Annoncører: Facebook hemmeligholder, at videoreklamer er ineffektive

Illustration: MI Grafik
Hvis ingen af Facebooks brugere gider se videoreklamer, gider annoncører heller ikke at betale for dem. Det har ført til sagsanlæg mod Facebook.

Facebook sagsøges netop nu af en gruppe annoncører. I en netop offentliggjort offentlig indberetning, beskyldes Facebook for bevidst at skjule, at deres videoreklamer ikke tiltrækker sig brugernes opmærksomhed.

Det skriver Ars Technica

Søgsmålet »LLE One LLC et al. v. Facebook« begyndte helt tilbage for to år siden. Men i forbindelse med forberedelsen af sagen, hvor relevante dokumenter fra den sagsøgte part gennemgås af retten, er der kommet nye informationer frem. Derfor er anklagen nu blevet skærpet til at handle om decideret svindel.

Sagen har hele tiden omhandlet, at Facebook - ifølge sagsøger - har taget sig betalt for reklameeksponering, som selskabet ikke har leveret. Men svindelanklagen drejer sig om, hvor lang tid Facebooks brugere reelt har brugt på videoreklamer.

»Ud over at Facebook kendte til problemet længe - og lang tid før de har erkendt det - viser Facebooks egne optegnelser, at omfanget af deres fejlberegning var langt alvorligere end hidtil oplyst. Den gennemsnitlige seertid var ikke bare skruet op med 60 til 80 procent, men med 150 til 900 procent,« sagde sagsøgers advokat under et retsmøde.

Fejl i måden man beregner seertid

Facebook offentliggjorde tilbage i 2016, at de havde identificeret en fejl og arbejdede på at udbedre den så hurtigt som muligt.

»For omkring en måned side fandt vi en fejl i måden, hvorpå vi beregner brugerdata fra brugere i forhold til video,« skrev Facebooks vicepræsident, David Fischer, i opdateringen tilbage i september 2016.

»Opmålingen skulle have afspejlet den totale tid brugt på at se en video divideret med det totale antal af folk som afspillede den. Men det gjorde opmålingen ikke – den afspejlede i stedet den totale tid brugt på at se en video, men kun divideret med antal "views" af en video (det vil sige, når videoen var set i tre eller flere sekunder),« skrev han

Sagen fortsætter den 14. december 2018

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere