Anmelderne mener: Gammelt strategispil genoplives med succes, og superhelte overrasker

29. oktober 2021 kl. 10:341
Anmelderne mener: Gammelt strategispil genoplives med succes, og superhelte overrasker
Illustration: Square Enix.
RTS-klassikeren 'Age of Empires' er tilbage og anmelderne glædes over at seriens sjæl er bibeholdt. 'Marvel's Guardians of the Galaxy' er ifølge anmelderne en positiv overraskelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Age of Empires IV

Udvikler: Relic Entertainment, World's Edge
Udgivelsesdato: 28-10-2021
Platforme: PC

De sidste par år, har Xbox Game Studios udgivet 'Definitive Edition'-udgaver af de tre første spil i Age of Empire-serien, hvor du opbygger krigsbegærende samfund over flere tidsaldre, og nu er der landet et nyt spil i den klassiske real-time strategy-serie for første gang siden 2005.

Age of Empires IV formår, ifølge anmelderne, at opsamle den 16 år gamle tråd og lave et moderne RTS-spil, der formår at holde fast i det, der i sin tid gjorde spilserien populær.

»Selvom Age of Empires IV mangler ambitionerne til at rykke ved de stanarder, som Age of Empires II har sat for årtier siden, så er det en god måde at spille et klassisk RTS i dag, som samtidig er poleret og har panache,« skriver Daniel Tack fra Game Informer i sin anmeldelse, hvor han giver spillet 8.25 ud af 10.

Polygons anmelder Austen Goslin bemærker også i sin anmeldelse, at Age of Empires IV har beholdt seriens DNA:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Udviklerne fra Relic Entertainment formår at levere en spiloplevelse til den moderne gamer, uden at miste seriens sjæl. Spillet genopliver og genopfinder Age of Empires' fantastiske multiplayer. Ikke gennem fundamentale forandringer, men med kloge justeringer af gamle systemer. Disse små opdateringer vil måske ryste fans af Age of Empires II, men de er velkomne og vigtige tilføjelser til serien, hvilket får Age of Empires IV til at føles som det første moderne RTS med et stort budget siden Starcraft 2«.

Også VG247s anmelder Josh Broadwell er glad for essensen af Age of Empries IV, men bemærker at der mangler lidt nytænkning, og er ærgerlig over, at udviklerne har tilbageholdt indhold, der vil komme i senere sæsoner, som vi kender det fra andre games-as-a-service-spil

»Age of Empires IV er så multifacetteret, som de begivenheder det afbilleder. Det er mere ambitiøst end andre spil i serien, når det kommer til håndteringen af indhold og inspirationer, men er også mere reserveret, når det kommer til forandringer i det fundamentale. Der er ingen grund til at ændre, hvad der virker, men et par nye gameplay-ideer kunne have hjulpet AoE IV med at føles mere friskt og spændende. Kampagnerne er robuste, men det er meget tydeligt, at der mangler det indhold, der kommer senere hen,« skriver Josh Broadwell.

Superhelte overrasker

Marvel's Guardians of the Galaxy

Udvikler: Eidos-Montréal
Udgivelsesdato: 26-10-2021
Platforme: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, PC, Nintendo Switch (cloud-version)

Forventningerne var ikke skyhøje, da spiludgiveren Square Enix afslørede, at spilstudiet Eidos-Montréal arbejdede på et singleplayer 'Guardians of the Galaxy'-actionspil ved E3-messen 2021. Det har ikke hjulpet på det, at det sidste spil, Square Enix udgav, i Marvel-Universet, 'Marvel's Avengers', fik ret lunkne anmeldelser over det meste af linjen. Derfor er flere anmeldere også positivt overraskede over, at 'Marvel's Guardians of the Galaxy' er en ganske solid og underholdende superhelte-affære.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Marvel’s Guardians of the Galaxy overraskede mig helt vildt. Jeg forventede et standard, blockbuster action-RPG med en glans af 80'er-nostalgi, der aldrig ville provokere større følelsesmæssige udbrud end, 'cool, de har fået rettighederne til at spille Blondie!'. Mens udviklerne fra Eidos Montreal ganske rigtigt har fået rettighederne til Blondies musik og et i øvrigt imponerende kartotek af 80'er klassikere, så var jeg chokeret over at opdage, at spillet har så meget hjerte og emotionel dybde ved flere lejligheder. Jeg tog mig selv i, at udbryde et sagte, ærbødigt 'damn' af skærmen,« skriver Andrew Webster fra The Verge i sin anmeldelse af spillet.

De fleste anmeldere er enige om, at spillet ikke ligefrem er innovativt, men at det til gengæld er charmerende og underholdende. Som Soundvenues Julie Horup skriver i sin anmeldelse:

»Der er flere aspekter af ’Marvel’s Guardians of the Galaxy’, som på papiret ikke virker specielt imponerende, men som i sidste ende skaber en ganske fornøjelig oplevelse. Det genopfinder ikke ligefrem den dybe tallerken for actionspil, men det bugner til gengæld over af så meget charme og hjerte, at man ikke har lyst til at tage afsked med det komiske slæng. Og selvom kampscenerne ikke kræver voldsomt meget snilde og snuhed, før man haler sejren i land, så føles de i det mindste solide og velplacerede i spillets omgivelser«.

Charmen og hjertet i spillet kommer især til udtryk i dialogen mellem de forskellige karakterer fra 'Guardians of the Galaxy'-holdet, og spillet har, ifølge anmelderne, overvældende mængder af denne dialog, der oftest består af småskænderier mellem de umage holdmedlemmer.

»Som fan af Guadians of the Galaxy-tegneserierne og -filmene, så nød jeg virkelig Eidos-Montreals unikke take på denne supergruppe. Karakternes endeløse drillerier og fint designede valg i historien gør rejsen værd at tage på, også selvom det tager lidt for lang tid, før gameplayet viser holdets virkelige potentiale,« skriver Game Informers redaktør Andrew Reiner i sin anmeldelse af spillet, som han giver karakteren 8.5 ud af 10.

Remote video URL

Remote video URL

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. oktober 2021 kl. 13:32

Den bedste version er nu 2'eren, som også er genudgivet flere gange. Senest i den opdaterede udgave "Age Of Empires II Definitive edition", som holder sig tæt til den oprindelige 2'er.