generere en værdi, der kan være så entydig, at den kan bruges til at identificere Tor-brugeren med. Og så går anonymiteten altså fløjten.

Og her kommer den selvstændige Tor-browser ind i billedet. Udviklerne forsøger nemlig at gøre det svært at skelne de forskellige browser-installationer fra hinanden.

»Vi prøver at få alle instanser af browseren til at se ens ud,« har Alexander Færøy, der arbejder som Tor Core-developer tidligere fortalt til Version2.

Det foregår blandt andet ved at hardcode informationer om størrelsen på vinduet ind i browser-softwaren - en værdi, der kan bruges til at spore brugere med.

En anden måde at identificere unikke brugere på er som nævnt ved at aflæse, hvor hurtigt der bliver tastet på et keyboard. For at imødegå denne form for fingerprinting samler Tor-browseren tastetryk sammen og genererer flere events i browseren samtidig.

Webbrowser virker ikke alene

Selvom du nu kan hente Tor Browser hos Google Play i en alpha-version, er det langt fra alt der virker helt efter bogen.

Man skal nemlig stadig bruge proxy-applikationen Orbot for at få Tor Browser til at fungere efter hensigten indtil videre.

Tor Project oplyser at de regner med at udfase support for Orfox i begyndelsen af 2019, hvor det altså bliver muligt at bruge Tor udelukkende i Tor Browser.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger