Anmelder er begejstret: Android Wear er ekstremt brugbar

2. juli 2014 kl. 08:5811
Android Wear bliver måske det, du ser fremover, når du kigger på armbåndsuret. Og modsat andre forsøg på et smart ur, har Google ramt helt rigtigt, mener anmelder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det næste skridt indenfor digitale enheder er kommet: Wearables. Og det er, som navnet antyder, ting, som man kan have på. Udviklingen på dette punkt går stærkt, med først Google Glass og nu armbåndsure. Google har netop lanceret Android Wear, efter Samsung og flere andre producenter med begrænset succes har forsøgt med egne systemer. Den amerikanske anmelder for Ars Technica, Ron Amadeo har prøvet et armbåndsur med det nye styresystem fra Google, og han er godt tilfreds.

»Tro det eller ej, Google har været førende indenfor wearables i noget tid med Google Glass. Brillerne giver brugeren hurtig adgang til information og en simpel måde at se og behandle indkomne notifikationer, mens formfaktoren er fysisk og socialt akavet. Wear ligner en evolution indenfor hurtig adgang til information, som brillerne pionerede med,« skriver anmelderen.

»Jeg har brugt en del gadgets i min tid, og jeg har aldrig set noget blive brugbart så hurtigt, som Android Wear blev. Det er ikke kun mig. På Google I/O (Google-konference, red.) fik hver deltager et Android Wear ur, og efter en dag så det ud til, at alles adfærd havde ændret sig. En notifikations-lyd gik af, hvilket normalt ville få alle til at grave i lommer og tasker, men på den anden dag havde alle på I/O lært bare at kigge på uret. Ved at tage uret på i et par dage, ændrede det mobile arbejdsflow sig. Det er en ekstremt brugbar enhed, som jeg planlægger at bære fra nu af, af den simple grund, at det får mig til at føle mig mere produktiv,« skriver Ron Amadeo.

En forlængelse af din smartphone

Ron Amadeo er generelt glad for uret, men han forklarer også, at uret aldrig bliver en fuld erstatning for en smartphone - i stedet er det blot et tilbehør, som kan gøre brugen af en telefonen lettere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Når du hører et bip, er du nødt til at grave ned i lommen eller tasken, fiske telefonen op, tænde for skærmen, trække notifikationen ned og se, hvad det er, der fik telefonen til at bippe. Hvordan du har det med Wear afhænger af, hvordan du har det med processen, hvor du graver ned i lommen, finder telefonen frem, tjekke notifikationen. Hvis du gør det tusind gange om dagen, og det driver dig til vanvid, er Wear ret spændende,« skriver anmelderen.

»Wearables vil aldrig blive et "essentielt" stykke teknologi, og det er ikke ud fra den standard, det skal bedømmes. Et smartwatch er en luksusvare, som er bundet til din smartphone og som ikke rigtigt introducerer nye funktioner. Hvad en god wearable kan gøre, er at lade dig gøre ting hurtigere og lettere end hvad du kan gøre med din smartphone, og det er ud fra den sammenhæng, at Wear er et brugbart produkt.«

Mangler apps

Udover at få besked om nye e-mails, opkald og meget andet, kan man foreløbigt bruge et Android Wear-ur til basale opgaver. Her er der basis for forbedringer, bemærker anmelderen.

»Du vil ikke kunne udføre 100 procent af de normale smartphoneaktioner på dit ur. Du har mulighed for at se notifikationer, slette kedelige e-mails og sende en hurtig tekstbesked, og du vil have mulighed for verbalt at slå ting op på google. Og det er nogenlunde det. Jeg tror, der er værdi i en enhed som denne, og Wear vil blive en del af min personlige teknologiudrustning fra nu af. På den anden side, hvis leder efter et ur, som vil gøre op med din smartphone, så eksisterer det ikke endnu,« skriver Ron Amadeo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Wear blæser den hidtidige smartwatch-software, som er set fra Samsung og Pebble, af banen. Google har taget smartwatch fra at være en halvlunken gadget til et brugbart værktøj. Kernefunktionerne fungerer ekstremt godt, men Google har helt klart noget arbejde at gøre omkring apps, både tredjeparts og deres egne. Det er ikke uventet på en ny platform. Lige nu føles det som en betaudgave med et enormt potentiale, og Wear-enheder er allerede brugbare og sjove at bruge,« skriver anmelderen.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
2. juli 2014 kl. 12:13

Når jeg ser demo af dette produkt. Så tales der til produktet.

Måske de skulle fikse at andre end amerikanere kan tale til produktet og det så forstås som det der menes, før vi hæver armene i luften?

Min samsung fatter stadig hat af danske navne, så Call bliver 98 ud af 100 gange misforstået og der ringes til en anden end den der var ment.

11
2. juli 2014 kl. 21:49

Hvornår? Så en der var i 2008 men det indikerer blot idag at man nok så opgav, men hvis du har hørt af nyere dato er der da igen håb

4
2. juli 2014 kl. 12:27

Er det ikke bare nemmere at få alle dem du kender til at skifte navn til noget engelsk (altså US English)?

5
2. juli 2014 kl. 14:56

Jo, det er det jo nok. Specielt når det er et US-baseret selskab vi snakket om. Det er jo også meget at forlange at tingene skal fungere på dansk. Vi bliver jo også mere og mere international.

Så det er jo tydeligvis løsningen, at vi skal bortskaffe dansk og danske navne, så vi kan indgå nemmere I de store selskabers kerne kunder.

Og ikke være en udgift, fordi der skal udvikles systmer der forstår vores arkæiske og forkvaklede sprog.

*Der kan forekomme sarkasme i ovenstående indlæg.

1
2. juli 2014 kl. 10:02

Burde I ikke udkifte ordet "anmelder" med "fanboy"?

9
2. juli 2014 kl. 20:47

Udover Ars Technica's anmeldelse har jeg for nogle dage siden læst en mindst ligeså begejstret anmeldelse i det Amerikanske Computerworld, men Mike Elgan er jo nok også bare en fanboy ... :)

[edit] Samme dag som cw artiklen forudsagde jeg på vores intranet, at konkurrenterne nok ville launche en astroturf kampagne.

Her er link til cw anmeldelsedn:

http://www.computerworld.com/s/article/9249431/Why_Android_Wear_is_the_new_iPad?pageNumber=1

8
2. juli 2014 kl. 16:08

Eneste fanboy i sigte er da vist en lille forsmået MS fanboy, driller word installationen i dag ?

2
2. juli 2014 kl. 10:50

Vil ikke kalde Ron en Android fanboy. Faktisk har hans konstante negativitet i tidligere artikler fået mig til at undres over hvorfor han overhovedet gider beskæftige sig med Android.