Anmelder: Samsung Galaxy S III er et performancemonster

Alt i alt præsterer Samsung Galaxy SIII ganske glimrende. Men er det værd at investere i en dyr telefon, hvis Samsung forsømmer at opdatere softwaren?

Dommen fra The Verges anmelder er klar. Samsung Galaxy SIII er en teknologisk triumf. Regnekraften ligger i toppen af smartphone-fødekæden med den nye Exynos 4 Quad processor, og kameraet er det bedste på en android-enhed til dato.

Læs også: Anmeldelse af HTC One X: Teknobrag uden high-end finish

Den 4,8 tommer store skærm er ikke cutting edge, men stadig særdeles kompetent. Den nærmeste konkurrent, HTC’s One X, er nemlig stadig kongen af Android-skærme. Berøringsresponsen er i top og vækker ingen grund til bekymring hos the Verge.

Batteriet har 2100mAh at gøre godt med, hvilket gav syv timer med intensiv brug med blandt andet video i fuld HD. Med almindelig brug af telefonen kunne batteriet klare sig fra klokken 8 til 23 inden en advarsel om lav batteriniveau meldte sig.

Den største bekymring anmelderen har, er Sumsungs manglende evne til at opdatere sine telefoner med den nyeste Android.

Læs hele anmeldelsen her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (28)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Casper Bang

Den største bekymring anmelderen har, er Sumsungs manglende evne til at opdatere sine telefoner med den nyeste Android.

Det er bestemt ikke et problem isoleret til Samsung, det er en konsekvens af at Android er en fælles platform istedet for at være solgt og kontrolleret af Google. Men til forskel fra tidligere, er der i dag retningslinier for producenterne at følge, bl.a. at enheder skal opdateres indtil mindst 18 måneder efter launch og at Google nu har længere cycles imellem major releases (men tilgængæld har en masse minor releases, skubbet ud via Marked/Play).

Iøvrigt er det jo relativt nemt at smide en anden ROM på med en nyere version af Android. Her må det være en stor fordel for Samsung enheder, at Steve Kondik, udvikleren bag CyanogenMod, nu arbejder for dem.

 • 7
 • 0
#3 Flemming Seerup

Den største bekymring anmelderen har, er Sumsungs manglende evne til at opdatere sine telefoner med den nyeste Android.

Hvor kom den fra? De Samsung mobiler jeg har haft/har, har jævnligt fået opdateringer fra Samsung, modsat den jeg var så letsindig at købe fra HTC.

 • 10
 • 0
#4 Rasmus Andersen

Well, min Samsung Galaxy Tab 10.1 skulle være opdateret til ICS i november 2011, så januar '12, så 1. kvartal '12 og nu aldrig. Imens ser jeg så misundeligt på andre tablets der forlængst er opdateret... Samsung: never again.

 • 4
 • 2
#6 Ulrik Kruse

hej rasmus

hvor har du fra, at GT10.1 ikke får ICS (venter (måske så forgæves) selv)?

på forhånd tak, ulrik

ps. ang. HTC, så ser det da ud til, at min gamle desire HD får ICS her til sommer (og der er sgu da god service fra deres side)...

 • 2
 • 0
#7 Thomas Wittenburg

ps. ang. HTC, så ser det da ud til, at min gamle desire HD får ICS her til sommer (og der er sgu da god service fra deres side)...

Er det virkelig? Tænk over det. Du venter i mere end et halvt år, på en opdatering af dit styresystem. Det er alt for længe, hvis du spørger mig.

Min største anke mod HTC, Samsung, LG og sikkert andre, er netop den utroligt lange vej til opdateringer. Men det giver mening. Det er jo en fremgangsmåde, som producenterne kan bruge til at tvinge (for)brugerne til at købe en ny telefon.

Værst af alt er dog Samsungs Kies software. Da jeg købte en Galaxy S var der lige kommet en opdatering til Android 2.2, men for at kunne installere den, skulle man installere Kies på sin pc, downloade opdateringen derigennem, og opdatere sin telefon via usb-kabel. Nå ja, og så kunne det ikke lade sig gøre gøre på hverken Win 7 eller Vista - jeg havde fat i både 32 og 64 bits versioner, så jeg var nødt til at låne en Win XP maskine for at opdatere min telefon. I øvrigt kunne opdateringen ikke lade sig gøre før jeg gendannede telefonen til fabriksindstillinger, så "opdatering" er vist et lidt luftigt udtryk i denne sammenhæng. Komplet installation af styresytem ville nok være mere rammende. Jeg håber for alle Samsung-kunders skyld, at det er blevet bedre.

Så FUD? Nej, smertelig erfaring!

 • 2
 • 6
#8 Daniel Gertsen

Har Galaxy S II ikke fået ICS ?

Det syntes jeg da jeg læste et sted, og min KIES vil helt vildt gerne opdatere min telefon hele tiden...

jeg kan ikke nikke genkendende til problemet om manglende opdateringer.

 • 8
 • 1
#9 Jesper Poulsen

Det er jo en fremgangsmåde, som producenterne kan bruge til at tvinge (for)brugerne til at købe en ny telefon.

Behøver du absolut at have den nyeste version af operativsystemet?

Jeg gør ikke. Jeg er ganske godt tilfreds med det jeg har - hvis jeg ikke var, så havde jeg fra start af købt en anden telefon. Det burde du måske også have gjort.

Det er let at sidde på sin flade r*v og bare kræve og kræve og kræve. Hvis jeg havde en kunde som dig, så havde han fået fingeren.

Du kunne også kaste dig over en alternativ ROM. Du er heldigvis ikke bundet til den hardwareproducenten medleverer. Så slipper du også for de softwarekomponenter som du ikke kan døje. Men nej, du vil bare kræve og kræve og kræve.

Tag en kiks!

 • 4
 • 8
#10 Rasmus Andersen

"hvor har du fra, at GT10.1 ikke får ICS (venter (måske så forgæves) selv)?" Kun fra uofficielle sider, fx her: http://pinappu.hubpages.com/hub/How-to-Install-ICS-in-Galaxy-Tab-101 Fra mere officiel side (http://www.samsung.com/us/support/SupportOwnersFAQPopup.do?faq_id=FAQ000...) lyder det at der kommer en opdatering. Ved dog ikke hvornår den side er oprettet/ændret, men har hørt sangen rigtig længe nu...

 • 0
 • 0
#11 Christian Sinding Nellemann

@Bjarne Petersen Det hjælper dig så heller ikke. I bl.a. DK er det nemlig Samsung, ikke Google, der distribuerer opdateringer til Galaxy Nexus. Det betyder blandt andet, at den endnu ikke har fået den nyeste opdatering (4.0.4) der indeholder bl.a. dansk ordbog fra Google, men at man stadig sidder med 4.0.2 efter flere måneder. Så med mindre Google skifter producent til næste deres Nexus, er det heller ingen sikring mod at skulle vente.

 • 2
 • 0
#12 Ulrik Kruse

@ thomas: jeg synes nu, at når en over 2 år gammel telefon opdateres, så er det fin service. @ rasmus: jeg krydser nu stadig fingre for, at min SG10.1 snart bliver opdateret :-)

 • 0
 • 1
#14 Rasmus Andersen

"Det er let at sidde på sin flade r*v og bare kræve og kræve og kræve. Hvis jeg havde en kunde som dig, så havde han fået fingeren." Prøv at se på den største konkurrent, Apple. Deres enheder, nye som gamle, opdateres konstant med både større OS opgraderinger og mindre support-opdateringer. Det tjener de ikke direkte på, men kunderne er så glade at de igen køber Apple. Samsung+HTC+Motorola og de andre (ekskl. Google) giver deres kunder fingeren så snart de har købt, og du må købe en ny enhed for at få nyeste software. Og ja, jeg vil have det nyeste software - heri er også et sikkerhedsaspekt. Så har du ret i jeg burde have købt en Google telefon, hvilket jeg også fortryder jeg ikke gjorde, men det er stadig ikke pænt at stikke sine kunder fingeren, især ikke når konkurrenten behandler dem pænt.

 • 3
 • 4
#16 Jesper Brunholm

Opdateringerne kommer (hos mig) Over-the-air, og melder sig når de er klar. Hvis jeg har læst om noget som jeg har savnet, har jeg kunnet gå ind og søge efter opdateringer, og som regel kunnet få dem. Har haft HTC Desire og har Galaxy S II som jeg er godt tilfreds med. Har også en Garmin Nüvifone som jeg derimod slet ikke er tilfreds med mht. os-opgradering (hænger stadig i Android 2.1, hvilket blokerer for en del gode apps).

 • 4
 • 0
#18 Kenneth Holmqvist

@Christian. Min Galaxy Nexus har fået 4.0.4 for meget lang tid siden.. Men har ingen dansk ordbog. Måske fordi den er importeret fra england ved lanceringen af telefonen ?? Ved du noget om dette ?

 • 0
 • 0
#20 Thomas Wittenburg

Det er let at sidde på sin flade r*v og bare kræve og kræve og kræve. Hvis jeg havde en kunde som dig, så havde han fået fingeren.

Du kunne også kaste dig over en alternativ ROM. Du er heldigvis ikke bundet til den hardwareproducenten medleverer. Så slipper du også for de softwarekomponenter som du ikke kan døje. Men nej, du vil bare kræve og kræve og kræve.

Klassisk eksempel på at gå efter manden i stedet for bolden. Jeg har jo ikke pisset på sælgerens bil eller kvalt hans hund, så prøv at køl lidt ned, og læs mit indlæg igen. Jeg beskrev en helt konkret oplevelse jeg har haft ved købet af en Galaxy S. End of story.

Når det er sagt, så kræver jeg rent faktisk, at de ting jeg køber fungerer. Eksempelvis at jeg kan køre Kies på min egen computer, og ikke må land og rige rundt for at finde et ti år gammelt vrag, jeg kan opdatere fra. Det ligger i lidt i købskontraktens natur, at man som kunde kan forvente at få det man bliver stillet i udsigt. Det må jeg indrømme at jeg ikke synes var tilfældet.

 • 1
 • 1
#21 Casper Bang

Så sikkerhedsmæssigt er der (endnu) ikke noget argument for at opgradere til nyeste major version, da sikkerhedsopdateringer kommer løbende?

Det er stadig op til enhedsleverandøren (HTC, Samsung, LG...) at sende disse opdateringer ud, så YMMV!

Google stiller jo bare Android platformen tilrådighed for OHA (Open Handset alliance) medlemmerne, men de har ikke kontrol over hvilket hardware og drivere der er i spil på den pågældende fysiske enhed - og kan følgeligt ikke forvente at kunne fikse hardware specifikke bugs.

Mht. software, så er Google godt klar over dilemmaet imellem flexsibilitet og standardisering, hvorfor de selv sælger såkaldt "Google pure experience" enheder, som er sikre på at modtage opdateringer lige så snart Google har fundet og rettet en fejl.

Alle diskrete generelle komponenter på Android, det har kunne lade sig gøre for, har Google forsøgt at isolere og opdaterer igennem Marked/Play. Men kernekomponenter som Dalvik, DRM system, drivere mv. kan kun opdateres via et signed image fra enhedsleverandøren.

HTC, Samsung mv. skal først til at lære hvad det vil sige at være software/service virksomhed (det ved Google godt!). Det er altså op til forbrugerne at lægge pres på disse producenter, der jo ikke traditionelt har været vant til at skulle yde support på et allerede solgt produkt - det er relativt nyt. Samme problematik opbleves iøvrigt for TV, HDD-recordere osv.

 • 3
 • 0
#26 Thomas Wittenburg

Sony's opdateringssoftware virker heller ikke på min PC. Det kræver nemlig Windows og jeg har ikke Windows.

Jamen når du siger det på den måde, så beklager jeg da ydmygt, at jeg forventer, at et stykke Windows-software fungerer på Windows. Jeg er tydeligvis en it-analfabet.

Min telefon har Android 2.3.4 - den virker som den skal og er ualmindelig stabil. Jeg har pt. en oppetid på 130 dage.

Flot, men det har intet at gøre med det jeg skrev.

Jeg siger ikke, at opdateringer til Android er livsnødvendige. Men! Hvis kunderne stilles opdateringer i udsigt, og disse opdateringer udebliver, eller er unødvendigt besværlige at gennemføre, så har man som leverandør ikke levet op til den aftale som er indgået ved købet. Og så må man som køber gerne være skuffet. Synes du ikke?

 • 0
 • 0
#27 Lars Bjerregaard

Det slår næppe et hardwaretastatur.

Det skal du ikke sige. Jeg ved godt hvad du mener, men nu har jeg brugt SwiftKeyX i flere måneder, og vil i fuldt alvor mene at den er hurtigere end et hardware keyboard. Det er sværere at forklare end bare at prøve det, men det er et rimeligt intelligent og smart stykke software. Jeg kunne nu personligt aldrig finde på at bruge andet.

 • 1
 • 0
#28 Mark Gjøl

Det slår næppe et hardwaretastatur.

Efter at have haft en HTC Magic i et halvt års tid skiftede jeg i en kort periode til en Nokia N900. Dvs. fra onscreen-keyboard til fysisk. Ud over de fysiske problemer med at jeg pludseligt kun kunne skrive med to hænder, så var det også meget tydeligt, at jeg var blevet vandt til at trykke i nærheden af de bogstaver jeg ville ramme. Med et med et soft-keyboard kan man gøre sig meget mindre umage med at ramme rigtigt, da keyboardet korrigerer for en.

Jeg er nu ikke i tvivl om at jeg skriver hurtigere, og mere præcist på et touch keyboard. Om jeg har potentiale for at skrive hurtigere på et fysisk keyboard ved jeg ikke, men det vil kræve en del tilvending. Hvad jeg er sikker på er, at min primære grund til at fravælge fysisk keyboard er at jeg nogen gange gerne vil skrive med én hånd i portræt, og nogen gang gerne vil skrive med to hænder i landskab.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere