Anmelder: Glem Ubuntu 11.04 og hold fast i version 10.10

Ubuntus nye brugergrænseflade skiller vandene. En anmelder fraråder direkte, at man opgraderer til den nye version, fordi Unity ikke er moden nok.

Linux-distributionen Ubuntu har fået nyt desktopmiljø, som skal gøre styresystemet mere lækkert og nemt at bruge.

Læs også: Ny Ubuntu 11.04 med Unity er klar til download

Men skiftet fra Gnome til det hjemmebryggede Unity bliver ikke modtaget vel hos anmelderen fra it-mediet The Register. Faktisk mener han, at man gør bedst i helt at springe denne version af Ubuntu over.

Utilfredsheden hos The Registers Scott Gilbertson begyndte, da han afprøvede beta-versionen af Natty Narwhal, som han kaldte den værste Ubuntu-beta nogensinde. Siden er der blevet rettet en del fejl og mangler, men den endelige version er stadig ikke god nok, mener han.

Om to år vil Unity sikkert være fint, og alle vil glæde sig over skiftet væk fra Gnome, funderer han, men lige nu mangler der stadig afpudsning, før Unity er en fornøjelse til daglig brug, lyder vurderingen.

Blandt andet er han ikke glad for ideen om at skjule vinduernes scroll-bjælke, så der kun dukker en lille op/ned-knap op, når man bevæger musen hen over højre kant af vinduet. Faktisk var anmelderen på vej til at indberette funktionen som en bug, da det gik op for ham, at det måske var meningen.

En anden, der har afprøvet den nye aftapning af Ubuntu, er omvendt meget glad for skiftet til Unity. Open source-profilen Steven J. Vaughan-Nichols skriver i et blogindlæg på ZDnet.com, at Unity faktisk gør Ubuntu sjov at bruge ? og 'sjov' er ikke et tillægsord, man normalt hiver frem om at bruge et desktop-styresystem.

Fordi Unity bruger tricks fra styresystemer til smartphones vil nybegyndere også få nemmere ved at komme i gang med Ubuntu Linux, mener han.

Derudover glæder han sig også over hastigheden og den nye søgefunktion, som gør det overflødigt at klikke sig rundt i mappestrukturer for at finde en fil.

Har du prøvet Ubuntu 11.04 og Unity? Hvad er din mening?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (51)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Peter Olesen

Men synes det er for dårligt at der ikke i tilstrækkeligt omfang bliver gjort opmærksom på muligheden for at skifte. Jeres undertekst til overskriften er derfor helt ude af proportioner.

Men for at vende tilbage til Unity, forstår jeg simpelthen ikke at de vil efterligne det dårligste UI på markedet. Synes nu gode gamle Gnome fungerer som det skal. Der var mange ting de kunne gøre for at tweeke det i en bedre retning, men Unity er ikke svaret. Noget jeg heller ikke forstår, er at de grafiske effekter i Ubuntu nu er en komplet efterligning af dem i MAC-OSX. Linux(compiz) havde da nogle federe standardeffekter for 2-3 år siden. (disse kan naturligvis stadig aktiveres). Jeg forstår bare ikke den higen efter at ligne Mac, især når Mac er så fesent som det nu engang er...

 • 0
 • 0
#4 Peter Nilsson

Jeg syntes unity er ok, jeg syntes den nye Ubuntu er god og det generer ikke mig at det er blevet lidt enklere at benytte desktoppen, det er mest i en SSH eller en RDP session jeg arbejder og jeg syntes ikke jeg er hæmmet i mit arbejde.

Privat så syntes ungerne at det er lidt nemmere at finde de programmer de skal bruge når nu ikonerne er større og det er først nu at de er begyndt at benytte flere desktoppe selvom det også var muligt med Ubuntu Classic, så er det mere naturligt for dem at klikke på den store knap når de skal skifte.

Syntes det vigtigste er at det er stabilt og jeg har benyttet den siden Beta2 og det har kørt godt.

Det er godt at der er et firma som Canoncial som kan drive linux i en retning hvor almindelige mennesker/forbrugere måske i fremtiden syntes at linux det er bedre og nemmere end windows.

 • 0
 • 0
#9 Jesper Stein Sandal

Fra skyttegravene:

Jeg valgte at sige ja tak til tilbuddet om at opgradere, da jeg fik det på redaktionens testmaskine, der kørte Ubuntu 10.10 med Unity i forvejen. Det skulle jeg aldrig have gjort.

For det første tog opgraderingen tre gange så lang tid som en frisk installation. Mere end 45 minutter.

For det andet er maskinen nu død. Mus og tastatur reagerer ikke efter boot-menuen, og recovery-mode fryser også, selv efter den vist har opgivet at starte i Unity.

Det begynder at lugte af en reinstallation (hvor jeg nok vil overveje en anden distro). Ja, det er en ældre pc, men med standardhardware og i stand til at køre Windows 7.

 • 0
 • 0
#11 Adam Tulinius

Jeg antager at du med "rå udgave" mener fallback-udgaven af Gnome 3, som selvfølgelig ikke er den jeg taler om. Det burde være klart for de fleste, at skriver man "Gnome 3" i en interface kontekst, så menes der selvfølgelig Gnome shell. Eksempelvis er der ingen forekomster af ordet "shell" på http://gnome3.org/.

 • 0
 • 0
#12 Jan Bannebjerg

Jeg havde glædet mig til at prøve 11.04, umiddelbart var den også behagelig og fungerede ok men installationen tog usædvanlig laaaang tid.

Jeg havde ikke arbejdet mange minutter på maskinen, før den "frøs" og al kontakt var umulig.

Overvejer reinstallation til 10.10

 • 0
 • 0
#13 Jan Keller Catalan

Jeg synes, det er meget forhastet at nedsable Unity så hurtigt.

Jeg skal absolut lige vænne mig til ændringerne - ikke mindst, at min proceslinje nu er ikke-eksisterende/sammenflettet med panelet med programgenveje, og at panelet med programgenveje hverken kan flyttes eller omrokeres (umiddelbart har jeg ikke fundet nogen funktion til at ændre dette)

Derudover skal jeg lige se, om det bare er fordi der mangler understøttelse i programmerne, eller om det vitterligt ikke er meningen, at e.g. Skype og Pidgin kan være i et altid-synligt panel i toppen af siden.

Jeg skal også vænne mig til, at desktop-vælgeren nu er skjult i panelet og at jeg derfor ikke med et kig ned i højre hjørne kan se, hvilket desktop jeg er på.

Men alt i alt er jeg rystet over dem, der siger "Jeg kan ikke lide Unity - skrot Ubuntu, det er noget lort. Jeg vil aldrig bruge det mere." - som andre siger, det er simpelt at skifte til Ubuntu Classic og så er den vel ikke længere end dét? At springe en version over, eller skifte distribution, bare fordi man ikke gider ændre en standardindstilling virker som brok for brokkens skyld.

Og Jesper: Det tog omkring 25-30 minutter for mig i går (synes egentlig godt, de kunne skrive en lille smule om forventet tid INDEN jeg trykkede "Sæt i gang") og der har ingen problemer været efter genstart for mig - lyder som om du har været noget uheldig med din opdatering.

 • 0
 • 0
#14 Deleted User

Jeg opdaterede også min Ubuntu i går. Det tog ret lang tid at hente og installere pakkerne, men det gjorde mig ikke så meget - det er jo ikke fordi jeg ikke kan bruge systemet i mellemtiden, som ved en installation.

Generelt er jeg ret utilfreds med Ubuntu's søgen over mod Mac. Jojo, Apple har lavet smarte ting, men jeg er uenig i at den dekoblede menu-bjælke i toppen af skærmen er en af dem, og vi kan vist alle blive enige om at luk/minimér/maximér-knappernes position er arbitrær (Højre/venstre). Om noget bør de da smide luk over i højre side, og have de andre knapper i venstre, så man ikke kommer til at lukke sit vindue, når man vil maximere det. Men nej, de har bare klonet Apple uden grund?!

Men altså: Jeg har ikke så meget imod Unity. Jeg brugte en times tid på at sætte systemet op, så det passede til hvad jeg var vandt til - stadigvæk inden for Unity's rammer, og nu gør det mig ikke så meget. Mine vindues-knapper er i højre side hvor jeg kan lide dem, og min fil-menu er tilbage i vinduet igen. Det kan i øvrigt slet ikke anbefales at slå "Desktop Cube" til - det disabler alle Unity-ting, og så skal man slå alt til igen. Ikke helt heldigt.

Top-bjælken ville jeg gerne kunne slå fra, eller lægge ting i eller noget, som i Gnome, men det må man heller ikke. Jeg har også flere gange oplevet at der kom grafikfejl i den - den tegnes vist separat fra alt andet.

Ud over de problemer jeg jeg nu ganske tilfreds med opgraderingen. Jeg kan faktisk godt lide de nye scrollbars, der kun vises når man skal bruge dem. Det er lidt nyt, og smart. Unity-menuen er også smart, det har Microsoft tænkt godt. :)

 • 0
 • 0
#15 Martin Kofoed

Det her er det, jeg elsker ved OSS. Nu hopper jeg lige tilbage til KDE i et par år, og så må vi se, hvor Unity og Gnome3 lander. Umiddelbart er det glimrende, at der eksperimenteres med brugergrænseflader på desktop linux, jeg har bare ikke behov for at være på den blødende kant. Og så kan jeg jo bare vælge at lade være ...

 • 0
 • 0
#16 Kristian Jensen

Jeg prøvede betaversionen for et par uger siden, men var nødt til at skifte tilbage da den ikke på det tidspunkt kunne connected med ipod (Skulle importere noget musik til vores bryllup, men det er en anden historie). Det kan den heldig vis nu og min oplevelse indtil nu har været god. Tidligere skulle jeg installere gnome-do for at find mine applikationer, notes ... på en nem måde, det er nu integreret i unity på en ok måde. I'm happy so far

 • 0
 • 0
#17 Deleted User

Er det ikke en hæmsko for nye brugere, at de ikke længere har en overskuelig menu til at finde programmer? Jeg kunne godt lide at jeg bare kunne gå ind under "Internet" og se hvad jeg havde at rode med på internettet. nu skal jeg enten vide hvad programmet hedder, eller finde det i en kæmpe ukategoriseret rodebunke. Eller også har jeg ikke fundet den rigtige menu endnu, hvilket i og for sig er lige så slemt...

 • 0
 • 0
#18 Bjarke Vestergaard

Til Mark... I den venstre bjælke er der et sort ikon med et plus. Højreklik på det og du har din overskuelige menu.

Opdaterede i går og alt virkede perfekt. Jeg må sige at Unity har været en positiv overraskelse.

At integrere værktøjs og tittellinien i proceslinien, samt at skjule scrollbaren er med til at frigive plads. Det virker heller ikke så rodet længere når det er væk.

Unity er en ny oplevelse og det tager lidt tid at lære genvejene og arbejdsgangen at kende.

Men, som det er hvergang der kommer en ny ubuntu er der en masse der siger at det er noget skidt og de vil skifte til en anden distro.

Men det er som regel kun de første par uger. Derefter finder de ud af at bruge de nye ting.

Hvad jeg prøver at sige er, giv Unity en chance.

Læs evt. her for at lære lidt mere

http://www.webupd8.org/2011/04/things-to-tweak-fix-after-installing.html

 • 0
 • 0
#19 Jesper Poulsen

Ubuntu 11.04 er "bleeding edge", ligesom 10.10 var det. Hvis man foretrækker at være konservativ, så skal man holde sig til LTS-versionerne og afholde sig fra de mere eksperimenterende releases af Ubuntu.

LTS er også bleeding edge. Det eneste der gør LTS til LTS er udgivelsestidspunktet.

Hvis man foretrækker konservatisme, så er det slet ikke Ubuntu man bør anvende. Der er langt mere konservative (og stabile distro'er).

 • 0
 • 0
#20 Jesper Poulsen

At integrere værktøjs og tittellinien i proceslinien, samt at skjule scrollbaren er med til at frigive plads.

Frigive plads?

Er der brugere der sidder med bittesmå skærme, sådan helt seriøst?

Skærme har aldrig være større. Det svarer til at argumentere for ultra-komprimering af musikfiler i en tid hvor TB-diske smides i nakken af folk på vej ud af butikken.

Version2 fylder en trediedel af min skærm. Hvilket behov har jeg for frigivelse af plads? Jeg har så meget plads at jeg ikke aner hvad jeg skal bruge det til.

 • 0
 • 0
#24 Jesper Poulsen

Udover tablets findes der også mange bærbare computere, der ikke har specielt store skærme. Min bærbare har fx en 38 cm skærm.

Widescreen?

For så har du det samme problem som mig, nemlig at Version2 kun fylder den midterste trediedel og så er pladsfrigivelsen uendeligt ligegyldig.

 • 0
 • 0
#25 Deleted User

og øvelse gør mester. :)

man skal lige vænne sig til alle vinduer har fået mere plads og at den gamle menu gemmer sig øverst lige som alle de andre programmeres menuer. og først dukker op når man vælger dem dvs. skal man have standard menuen frem, klikkes et tomt sted på desktop først. menuen har dokumenter film osv programmer admin osv er dog lagt i den nye menu, men gik længe hvorhulen er min netværks mappe og hvordan kan jeg dog komme nemt til mine dokumenter, :)

det er et godt når først har vennet sig til det, bemærker næsten ikke jeg har skiftet nu når navigere,

og så er ydelsen blevet væsentligt forbedret, havde nu et lidt tosset problelem, da den var instaleret kunne læse alle dialog boksene men da kører med gammelt ati kort og det bruger yderligere drivere, så viste den alle iconerne og tekster som stregtegninger der var umulige tyde samme galdt søgefeltet, ove oh skræk, min løsning blev opgradere laptopen kunne så se den hed yderligere drivere, så skrive yde i det ulæselige felt, så kom den utydelige icon frem klikkede den og kunne så instalere som vanligt da grafikken var ok i resten, og efter aktivering af driveren og en genstart og grafikken var pimngeling, det rettede samtidigt problem mend lang ventetid og at maskinen satte sig under opstart heveranden gang.

håber andre kan få glæde af det tip. :)

 • 0
 • 0
#27 Aputsiak Niels Janussen

Jeg har kørt i beta og var i starten glad for Unity. Taster man Alt+F2 får man bl.a. en mere begyndervenlig og tils dels generelt bedre søgeboks frem med historik frem. Det er stadig svært at kalde programmer man sjældent bruger. Hvem gider at gå rundt og huske at "gcalctool" er navnet på lommeregner, at Writer kaldes frem med libreoffice-et-eller-andet-writer.

Den nye 2.6.38 kerne med den magiske programretelse, Firefox 4 og LibreOffice er standard. Det er da lækkert. Det giver langt bedre understøttelse af nyere (og noget gammelt) maskinel. Mit trådløse wifi kører bedre. Jeg bruger Chromium som browser, og her opleves det hele mere tjept og flydende.

Målinger fra Phoronix har vist et forøget strømforbrug (10-26%) siden Linux-kerne v. 2.6.35. Det taler for 10.04 LTS for de som er afhængige af lang batterilevetid - eller de som er CO2-bevidste.

Jeg valgte at skifte til Gnome, da enkelte funktioner i Unity efter en opgradering blev delvist ubrugelige. Jeg skifter dog helt klart tilbage til Unity om nogle uger.

 • 0
 • 0
#30 Deleted User

I den venstre bjælke er der et sort ikon med et plus. Højreklik på det og du har din overskuelige menu.

Det kan selvfølgelig godt være at det er gået galt i opgraderingen (det håber jeg), men når jeg trykker på det plus får jeg tre kategorier: "Most frequently used", "installed" og "apps available for download". Hvis jeg udvider "installed" får jeg bare ALLE mine programmer, alfabetisk sorteret. Er det det du mener med overskuelig, eller er der gået ged i opgraderingen fra 10.10?

 • 0
 • 0
#31 Bjarke Vestergaard

Det lyder helt klart som om at du venstreklikker på musen. Det var ikke det jeg sagde. ..Højreklik på plus ikonet.

Alternativt..når du søger inde i dash'en kan du også vælge katagorier ude til højre. ( virker kun når du går ind i dash'en via plus ikonet )

 • 0
 • 0
#33 Jesper Louis Andersen

Du vil køre Ubuntu 11.04 på en tablet? LOL

Nej, men hele Unity-legen handler om at klargøre sig til et marked hvor tablets også indgår som en mulighed. Jeg synes det er pænt modigt at lave springet allerede nu af Ubuntu, men de har før formået at gøre den slags spring med success (pulseaudio f.eks.).

Canonical kan godt se de bliver pressede hvis ikke de i det mindste har noget af vejen mod et Tablet-marked, så hvorfor ikke positionere sig allerede nu?

Mht. placeringen af den NeXT-step-agtige Dock i venstre side, så er det netop fordi widescreen er blevet standardeje. Du har derfor mindre tabt ved at det er en vertikal bar i stedet for en horizontal, hvor der er færre pixels at æde.

Umiddelbart synes jeg Canonical er sluppet rimeligt godt fra det, men det er alligevel synd de ikke bare tog Gnome3-UI'et direkte. Det bliver lidt spændende at se hvad der sker om et halvt til et helt år hvis Wayland-projektet tager fart.

 • 0
 • 0
#34 jonas koch

du kunne jo også bare køre med linux mint, som ikke vil gå i den retning.

fordi man kører med gnome 3, er ikke ensbetydende med at man også skal køre med gnome shell. ligesom man sagtens kan køre ubuntu classic fremfor unity.

 • 0
 • 0
#35 Jesper Poulsen

Nej, men hele Unity-legen handler om at klargøre sig til et marked hvor tablets også indgår som en mulighed.

Det er forfejlet at bruge en tabletbrugerflade til et OS der ikke kan køre på tablets.

På stationære og bærbare maskiner er plads ikke et problem. Ting skal ikke gemmes af vejen. Det skaber mindre overblik og mere irritabilitet.

IBM lavede en Launchpad i OS/2 Warp. Den blev jeg aldrig glad for, for den kunne også kun kaldes frem med et stykke bart Desktop. Siden forsvandt konceptet - nu er der så nogle der aldrig har brugt OS/2 og mener at de har opfundet noget genialt... :-/

 • 0
 • 0
#36 Bjarke Vestergaard

Det er forfejlet at bruge en tabletbrugerflade til et OS der ikke kan køre på tablets.

Det er vel ikke korrekt at kalde det en tabletbrugerflade. Ubuntu har stoppet UNR versionen og har forsøgt at lave en brugerflade der kan bruges på flere typer hardware.

Det primære mål er stadig pc'en. Men markedet for tablets,netbooks og notebooks vil kun vokse i fremtiden. Så derfor er det vel logisk at se i den retning, hvis man vil designe en brugerflade der også eksisterer om 5-10 år.

Se bare på Nokia der tænkte på samme måde som visse Linux brugere gør, når de snakker om gode gamle Gnome2.

Her er forresten en video af en tablet der kører Ubuntu; http://www.youtube.com/watch?v=mE0DDAI2TfI&feature=related

 • 0
 • 0
#37 Casper Bang

Jeg har kørt med Unity siden beta'en og jeg synes det er fremragende - selv om det ikke er fejlfrit.

Især synes jeg det er rart, at komme den gamle "windows agtige" menustruktur til livs, der aldrig var implementeret særlig godt i Gnome (Hvem fanden kan kende forskel på Administration og Settings???).

Folk der har problemer med drivere og multi-monitor support kan jeg godt forstå, men resten synes jeg skulle læse denne tråd omkring genveje, der i praksis omdanner Unity til en Gnome Do klon: http://askubuntu.com/questions/28086/unity-keyboard-mouse-shortcuts

YMMV, men jeg synes bestemt ikke at man skal undlade at afprøve Unity bare pg.a. version2's sensationsoverskrifter.

 • 0
 • 0
#40 Casper Bang

@Jesper: Hvad er det specifikt der fejler for dig på en desktop? Jeg kører Unity over 2x 27" og jeg har ingen problemer. Bare fordi Unity giver bedre mulighed for tablet brug, gør det vel ikke mindre anvendelig op en alm. skærm?

@Bjarke: Du kan prøve at erstatte eller slette ikonerne i /usr/share/unity.

 • 0
 • 0
#41 Deleted User

Jeg har virkelig fortrudt at jeg prøvede at opgradere. Har en ældre bærbar som fungerede fint med version 10. Men version 11 er en katastrofe , jeg kunne ikke starte maskinen med unity men måtte lave en fallback til ubuntu klassik og mit tråløse netkort virker ikke mere. Jeg kan dog godt genkende problemet med scrollbar der ikke findes mere - det troede jeg også først var en fejl, men der er desværre en eller anden tåbelig designer der har fået sin vilje. Så jeg skal have reinstalleret min maskine til version 10.02 imorgen.

 • 0
 • 0
#44 Anders Jenbo

Skype understøtter ikke unity særlig godt, men den burde have det grønne i kon på linjen øverst på slærmen.

Der er desværre ikke nogen funktion til at flytte panelet, det eneste du kan gøre er at ændre ikon størelsen og om/hvordan den skal skjules.

 • 0
 • 0
#45 Jesper Poulsen

Hvad er det specifikt der fejler for dig på en desktop?

Det der fejler er funktionalitet der bliver gemt af vejen af pladshensyn. Vi har al den plads i verden vi behøver på en moderne PC. Der er ingen grund til at handicappe folk fordi en eller anden fiks designer har fået en god idé. Os der har arbejdet med OS/2 Warp har allerede været der. Launchpad var et forsøg på at skabe smart funktionalitet på begrænset plads - resultatet var at man havde endnu mindre plads til rådighed, hvis Launchpad skulle bruges effektivt. Det var i en tid hvor 800x600 var normen og 1024x768 var luksus. I Warp 4 var Launchpad erstattet af et menusystem som vi kender det i Gnome i dag. Konceptet er prøvet før og det har fejlet grusomt.

Brug dog energien på noget mere fornuftigt end at gentage fortidens brølere.

 • 0
 • 0
#46 Casper Bang

@Jesper, du skriver stadig ikke noget om hvad for noget funktionalitet du mangler. Der er stadig en applikationsspecifik menulinie, stadig et notificationsområde, stadig en grafisk launcher du kan navigere rundt i med mus og tastatur. Der er fejl og mangler p.t. men det var der også i KDE 4!

Hvad er det du synes energien skulle bruges på istedet? Er det noget grafisk lir a la KDE's plasmoids du savner? Og hvis du er så utilfreds og/eller konservativ, hvad stopper dig fra bare at bruge Gnome istedet? Det fede ved Linux er jo netop den valgfrihed du har.

 • 0
 • 0
#47 Jesper Poulsen

Jesper, du skriver stadig ikke noget om hvad for noget funktionalitet du mangler.

En brugerflade bør ikke være baseret på at vinduer skal ud af "maksimér"-status for at resten af GUI'et kan bruges. Det skaber irritationsmomenter.

Hvad er det du synes energien skulle bruges på istedet?

Systemet som sådan. Bedre support for hardware, især trådløse netkort.

stadig et notificationsområde

Det blev stærkt handicappet allerede i 10.04. Canonical vil hellere have at notifikationer skal findes i en lang menuliste, så vi alle skal sidde og bladre rundt i en menu for at se om der er nyt fra vores IM eller hvilket stykket musik der spiller på netradioen. Vi har alt den plads vi overhovedet kan bruge og så skal vi åbenbart spare på den... Damn. Idioti.

Og hvis du er så utilfreds og/eller konservativ, hvad stopper dig fra bare at bruge Gnome istedet?

Jeg bruger skam også Gnome. Og når min LTS udløber, så er jeg også væk fra Ubuntu. Jeg foretrækker en distro der bruger tiden på de virkelige problemer, såsom dårligt virkende hardware. Ubuntu er ved at blive Windows om igen - If we can't make it good, make it look good - bortset fra at man begår en gammel fejl.

 • 0
 • 0
#49 Casper Bang

En brugerflade bør ikke være baseret på at vinduer skal ud af "maksimér"-status for at resten af GUI'et kan bruges. Det skaber irritationsmomenter.

Huh? Du kan minimere, maksimere og tilpasse et programvindue ligesom du altid har kunnet.

Systemet som sådan. Bedre support for hardware, især trådløse netkort.

Hvad i h...... har Unity og UI med support for hardware at gøre? Det har Canonical aldrig brugt krudtet på, og det er komplet irrelevant i denne kontekst.

Canonical vil hellere have at notifikationer skal findes i en lang menuliste, så vi alle skal sidde og bladre rundt i en menu for at se om der er nyt fra vores IM eller hvilket stykket musik der spiller på netradioen.

Det hedder integration og standard API'er, jeg er ret sikker på du er i undertal når du ønsker dette tilbage til hvert program har deres måde at gøre tingene på. Prøv f.eks. at se på Android, der er også et standardiseret notifikations API.

Hvem kan ikke? Dig?

Det passer bare ikke hvis du kigger applikationerne igennem der ligger i Administration of Settings. Det er iøvrigt også blevet bekræftet af Ubuntu folkene så du behøver såmænd ikke komme med personlige angreb, de preller bare af.

Ubuntu er ved at blive Windows om igen - If we can't make it good, make it look good - bortset fra at man begår en gammel fejl.

Pjat, Ubuntu er NETOP ved at bevæge sig væk fra Windows UI, at du ikke kan se dét siger vist det hele.

Jeg synes ikke dine argumenter holder en meter, og det virker som om du generelt bare godt kan lide at brokke dig. Hvorom alting er, jeg er ude af denne meningsløse diskussion.

 • 0
 • 0
#50 Tim Christoffersen

Jeg er uden tvivl Windows-mand, men anvender Ubuntu til mange ting, bl.a. test af hardware og redning af data som for Windows er gået tabt.

Men jeg må indrømme, at 11.04 er det værste lort til dato. På både nye og gamle computere, oplever jeg den ene fejl efter den anden: Manglende understøttelse af hardware, pludselige lukninger af både programmer og hele systemet.

 • 0
 • 2
#51 Christian Nobel

Men jeg må indrømme, at 11.04 er det værste lort til dato.

En kende unuanceret må man sige.

Jeg installerede 11.04 på min tænkepadde R50 for et par uger siden, og har INGEN problemer haft. Bevares jeg benytter ikke Unity, men har valgt Classic uden effekter, dels af konservative grunde, dels da maskinen ikke har lige så mange hestekræfter som en maskine man køber nu om dage.

Og den fungerer bare: 8 desktops, Thunderbird, remote klient(NX), browser, SQL administrations værktøjer, lokal web og MySQL server, Libre Office, 2-3 udviklingsværktøjer, cli - alt sammen samtidig, uden at kny, dagen lang, klippe stabilt.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere