Anmelder: Chromebook til 1.400 kroner er en 80 procents Macbook Air-oplevelse

Et amerikansk teknologimedie har taget et kort kig på ny Chromebook med 11,6 tommer skærm, og vurderingen lyder kort og godt »fænomenal maskine til prisen.«

Samsungs nye Chromebook på 11,6 tommer er en »fænomenal maskine til prisen«. Det mener det amerikanske teknologimedie Engadget, der har lavet et hands-on med maskinen.

En Chromebook er Googles betegnelse for en bærbar pc, der i stedet for Windows kører Googles eget, cloud-baserede styresystem ChromeOS.

Engadget har taget et kig på Samsung-modellen med en skærm på 11,6 tommer og ARM-processor til 249 dollar, cirka 1.400 kroner, og dommen er positiv:

»Hvis du er vant til at arbejde i skyen, får du 80 procent af oplevelsen fra den billigste Macbook Air til en fjerdedel af prisen. Læg dertil Google Now-integration og 100 gigabyte gratis lagerplads på Google Drev i to år, og du har en vinder,« skriver anmelderen.

Læs også: Googles nye Chromebooks er klar til danske kunder med Æ, Ø, Å til 4.000 kr.

Specifikationerne lyder blandt andet på 16 gigabyte indbygget Flash-lager, to gigabyte ram, wifi, en 11,6 tommer skærm med en opløsning på 1.366 gange 768 pixels, et batteri normeret til 6,5 timers brug og HDMI-udgang. Processoren er en ARM-baseret dual-core fra Samsung.

Du kan læse mere om Chromebook'en hos Engadget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Johnnie Hougaard Nielsen

... må jo nok forvente at blive højere med dansk moms. Men det ligner da en god lille maskine, som til letvægtsbehov er mere harmonisk end en netbook. Browser + nok offline-funktion til at være funktionel uden konstant net forbindelse.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere