Anmelder: Windows 8 er en fiasko for brugerne

Illustration:
Næste udgave af Windows får ikke mange pæne ord med på vejen hos Infoworlds anmelder. Et akavet miskmask, som trækker i to retninger, lyder vurderingen.

Siden Windows 95 har Microsoft holdt sig til gradvise ændringer af Windows-styresystemet, men det ændrer sig til oktober, når Windows 8 kommer på gaden med en helt anden brugergrænseflade bygget ind.

Men skiftet er ikke nogen fordel for brugerne, mener det store amerikanske it-medie Infoworlds anmelder Woody Leonhard, som i sin vurdering af den seneste test-udgave af styresystemet ikke holder sig tilbage med sin kritik.

Set med brugernes øjne er Windows 8 ’en fiasko’ og et ’akavet miskmask’, hvor Microsoft prøver at trække i to retninger på samme tid, mener han i sin anmeldelse af Windows 8 RTM, altså den version, som computerproducenterne får nu.

Han har brugt Windows 8 i snart et år, i de forskellige beta-udgaver, som er kommet løbende, på både bærbare og stationære computere og på en tablet. Og forsøget på at samle de to forskellige verdener, den klassiske Windows-brugergrænseflade, og den nye, som engang hed Metro, der er optimeret til touch-skærme, er ikke gået godt, mener han.

Læs også: Microsoft kæmper for at finde afløser til Metro-navnet: Nu hedder det 'Modern UI Style'

Hvis man bruger en tablet, vil det klassiske skrivebord være uegnet, og hvis man bare vil bruge Windows, som man plejer, er det en gene at skulle igennem den nye brugergrænseflade for at komme til for eksempel indstillinger, lyder vurderingen.

»Jeg kan bekræfte, efter måneder i skyttegraven og efter at have talt med hundredevis af testere, at alle, som mener at ’seriøst arbejde’ består af at taste og bruge musen, ikke vil kunne lide Windows 8 den mindste smule,« skriver Woody Leonhard.

Men han anerkender den tekniske bedrift, det har været at indarbejde den nye brugergrænseflade og stadig beholde meget af den gamle nedenunder.

Til gengæld er han ikke stor fan af de muligheder, man som almindelig pc-bruger får med de nye applikationer til Metro-brugergrænsefladen - eller hvad den nu hedder.

De nye applikationer til at holde styr på e-mail og kalender er gode til at hente data fra Facebook og andre sociale netværk, men det er ikke muligt at overføre for eksempel kontaktpersoner fra sin nuværende Outlook eller Windows Contacts, skriver anmelderen.

Læs også: Anmeldelse: Fujitsu Lifebook U772 er en fræk gaderacer til businessfolket

Overraskende har Internet Explorer 10 som standard aktiveret Do Not Track-funktionen, og Microsoft har dermed lagt sig ud med hele online-reklameindustrien ved som udgangspunkt at beskytte brugerne.

Men det samlede billede er klart, mener Woody Leonhard: Der vil komme en massiv efterspørgsel på computere med Windows 7, når Microsoft lancerer Windows 8.

Læs hele anmeldelsen hos Infoworld.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (48)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Lars Knakkergaard

Altså jeg har selv kørt det i en lang periode - og personligt syntes jeg det er rigtig dejligt at arbejde med.

Det tager lidt tid at vende sig til men især med Office 2013 preview så begynder det at ligne noget - og nu er Desktop ikke længere væk end 1 klik.

 • 6
 • 3
#4 Anonym

De fleste Windows brugere får deres OS enten når deres computer på arbejdet bliver opgraderet (hvilket for de fleste i den gruppe vil være om 1-3 år da virksomhederne typisk er noget bagefter)

De private: Der følger flertallet ikke med i hvad der er det aktuelle OS - de tager i Fona, Bilka eller Aldi og køber hvad der er på tilbud, og hvad der nu er installeret på den.

Der nogle relativ få mennesker der køber en opgradering til deres nuværende computere, og det er nok i den gruppe vi finder modstanderne, men det er ikke dem MS tjener penge på - det er de to første grupper som nok skal komme over på Windows 8 (eller 9 hvis de har en relativ nyere computer) og de har typisk taget hvad der nu er kommet - og det vil de også med Windows 8 (9)

 • 0
 • 0
#5 Jesper Stein Sandal

Der vil helt sikkert være mange virksomheder, som stejler ved tanken om, at brugerne skal lære en ny brugerflade.

Selv har jeg efterhånden vænnet mig til Windows 8 og synes faktisk, at som det ser ud i dag - og især sammen med Office 2013, så opvejer fordelene langt det lille problem, at jeg bruger Windows-tasten lidt flittigere. Integrationen med Skydrive er klart en killer-feature, og jeg synes faktisk også, at Internet Explorer 10 gør det hæderligt.

Indlæringskurven? Er den virkelig meget stejlere end at lære at bruge for eksempel en iPad, en smartphone eller for den sags skyld et nyt tv?

Den vil måske føles stejlere, fordi vi er vant til at producere i et vist tempo, så derfor kan det føles frustrerende, i de par timer, det tager at få den nye navigation ind under huden.

Men man kan også se sådan på det, at vi risikerer at få skabt et A og B hold af brugere: Dem, der kan bruge nærmest en vilkårlig brugerflade, fordi de er vant til hurtigt at lære ved at prøve sig frem, og så dem, der aldrig når at blive fortrolige med eksempelvis deres smartphone, fordi især touch-grænseflader slet ikke er intuitive for dem.

(Der er intet reelt intuitivt ved at glide fingeren henover en glasplade med lys i - uanset hvor imponeret du måtte være over, at dit et-årige barn kan hamre næverne i din iPad og ramme de farvestrålende prikker)

 • 8
 • 2
#6 Jens Schumacher

"Integrationen med Skydrive er klart en killer-feature, og jeg synes faktisk også, at Internet Explorer 10 gør det hæderligt." Hvilken integration??? nååååh du mener de semi defekte metro app som crasher i tide og utide... Ja det er virkelig en killer feature.... not...

 • 7
 • 9
#8 Jonas Larsen

Mener du seriøst office 2013 ser fornuftigt ud i den nuværende version?

De ændrringer de har lavet for at matche det nye windows 8 look, er da hæslige? Det hele er hvidt, og manglen på noget kontrast i alt det hvide gør jo at man for hovedpine hvis man forsøger at arbejde med det (som snesevis af testere også har skrevet side op og side ned om)

Man kan jo håbe på at der kommer flere farvethemes osv. i den endelige version, men det kommer stadigvæk til at være et voldsomt trist udseende :(

 • 1
 • 1
#9 Jacob Smedegård

Her er anmelderens bio på Winfoworld "A self-described "Windows victim," Woody specializes in telling the truth about Windows in a way that won't put you to sleep.". Godt så.

Jeg synes mest af alt at anmeldelsen ser ud til at være udarbejdet af Randall C. Kenndy eller et af hans aliaser (som vidst også er blevet beskrevet her på siden før). Anmelderen starter jo med at skrive at han starter med synspunktet at anyone who defines "real work" as typing and mousing won't like Windows 8 one little bit. Let's take that as a given and move on from there." Herefter bruger han resten af artiklen, ikke på at anmelde de nye features, men derimod hvordan han synes at de forskellige bundled apps burde have virket (web mailen integrerer ikke med hans legacy offline apps, doh!).

Hvorfor bruger han 2/3 af hans alt for korte anmeldelse på Apps når hele pointen med app modellen er at de bliver løbende opdateret og helt sikkert bliver ændret inden release?

Det havde været meget mere interessant hvis han havde kigget nærmere på features i Windows i stedet for features i Apps. Lidt tekniske detaljer havde også været rart i en anmeldelse, men på den anden side så har InfoWorld det utroligt svært med tekniske detaljer. Sidst dokumenterede Randall C. Kennedy jo at Vista og Win7 havde samme kernel, hvilket han baserede på hvad man kunne se i Task Manager, og at 95% af Windows 7 maskiner løb tør for hukommelse (da han talte prefetched data med som brugt hukommelse).

InfoWorlds redaktør var glad for Randall C. Kennedy fordi han gav dem utroligt mange hits. Det samme må vidst gælde for den her anmelder. Men en egentlig kvalitetsanmeldelse er det ikke.

 • 6
 • 1
#11 Johnny Poulsen

Er det ikke det samme brok vi nu hører igen med Win8 ankomsten, som vi også hørte da XP blev erstattet med Vista?

Jeg kan til et vist punkt medgive at den nye (Metro)brugerflade er speciel når du ser den første gang, men det er jo til at lære præcis som med alle de forgange udgaver af Windows versioner, så intet reelt nyt i det, der hvor det virkelig gør ondt for en del professionelle er at de absolut skulle proppe den samme flade på i server miljøet, det er jo for pokker ikke et lege scenarie når man bruger den version af Win2012 server.

Måske det ikke er helt tråd med de ytinger her, men bare lidt fustration over en kommende fremtid i server verdenen.

 • 0
 • 2
#12 Søren Lund

Da Ubuntu skiftede Gnome Desktop ud med Unity, var der mange, mig selv inklusive, der ikke havde pæne ord tilovers for dette skifte.

Jeg skiftede tilbage til Gnome Desktop. Men med senere versioner af Ubuntu, er det ikke mere muligt (på en nem måde).

Så jeg endte med at køre Unity, det har jeg gjort i et par år nu, og er faktisk rigtig glad for det. Jeg skulle lige lære lidt nye genvejstaster mv., men nu er det faktisk en mere strømlinet og effektiv dekstop end Gnome var...

Jeg har på fornemmelsen, at de negative kommentarer vedr. Win8 minder lidt om det der blev sagt om Unity dengang...

Når det kommer til stykket, så er vi nok allesammen "gamle sure mænd", der ikke ka' li' forandring ;-)

 • 10
 • 1
#14 Jakob Damkjær

"»Jeg kan bekræfte, efter måneder i skyttegraven og efter at have talt med hundredevis af testere, at alle, som mener at ’seriøst arbejde’ består af at taste og bruge musen, ikke vil kunne lide Windows 8 den mindste smule,« skriver Woody Leonhard.!

Seriøst arbejde... så alle der arbejder men en laptop med trackpad laver useriøst arbejde...

Den nye brugerflad er simpel og overskuelig, er designet til at virke rigtig godt med en trackpad på en laptop eller ekstern variant. Den forstår gestures, forstyre ikke og bringer windows ind i "app console" æraen (som Crome OS og OS X full screen/launchpad også gør).

Så at det er dumt når windows gør det (full screen app console interface) så må crome OS være totalt toast...

Det er svært at komme til indstillinger ? come on det er godt nok et søgt argument... specielt når indstillingerne er en gesture væk, de er forsimplet og renset så de er meget mere overskuelige og generelt ikke er et sted man skal bruge særligt meget tid...

(men det er sikkert også forkert for det er en poweruser ting at poke rundt i indstilinger og det er for dårligt at man har set det hele på ca 5 minutter).

Så ja måske er det ikke magisk for mussebrugere men alle med en trackpad (laptop eller extern trackpad og stort set alle smart phones og stort set alle tablets) Så må mussefansne indse at musen er ved at blive forældet... Apple har ledt vejen ved at indbygge multitouch gestures i desktop/laptop OS som man aldrig vil kunne lave med en mus... (givet som interface til spil vil det stadig være mus der er the name of the game) men til almindelige interface handlinger er touch overlegen specielt hvis man vil lave et samlet interface for tablets og desktop så er musen stemt hjem... Samtidigt vil en tackpad være mere ergonomisk korrekt end en mus da den vil kunne bygges ind i keyboardet (og dublere som nummer key pad) og derved forhindre at man skal strække armen ud til siden for at aktivere musen og derved undgå en arbejdsstilling der er ubalanceret ud til siden...

Så vær konservativ alt man vil men musen er formentlig not long for this world... fremtiden er touch og touch optimerede interfaces.

 • 0
 • 6
#15 Jakob Damkjær

"»Jeg kan bekræfte, efter måneder i skyttegraven og efter at have talt med hundredevis af testere, at alle, som mener at ’seriøst arbejde’ består af at taste og bruge musen, ikke vil kunne lide Windows 8 den mindste smule,« skriver Woody Leonhard.!

Seriøst arbejde... så alle der arbejder men en laptop med trackpad laver useriøst arbejde...

Den nye brugerflad er simpel og overskuelig, er designet til at virke rigtig godt med en trackpad på en laptop eller ekstern variant. Den forstår gestures, forstyre ikke og bringer windows ind i "app console" æraen (som Crome OS og OS X full screen/launchpad også gør).

Så at det er dumt når windows gør det (full screen app console interface) så må crome OS være totalt toast...

Det er svært at komme til indstillinger ? come on det er godt nok et søgt argument... specielt når indstillingerne er en gesture væk, de er forsimplet og renset så de er meget mere overskuelige og generelt ikke er et sted man skal bruge særligt meget tid...

(men det er sikkert også forkert for det er en poweruser ting at poke rundt i indstilinger og det er for dårligt at man har set det hele på ca 5 minutter).

Så ja måske er det ikke magisk for mussebrugere men alle med en trackpad (laptop eller extern trackpad og stort set alle smart phones og stort set alle tablets) Så må mussefansne indse at musen er ved at blive forældet... Apple har ledt vejen ved at indbygge multitouch gestures i desktop/laptop OS som man aldrig vil kunne lave med en mus... (givet som interface til spil vil det stadig være mus der er the name of the game) men til almindelige interface handlinger er touch overlegen specielt hvis man vil lave et samlet interface for tablets og desktop så er musen stemt hjem... Samtidigt vil en tackpad være mere ergonomisk korrekt end en mus da den vil kunne bygges ind i keyboardet (og dublere som nummer key pad) og derved forhindre at man skal strække armen ud til siden for at aktivere musen og derved undgå en arbejdsstilling der er ubalanceret ud til siden...

Så vær konservativ alt man vil men musen er formentlig not long for this world... fremtiden er touch og touch optimerede interfaces.

 • 0
 • 4
#16 Morten Hersom

Win 8 ligner en joke. Jeg har altid været til windows. Win 7 kører som en drøm. Men det forsøg MS har lavet er helt til grin. Mega grimt design. MEN det er bare min mening. Jeg har ikke engang prøvet win 8 jeg har ikke lyst da der ikke er noget som helst der tiltaler mig. Det piner mig at sige det men der er en konkurrent der med lækkert design over hele linien tiltaler flere og flere. Jeg frygter for MS der nu står med software der ligner et MS tastatur, rodet fyldt med en masse tegn man ikke bruger samt mangel på evnen til at lave danske bogstaver. Synd og skam

 • 8
 • 6
#22 Jesper Stein Sandal

Nu er det ikke mig, der bestemmer, men vi har jo også selv anmeldt Windows 8:

http://www.version2.dk/artikel/windows-8-ligner-en-klar-nummer-til-table...

http://www.version2.dk/artikel/windows-8-faar-svaert-ved-slaa-windows-7-...

...og lur mig, om vi ikke lige når at få klemt endnu en lille vurdering ind, så snart vi har fået lejlighed til at prøve RTM-versionen i et par uger.

 • 0
 • 0
#25 Benni Bennetsen

Hvorfor er win8 bedre end win7 ? Hvis nogen rent faktisk kan foreklare det hører jeg meget gerne årsagen til at opdatere.. (og dermed MS's årsag til at lave en ny version af desktop udgaven).. Personligt synes jeg win8 er frygtelig med det (ex) metro på desktop..

 • 1
 • 0
#26 Karsten Hansen

Det er mest dét, der er under overfladen, der er ændret, med undtagelse af Metro-grænsefladen som jo er en tilføjelse, i forhold til Windows 7.

I Windows 8 er der er gjort meget for at optimere brugen af ressourcer (som øger batteriets levetid), øge sikkerheden (fx nyt disk system, fil historik, self-repair, men også sikkerhed mht. UEFI (boot) og antivirus og -malware), integration med skyen, optimerering under brug af berøringsfølsomme skærme, bedre skalering ifht. den underliggende hardware (herunder hw-accelerering og brug af skærme med høj opløsning), og meget andet.

Jeg har fulgt bloggen Building Windows 8 siden sin begyndelse for præcis et år siden. Her har Microsoft løbende skrevet indlæg, som ret detaljeret forklarer hvilke tanker der ligger bag en funktion, lidt bredt defineret, og hvordan den er blevet implementeret. Jeg vil råde dig til at besøge bloggen, og læse de indlæg du finder interessante.

Hvorfor er Win8 bedre end Win7? Simpelt spørgsmål, ja, men svaret er altså ikke nemt at sælge i en enkelt sætning, som var det formuleret af en spindoktor fra Christiansborg. Ikke for at latterliggøre noget - jeg mener bare at svaret kræver, at man sætter sig ind i dét, der er under overfladen, frem for at fokusere på at der ikke længere er en klassisk Start-menu eller at glas-effekten ikke længere er at se i Aero-temaet osv.

Og så synes jeg at artiklen fra The Verge meget godt forklarer den overordnede tanke bag Windows 8: at operativsystemet kan tilpasses situationen, dvs. om du pt. bruger en smartphone, tablet eller det der er større, og at tilpasningen er dynamisk. Ja - læs nu artiklen, ikk :)

 • 6
 • 0
#27 Jacob Nordfalk

Også den uigennemtænkte beslutning om at anvende to forskellige processorarkitekturer trækker i to retninger og kommer til at give problemer.

Havde MS tænkt det ordentligt igennem havde de lavet en aftale med deres partnere om, og stillet garantier for, at allerede indkøbte x86-licenser automatisk også ville give adgang til ARM-baserede udgaver af programmerne.

Køber man de billige, mindre strømslugende ARM-baserede Windows-maskiner/tabletter der må antages at komme på et tidspunkt, kan de ikke køre ét eneste af de programmer brugeren allerede har indkøbt, og derfor ender de antageligvis med at blive en dyr fornøjelse for slutbrugeren uanset hvor billige de er.

 • 4
 • 2
#29 Jacob Nordfalk

Jeg kender vitterligt ikke ret mange "normale" brugere, der har brugt ret mange håndører på programmer til deres Windows-computer.

Så de "normale" brugere er enten pirater eller bruger LibreOffice?

I begge tilfælde kommer de til at lægge 800 kr til Microsoft, for det bliver ikke helt nemt at finde og installere en piratudgave af MS Office-pakken, og LibreOffice findes ikke til ARM.

Man må antage, at almindelige brugere, hvis behov primært er facebook, youtube, billeder vil få en rigtig billig computer ud af det, hvis de vælger at købe en ARM-tablet med Windows RT på.

Almindelige brugeres behov kan man se af hvad de pt. har installeret på deres PCer: En office-pakke og nogle spil.

Begge dele skal genindkøbes, og udvalget er stærkt begrænset.

 • 3
 • 1
#31 Deleted User

Hver gang Microsoft levere et nyt system kører det virkelig dårligt. Det er en beta udgave man som forbruger betaler fuld pris for, efter et års tid eller to kommer så den endelige udgave som man så igen kan betale fuld pris for.

Windows 95 var langsomt og ustabilt i forhold til Windows 3, med OSR2 fixet blev det mere stabilt, men først med Windows 98 blev den platform stabil. Windows 2000 var et helvede at bruge, med SP4 blev den nogen lunde, men først da opgraderingen af platformen blev til Windows XP blev det bedre... Windows Vista var værre end noget andet (Siden Millenium edition, men virkelig?) Windows 7 gjorde den platform stabil og brugbar... Nu er Windows 8 kommet og virker ikke, så det er bare at vente på Windows 9, der for ordnet alle de ting der er galt med Windows 8...

 • 3
 • 3
#33 Jacob Nordfalk

Tak Thomas, der blev jeg klogere. Der er faktisk en officepakke. I min optik ville det være bedre med et frit valg (men den holdning deler jeg givetvis ikke med menigmand)

Det ændrer dog ikke ved at folks spil og andre programmer ikke fungerer.

Især for 'rigtige' spil, såsom Assassin's Creed, Unchartered, Skyrim der koster væsentligt mere og har mere dybde end hvad man kunne købe af billige spil i Apple/Google/Windows store, er det meget beklageligt at der ikke er indledt nogle samarbejder der gjorde at folk kunne fortsætte med at bruge dem på deres nye hardware.

Der findes masser af gratis spil, både på facebook og på andre sider. Og lur mig om ikke det er dem langt de fleste spiller.

Så vidt jeg kan forstå understøtter ARM-udgaven ikke Flash, så de duer ikke på Windows RT:

"IE10 on Windows on ARM does not support any plug-ins. It doesn't support Flash, Sliverlight nor any other plugin."

(http://answers.microsoft.com/en-us/ie/forum/ie10-windows_8/question-abou...)

 • 3
 • 0
#35 Deleted User

Hvis jeg skulle bruge touch istedet for mus på mit arbejde, kunne jeg bruge halvdelen af dagen på at pudse skærm... ;)

Som touch virker i vore dage, er det fint til simple funktioner på udstyret.

Hvorfor laver Microsoft ikke forskellige typer operativsystemer rettet mod den pågældende målgruppe og det pågældende udstyr? Et Windows Classic (med understøttelse af oldtudsegamle programmer og drivere, læs XP), Windows 8 (kun .NET og efterfølgende teknologi + mus, læs Windows 7 SP117), Tiles 1 (kun .NET og efterfølgende teknologi + touch, læs Windows "Phone") (evt. home/professional udgaver af det hele, men med valgfrihed ved installation)

 • 2
 • 0
#40 s_ mejlhede

" Tror win 8 bliver sådan en stor fiasko at Steve Ballmer ryger. Jeg kommer nok til at fortryde det.. men kunne det tænkes, at du ville fortælle lidt om hvad du baserer din spådom på? " At Win8 bliver en fiasko ELLER at Steve Ballmer ryger :-)

Tror også at Win8 bliver en Vista udgave, men med alt det SB har lavet ind til nu, hvorfor skulle han så ryge for det.

mvh og god weekendt.

 • 0
 • 1
#44 Jarle Knudsen

Og nu er det jo sådan med Ballmer, at MS har lavet rekordoverskud på rekordoverskud siden han kom til, samtidig med at aktien er steget ~20% de sidste to år.

Tje, jeg erindrer at aktiekursen blev halveret siden Ballmer tok over og holder sig mere eller mindre på det niveau.* Jeg erindrer også at der er misnøje blandt aktionære og Ballmer har det laveste opslutning samt tælles som tredje dårligste af alle Microsofts CEOs.

Men det har du glemt at oplyse Thomas ik'? Man må jo ikke tale dårlig om Microsoft.

*(på nær de der +/- 20% udsving fra tid til anden)

 • 3
 • 1
#45 Martin Bøgelund

Og nu er det jo sådan med Ballmer, at MS har lavet rekordoverskud på rekordoverskud siden han kom til, samtidig med at aktien er steget ~20% de sidste to år.

Sammenligner du med Dow Jones i samme periode, er det stedet cirka lige så meget.

Nasdaq og Google er steget en del mere, og Apple eminent meget mere.

Så Microsofts aktiekurs er steget i takt med markedet generelt - det er der ikke noget stort i, der er overhovedet ikke grundlag for at tilskrive Ballmer store evner.

Desuden er 2 år en lidt kort periode at vurdere en aktie og en CEO på - men hvis du instisterer på at 2 år er nok, vil jeg bare nævne at Elop startede i Nokia for omkring 2 år siden - skal vi lige tage en rask evaluering af ham og Nokia på grundlag af Nokias aktiekurs i disse 2 år også? Er du frisk?

Ser du over de sidste 10 år, vil du se at Microsoft stadig er bundprop i ovenstående forsamling - bare endnu mere udpræget.

Over de sidste 10 år er MS steget 27%.

Dow Jones 56% Nasdaq 146% Google over 500% Apple næsten 9000%

For mig at se har MS under Ballmer slet ikke udnyttet de potentialer der har været i markedet.

Så vidt jeg ved, har Ballmer heller ikke "slået Google ihjel", som han ellers svor. Og kan du huske hvordan han hånede iPhone da den kom frem? Hvis man læser andet end Microsofts egne pressemeddelelser, er det svært at finde noget at være imponeret over...

Eneste grund til at han sidder sikkert i sadlen i MS er at han selv har en stor aktiepost i MS, og en stor stjerne host Bill Gates - det er min vurdering.

 • 2
 • 0
#46 Anonym

https://plus.google.com/107234826207633309420/posts/EqSTkdo52PC

Det er Chris Perillo (podcaster) der har bedt sin far om at teste Windows 8 i en af de sidste Windows RCs. Hvis det her er standard oplevelsen efter installation af Windows 8 eller første boot efter at have købt Windows 8 - så vil Vista være en ren success oplevelse ved siden af. Det her er UI oplevelse fra helvede. Jeg har ikke selv haft behov for at teste Windows 8, men hvis det her vitterligt er oplevelsen, så er MS på skideren med Windows 8.

 • 3
 • 1
#48 Jarle Knudsen

Hvorfor skulle en samlet bestyrelse dog acceptere, at Ballmer (ifølge eksperterne på version2.dk vel og mærke!) er ved at køre MS i sænk?

Hvad er det der ikke er seriøst at Ballmer har formået at halvere aktiekursen eller at han har den laveste opslutning nogensinde. Faktisk iflg. The Forbes i 2011 var han bunden af top 50 af CEOs.

Du glemmer også at forholde dig til at Microsofts aktionære begynder så småt (under sidste general forsamling) at tale om at sætte manden af og splitte selskabet op i mindre "more agile" dele.

Men godt gået Thomas: gå efter manden frem for bolden.

PS.Har ikke forventet andet fra Thomas for man må jo ikke tale dårlig om Microsoft... og hvem er nu naiv?

 • 1
 • 3
#53 Jacob Smedegård

Så lad os nu alle tage en dyb indånding og sove lidt på det.

Jeg synes generelt Microsoftemner her på version2 ender op i en debat om hvorvidt glasset måske snart er fyldt, eller om glasset er ekstremt korrupt og tallentløst på samme tid.

Jeg smadrede nok det ordsprog lidt for meget, men pointen er: Er det her virkelig hvad professionelle danske softwareudviklere bruger deres tid på? Ja, undskyld jeg spørger for jeg har stadig et år tilbage af min kandidat i datalogi, men hvis det virkelig er sådan, så kan det godt være jeg skulle tage en PhD bare for at vente på at den danske software industri er blevet lidt mere moden.

Men skal vi nu ikke lige se om vi ikke kan tage en lille puster og så blive venner igen i morgen?

 • 0
 • 0
#57 Jarle Knudsen

Sure og dot.com boblen varede hele vejen frem til 2009... go for it Thomas, go go ... :o) På nær dine personlige angreb mangler du stadig at forholde til:

Hvad er det der ikke er seriøst at Ballmer har formået at halvere aktiekursen eller at han har den laveste opslutning nogensinde. Faktisk iflg. The Forbes i 2011 var han bunden af top 50 af CEOs.

Du glemmer også at forholde dig til bl.a. at Microsofts aktionære begynder så småt (under sidste general forsamling) at tale om at sætte manden af og splitte selskabet op i mindre "more agile" dele.

Ser du over de sidste 10 år, vil du se at Microsoft stadig er bundprop i ovenstående forsamling - bare endnu mere udpræget.

Over de sidste 10 år er MS steget 27%.

Dow Jones 56% Nasdaq 146% Google over 500% Apple næsten 9000%

 • 0
 • 2
#59 Jarle Knudsen

Jeg mindes ikke, at jeg har tilskrevet ham store evner. Jeg har blot pointeret, at MS laver større og større overskud og har stigende aktiekurs under hans ledelse.

Det her er løgn fra din side og du ved det. Jeg vil hermed se dokumentation for påstanden. Jeg vil se dokumentation at Steve B. har formået at levere "større og større overskud og har stigende aktiekurs under hans ledelse".

Jeg ved at han formåede at halvere aktiekursen samt overskudet faldt med ca. 30% i f.eks. 2009.

Dokumenter din påstand, tak.*)

*(eller træk den tilbage)

 • 0
 • 3
#63 Magnus Jørgensen

Uha, Thomas. Det er godt nok manipulerende det du har gang i.

Nu vil ikke forsvare Jarle's pointe, men du ved jo udemærket at Balmer ikke startede i 2009. Desuden ved du også at den midlertidige nedgang i MSFT akter skyldes den økonomiske krise der startede i 2008.

At du vælger den periode som udgangspunkt for MSFT er altså ret ensporet.

Desuden kan du ikke være ubevidst om at Microsoft under Balmers ledelse har misset enorme muligheder på telefon og tablet markedet.

 • 3
 • 0
#66 Magnus Jørgensen

Bestemt. Jeg har heller ikke givet udtryk for andet.

Jo, for Jarle's pointe er jo netop at MS under Balmer's ledelse har under performet ifht. markedet. Det anfægter du ved at Aktie kursen har været stigende under Balmers ledelse.

Hvorfor? Jeg har hele tiden skrevet, at aktiekursen er stigende og de laver højere og højere overskud. At Jarle ikke evner at forstå det er hans problem, og ikke noget jeg kan hjælpe ham med.

Men aktie kursen er jo ikke stigende. MSFT har ligget stabilt siden årtusinde skiftet.

Havde han været i tvivl om hvilken tidsperiode, der var tale om, eller hvad jeg præcist mente, så kunne han jo spørge. I stedet går han direkte efter manden - men det er jo typisk ham.

Enig.

Jeg mindes heller ikke, jeg har sagt andet.

Jo, det ligger jo implicit i hele debatten. Det hele kommer jo af at microsoft ikke vil erkende at tablets og mobil telefoner markerer starten på en gruppe af IT produkter der ikke er ligesom PC'er. Det mange har kaldt post-pc products. De kan nogle af de samme ting, men koncepterne er helt forskellige. Microsoft har nægtet at kalde det andet end, nogle andre former for PC'er, hvilket er derfor de har lavet en ny infrastruktur af operativsystemer som de kalder Windows 8. Det som artiklen påpeger er at Microsoft måske kan tage fejl. PC'ernes desktop er udviklet og optimeret siden 80'erne og de kan ikke erstattes af mobile enheder som tablets og telefoner. At tvinge hele Windows markedet til at bruge Metro (eller hvad det nu hedder) kan betyde at Windows 8 på desktop/laptop bliver en fiasko.

 • 2
 • 0
#68 Magnus Jørgensen

Ok, jeg tror vi er enige.

Hvorvidt Windows 8, Windows Phone 8 og Windows RT bliver succeser eller fiasko må tiden jo vise. Som jeg vist tidligere har skrevet, så kan man sagtens komme igennem en hel arbejdsdag uden at se metro-interfacet overhovedet. :)

Jeg tror ikke at Windows 8 bliver en fiasko på tabletter og telefoner. Jeg tror dog at Windows 8 på telefoner bliver en mindre succes end Windows 8 på tabletter. Men det må tiden jo vise.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere