Anmelder: Glem Ubuntu 11.04 og hold fast i version 10.10

29. april 2011 kl. 11:1242
Ubuntus nye brugergrænseflade skiller vandene. En anmelder fraråder direkte, at man opgraderer til den nye version, fordi Unity ikke er moden nok.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Linux-distributionen Ubuntu har fået nyt desktopmiljø, som skal gøre styresystemet mere lækkert og nemt at bruge.

Men skiftet fra Gnome til det hjemmebryggede Unity bliver ikke modtaget vel hos anmelderen fra it-mediet The Register. Faktisk mener han, at man gør bedst i helt at springe denne version af Ubuntu over.

Utilfredsheden hos The Registers Scott Gilbertson begyndte, da han afprøvede beta-versionen af Natty Narwhal, som han kaldte den værste Ubuntu-beta nogensinde. Siden er der blevet rettet en del fejl og mangler, men den endelige version er stadig ikke god nok, mener han.

Om to år vil Unity sikkert være fint, og alle vil glæde sig over skiftet væk fra Gnome, funderer han, men lige nu mangler der stadig afpudsning, før Unity er en fornøjelse til daglig brug, lyder vurderingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt andet er han ikke glad for ideen om at skjule vinduernes scroll-bjælke, så der kun dukker en lille op/ned-knap op, når man bevæger musen hen over højre kant af vinduet. Faktisk var anmelderen på vej til at indberette funktionen som en bug, da det gik op for ham, at det måske var meningen.

En anden, der har afprøvet den nye aftapning af Ubuntu, er omvendt meget glad for skiftet til Unity. Open source-profilen Steven J. Vaughan-Nichols skriver i et blogindlæg på ZDnet.com, at Unity faktisk gør Ubuntu sjov at bruge ? og 'sjov' er ikke et tillægsord, man normalt hiver frem om at bruge et desktop-styresystem.

Fordi Unity bruger tricks fra styresystemer til smartphones vil nybegyndere også få nemmere ved at komme i gang med Ubuntu Linux, mener han.

Derudover glæder han sig også over hastigheden og den nye søgefunktion, som gør det overflødigt at klikke sig rundt i mappestrukturer for at finde en fil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har du prøvet Ubuntu 11.04 og Unity? Hvad er din mening?

42 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
50
18. august 2011 kl. 23:53

Jeg er uden tvivl Windows-mand, men anvender Ubuntu til mange ting, bl.a. test af hardware og redning af data som for Windows er gået tabt.

Men jeg må indrømme, at 11.04 er det værste lort til dato. På både nye og gamle computere, oplever jeg den ene fejl efter den anden: Manglende understøttelse af hardware, pludselige lukninger af både programmer og hele systemet.

51
19. august 2011 kl. 08:00

Men jeg må indrømme, at 11.04 er det værste lort til dato.

En kende unuanceret må man sige.

Jeg installerede 11.04 på min tænkepadde R50 for et par uger siden, og har INGEN problemer haft. Bevares jeg benytter ikke Unity, men har valgt Classic uden effekter, dels af konservative grunde, dels da maskinen ikke har lige så mange hestekræfter som en maskine man køber nu om dage.

Og den fungerer bare: 8 desktops, Thunderbird, remote klient(NX), browser, SQL administrations værktøjer, lokal web og MySQL server, Libre Office, 2-3 udviklingsværktøjer, cli - alt sammen samtidig, uden at kny, dagen lang, klippe stabilt.