Tatovering til at låse mobilen op får høvl af anmelder

En midlertidig tatovering med indbygget NFC-chip er nyeste bud på, hvordan man kan låse sin smartphone op. En anmelder har afprøvet metoden, men er ikke begejstret.

En lille tatovering på armen, som mobilen skal holdes hen over for at låse skærmen op på et øjeblik, lyder umiddelbart som en god idé. I hvert fald en praktisk idé, hvis man ikke gider taste flere cifre ind, hver gang man skal tjekke Twitter.

Det mener Motorola og VivaLnk, som sammen lancerer midlertidige NFC-tatoveringer, der kan lige netop det. Låse din Android-telefon op.

For 9,99 dollar vil man i en nær fremtid kunne købe ti tatoveringer med en lille NFC-chip i. Tatoveringerne minder lidt om de midlertidige tatoveringer, børn finder i tyggegummipakker, og kan placeres på din hud, hvor de kan holde i fem dage, lyder det fra producenterne.

Idéen holder dog ikke helt i praksis. En anmelder fra The Verge har testet de nye Android-tattoos, og det viser sig, at det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse.

For de holder ikke i fem dage, skriver anmelderen, som måtte bruge tre på bare en uge. En kombination af sved forårsaget af sommervejret og det faktum, at anmelderen går i bad dagligt, gjorde nemlig, at tatoveringerne hurtigt blev slidt af.

I praksis viser oplåsningsmetoden sig heller ikke at være hurtigere. Skærmen skal nemlig tændes, før det virker, og derefter skal man føre mobilen hen til tatoveringen på den anden arm. Den proces tager længere tid end at taste fire cifre ind, lyder vurderingen fra anmelderen.

Dertil kommer, at mobilen skal indstilles til en ny NFC-chip, hver gang tatoveringen skal udskiftes. Og det kan jo blive ganske ofte, hvis man er blandt de typer, der går i bad på daglig basis.

Illustration: VivaLnk
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jan Gundtofte-Bruun

Billedet på Verge ligner godt nok mere et søsygeplaster end en "de midlertidige tatoveringer, børn finder i tyggegummipakker" som kun efterlader farve på huden.

Faktisk kan jeg ikke forstå at de overhovedet kalder det en tatovering. Måske fordi folk hellere vil tatoveres (sejt, mand!) end klistres til (arj, hvor barnligt)?

 • 3
 • 0
#2 Brian Hansen

Det er nok kun et spørgsmål om tid, før vi får skudt en chip i nakken ved fødslen, så er vi også nemmere at spore. Det vil dog nok se noget komisk ud, når alle går fægter med mobilen i nakken for at låse den op ;-) (ironi kan være anvendt i ovenstående indlæg)

 • 6
 • 0
#3 Richard Foersom

I artiklen "end at taste fire cifre ind"

På billedet er telefonen nu låst med mønster (se de 9 punkter på skærmen) og ikke med PIN kode, så der er nu ikke nogen cifre at indtaste der.

Kender hverken Verge eller Version2 journalisten Android telefoner?

Bortset fra det synes jeg også at det er tåbeligt at bruge antenne-tatovering på huden. Derimod er det en god ide at placere NFC klistermærker på steder hvor du ofte bruger telefonen, i bilen, i entreen, på cykel etc., så kan indstillinger på telefonen ændres automatisk alt efter hvor du er. NFC klistermærker koster ca. 5-10 KR/stk.

 • 0
 • 10
#6 Carsten Hestbech

En ikke "invasiv" metode som tatoveringen/plasteret, kunne være at placere chippen på en negl, nær negleroden -og så forsegle chippen med en dråbe hård neglelak, eller en anden robust lak. Med den rigtige lak ville chippen ikke skulle fornyes i flere måneder.

 • 2
 • 0
#7 Daniel Gertsen

Hvis disse "tatoveringer" er tilpas billige, kunne de bruges til at klistre på fx tastaturet på arbejdet, på natbordet eller andre steder, så man let kunne låse telefonen op når man er i nærheden.

Når de ikke udsættes for sved og vand, burde de vel kunne holde i årevis?

 • 0
 • 0
#11 Michael Lykke

Det er da topmålet af dovenskab... Er vi nu blevet så fysisk udfordret at vi ikke engang kan bruge de 2 sekunder det tager at indtaste en pinkode eller de samme 2 sekunder det tager at holde fingeren på fingeraftryks-sensoren på en iPhone? Det her er bare endnu et eksempel på en fuldstændig ligegyldig feature der forsøger at være smart bare for at være smart.

Man kan også bare deaktivere pinkoden og så kræver det typisk kun et enkelt swipe at åbne telefonen.

 • 0
 • 2
#12 Daniel Gertsen

Det her er bare endnu et eksempel på en fuldstændig ligegyldig feature der forsøger at være smart bare for at være smart.

Der var engang folk der sagde det samme om RFID kontra magnet-kort eller chip-kort til alarm-systemer.

Ikke desto mindre viste det sig at være ret smart, da først børnesygdommene var overstået.

Ligesom folk engang mente at det var overflødigt og bloated at have en medie afspiller indbygget i Windows. Igen viser det sig nu ret praktisk. Ikke nødvendigvis optimalt, men dog praktisk.

 • 1
 • 1
#13 Michael Lykke

Sikke da et stråmandsargument. Det kan man jo sige om alting. Man kan også vælge at tænke sig lidt om og tænker over hvad der er nemmest - At bruge ét sekund på at indtaste en pinkode/eller holde fingeren på en sensor eller at skulle have en tåbelig RFID tattoo på kroppen der skal skiftes med nogle dages mellemrum(og som er en løbende omkostning) og som du skal holde telefonen hen i mod for at låse den op?!

 • 0
 • 2
#14 Daniel Gertsen

Vi kan godt blive enige om at disse "tatoveringer" ikke er den bedste måde at bruge NFC tags på.

Men derfor finder jeg det lidt overilet at afskrive hele konceptet som "en fuldstændig ligegyldig feature der forsøger at være smart bare for at være smart". Det er ikke perfekt, nej, men netop derfor er der plads til store forbedringer og dermed stort potentiale fremadrettet.

 • 1
 • 0
#15 Carsten Hestbech

Vi er oven i købet blevet så dovne og fysisk udfordrede, at vi bruger automobiler til transport og datamater til komunikation. Det du kalder "dovenskab" kalder jeg "innovation". Var det ikke for innovation, "dovenskab", nysgerrighed og skabertrang, rendte vi nok stadig rundt i lændeklæder af skind ;-) Ja, jeg synes også 5 dage sutter mås, men kan sagtens forestille mig fede muligheder ved en videreudvikling af produktet/idéen.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere